Att bli mamma utan min egen mamma här

14Kommentarer

När jag fick veta att jag var gravid blev jag chockad, överlycklig och glad så klart men grät också väldigt mycket. 2016 och 2017 var så fyllda med sorg, ilska och saknad. Att bli mamma utan min egen mamma här har varit och är ett tomrum som jag inte kan beskriva. Det finns ingen som pratat om och längtat så mycket efter den dagen som jag skulle bli mamma som min egen mamma gjorde.

IMG_8760

Jag som liten tillsammans med min älskade mamma <3

Bandet till sin mamma är något som jag tror att många kan skriva under på är något otroligt speciellt och för mig var det som att en del av mig själv försvann när mamma dog. Högtider är inte samma sak längre, familjen saknar sin kärna. På onsdag fyller jag år och det är samma sak där, att fira min födelsedag känns liksom inte viktig längre. Saknar mammas handskrivna kort, lappar, hennes mjuka handstil, de långa och dagliga samtalen då vi pratade med varandra minst en gång om dagen. Saknar hennes enorma omtänksamhet, hennes fantastiska köttbullar och matbröd, ljudet av hennes värmeborste, hur hon alltid stod i fönstret och vinkade när man var hemma även om man bara skulle bort en kort stund och hur hon alltid oroade sig för att jag hade för lite kläder på mig när det var kallt… 

thumb_P1120430_1024

Mammas sista födelsedag

Jag önskar att mamma hade varit här och delat alla små stunder med mig, att vi hade fått titta på barnkläder ihop vilket hon alltid sa att hon längtade efter, sett min mage växa och tittat på bilder ihop från när jag var liten.

thumb_IMG_9145_1024

När jag var på väg till mammas begravning

Att mitt barn aldrig kommer få träffa sin mormor är min stora sorg men Jakob brukar ofta säga hur lika jag och mamma är till sättet. Min lilla dotter eller son kommer få växa upp med sin mormor men genom mig och mina berättelser. Saknar dig så obeskrivligt mycket min älskade älskade mamma ♥. 

14 Kommentarer
 • Angelicas hem
  februari 26, 2018

  Kärlek till dig ❤️

  • Ida
   mars 3, 2018

   Tack fina <3 Har varit svårt att skriva om sorgen under graviditeten, det har varit för tufft men jag behövde lätta lite på hjärtat och tror att jag inte är ensam om att känna så när man själv ska bli mamma. Kramar

 • lena
  februari 26, 2018

  Far tarar i ogonen 🙁 kramar Ida

 • Sofia
  februari 26, 2018

  Kände sorg när jag läste ditt inlägg, förstår dina känslor så otroligt men en fin tanke att mamma/mormor får skina genom dig. Stor kram och lycka till med bebisen❤️

  • Ida
   mars 3, 2018

   Tack snälla <3. Sorgen blir så extra påtaglig ibland, och känslan av att det inte var så här det skulle vara men man styr ju tyvärr inte över livet. Och jag hoppas och tror att mamma finns med från himlen. Kramar <3

 • Eva
  februari 27, 2018

  Din mamma är med dig inom dig, förstår känslan. Kram

  • Ida
   mars 3, 2018

   <3 Tack fina, kram Ida

 • Elin
  februari 28, 2018

  Kram fina du! Kan knappt tänka mig hur det känns. Kram Elin

  • Ida
   mars 3, 2018

   <3 Det är en obeskrivlig känsla av tomhet och sorg, men jag försöker leva på de fina minnena jag har. Stor kram

 • Jennysrumochspis
  mars 1, 2018

  Stor Kram fina Ida! ❤️ Vad underbart att ha haft en sådan fantastisk mamma ❤️

  • Ida
   mars 3, 2018

   Jag har varit väldigt lyckligt lottad <3 Kramar fina du

 • Tina
  mars 1, 2018

  Hej! Kan känna igen mig i så mkt du skriver! Råkade hamna in på din blogg. Förlorade min mamma i cancer och alzheimers för 6 månader sedan. Då var min dotter bara 3 månader gammal. Ett tips är att skriva ner saker om din mamma i en bok (när små tankar dyker upp, vilket de gör titt som tätt). Så kanske din dotter/son kan få läsa i den i framtiden. Det gör jag iaf!

  • Ida
   mars 3, 2018

   Åh fina du <3 Beklagar verkligen sorgen, även om jag vet att inga ord räcker till. Fick en sådan fin anteckningsbok när jag fyllde i, ska nog bli min "tankar till/ om mamma" bok <3 Stor stor kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *