Atopiskt kaos, date med Sanna och en dag i skogen

Posted on

I helgen delade jag med mig av bilder på mig och min hy ytterst ofiltrerat på Instagram och tack för ert stöd, pepp och tacksamhet för att jag vågade visa hur de kan se ut när det atopiska eksemet är extra aggressivt. Jag är själv en person som använder jag mig av filter på Instagram, men jag är noga med att välja filter som gör ”flödet vackert” eller vad man ska säga, jag vill ju fortfarande att jag ska se ut som jag på bilderna så jag har svårt för snyggfilter där man inte längre ser ut som sig själv.I denna filterklädda värld är det också skönt att visa sig naken, eller ja haha jag bjöd inte på en sådan nakenchock för er som missade min story men ni vet en avklädd bild av så här ser jag faktiskt ut. När jag var yngre var det mycket tuffare, som många andra tonåringar hade jag också stunder av osäkerhet och det gjorde inte saken bättre att ha en hy som min. Det som stör mig idag är smärtan för hjälpas vad det gör ont när eksemet slår till. I helgen slog det till på både ryggen, bröstet och ansiktet. Huden blir sträv, eller bränner och när mina mungipor spricker och jag inte kan le då är det inte kul. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hudsjukdomen och visat bilder HÄR.

Hur som helst nu ska vi inte älta det här mer utan snarare prata om förändring. Jag har använt kortison av olika slag i nästan hela mitt liv och uppenbarligen hjälper det sparsamt så…. hej nytt liv och ny tid! Jag ska grotta ner mig i alternativ till dessa krämer som räddar mig kortsiktigt men som också gör min hy supertunn och känslig så imorgon får 90talsmusiken i bilen ge sig vika för en ljudbok om antiinflammatorisk kost; Hälsorevolutionen. Har någon läst eller lyssnat på den? Jag kanske även borde kolla med en antroposofisk läkare som min svärmor många gånger sagt att jag borde gör. Har ni tips om knepig eksem hy och hur ni blev bättre snälla lämna en kommentar eller skriv ett mail ida@idior.se.

Okej nu övergår vi till något mycket vackra och det är Sanna och hennes nya lägenhet. Sanna har verkligen fingtoppskänlsa när det kommer till inredning så jag har bett henne att komma hit någon dag för det känns som att jag har kört fast här hemma.
Det är någonting som saknas i sovrummet och projektet med gästrummet går väldigt sakta så jag behöver tips och en stor spark i baken. Vi pratade om livet och åt thaimat, bättre lördagkväll får man leta efter.
Idag var vi i Lida som ligger söder om Stockholm och det var så fantastiskt vackert. Som sällskap hade vi Jakobs storasyster och hennes familj, korv, kaffe och marshmallows vilket var precis vad jag och alla andra behövde.
En sak, av många, som jag uppskattar sedan Elton kom är att jag har blivit så mycket bättre på att vara ute i skogen. Det bor uppenbarligen en norrlänning i mig ha ha hade nästan glömt bort den efter alla år i Stockholm. Hoppas att ni alla har haft en fantastisk helg <3.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

No Comments Yet.

Previous
När fel blir rätt