Ales stenar, världens godaste glass och ett nytt hus

2Kommentarer

Vi har börjat att beta av alla tips som ni skickat till mig om vad vi inte får missa här på Österlen. Idag styrde vi kosan mot Ales stenar som är en fornlämning vid Kåseberga. Eftersom det har varit en mulen dag så var det en perfekt utflykt och vi slapp regnet som mina väderappar varnat oss för. Det som var storslaget vid platsen var den sanslösa utsikten, brutalt vackert! Jag vet inte om ni känner till att jag är otroligt höjdrädd så jag får alltid lite panik över att Jakob vill gå så nära kanten det går när vi är i närheten av något som påminner om ett livsfarligt stup. 

Elton var inte så imponerad av varesig stenarna eller utsikten utan var på ett riktigt grinigt humör. Mammas famn var det bästa och sitta i vagnen på väg tillbaka. När vi var hemma hos pappa lyckades vi hålla i våra eller snarare Eltons rutiner men här har det blivit lite tokigt med både sov- och mattider eftersom vi åker bil en del. Vissa dagar blir det lite tydligare än andra att det blivit lite strul i rutinerna. 

På lördag ska vi byta boende, sayonara pelargonhuset! Det luktar gammal jordkällare i ett av sovrummen och i köket så vi har avbokat vår andra vecka och var idag och tittade på ett annat boende. En otroligt vacker skånelänga kommer bli vårt nya hem från och med lördag. Har ni haft flyt när ni hittat boenden på Blocket? Det här är första gången som vi känt att vi inte kan bo kvar i ett hus som vi hyr och det känns surt för det är en fantastiskt vacker trädgård och nära till stranden men när det luktar mögel då är det bara att fly fältet. Det är inte lätt att hitta ett boende så här nära inpå men Jakob gjorde ett fantastiskt jobb idag och det kändes så bra i det nya huset. Även om det känns jobbigt att packa ihop allt och stuva in oss och alla saker i bilen känns det som det enda rätta och jag försöker se det roliga i att uppleva två olika platser. 

Toppbetyg! Fem av fem glassar eller nyfixade naglar, betyget är densamma!

Dagens bästa? Ett stopp på ”Frusen glädje” där vi fann jordens godaste glass. Lite humor i sammanhanget var att jag beställde glassmaken ”doftpelargon”, resan verkar kantas av pelargoner! Hur smakar då en doftpelargon? Fullkomligt magiskt och så även den andra smaken kardemumma. Alla testade olika smaker och var alldeles till sig över hur rena smakerna var och hur mycket de smakade. Tre gånger smak på en mening, det får avsluta det här inlägget. Jag har verkligen fått upp smaken för Skåne!

2 Kommentarer
 • Elin
  augusti 1, 2019

  Hej Ida,
  Vad kul att ni besöker vårt vackra Österlen, tråkigt med vädret och med huset men skönt att ni hittat nytt boende.

  Själv är vi på väg till Brösarp för att åka ett gammalt ånglok (vår son är någon vecka yngre än Elton). Så blir spännande och se om det uppskattas

  I vanliga fall skulle jag också tipsa om Eriksgården och dess bärbuffe (samt en helt fantastisk gård för barnen) men vi var där igår och det är så mycket folk så vi vände igen.

  Och heja er som orkade ta barnvagnen upp till Ales stenar

  • Ida
   augusti 1, 2019

   Hej Elin och wow Österlen är fantastiskt! Vädret har varit lite svajigt men ändå mycket bättre än vad väderprognosen visat. Nu väntar några soliga dagar och då blir det bl.a. en dag där vi bor nu vid Mossby, fantastiskt vacker strand och sedan mot ”riktiga” Österlen om man säger så.

   Ha ha, jag tyckte att det var otroligt smidigt med vagnen till Ales stenar men sen började jag fundera på att det kanske var Jakob som körde den ha ha. Stor kram <3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *