Att få egen tid

8Kommentarer

Som mamma till en liten bebis, hur länge räknas ett barn till bebis förresten?, är det inte särskilt enkelt att få egen tid. Eller det beror nog helt och hållet på hur barnet är, glömmer nästan bort att det finns små barn som faktiskt sover längre stunder….

Hur som helst, som ni nog förstått vid det här laget är Elton en liten buspojke som helst är vaken så länge han inte får sova i min famn. Det gör att jag inte får särskilt många minuter över att pyssla med något själv. Därför har jag nu tänkt införa ”egen tid” här hemma vilket innebär att jag får zooma ut i min egen värld i runt 45 minuter när Jakob kommit hem för att hinna uppdatera bloggen, saknar er och vill så gärna få mer tid till er!, göra saker som fila fötterna ja inte vet jag men få möjlighet att göra något för mig själv.   

YHiwHh4jR+O2sOqhfrmzbw_thumb_3710Om Elton behöver äta så kommer jag så klart till undsättning men det är så lätt att jag ammar honom och att han sedan somnar i min famn och att jag blir “fast” så nu har jag infört ”egen tid” från och med idag. 

Ni som har barn hur gör ni? Känner ni behovet av att få egen tid och hur löser ni det med er partner?

8 Kommentarer
 • B
  maj 29, 2018

  Det är nåt jag är nervös över. Att ”sitta fast” vid bebis. Jag längtar såklart så jag spricker, men det är ju omställande minst sagt!
  Rekommenderar du boken? 🙂

  • Ida
   juni 6, 2018

   Hej fina! Har nyss börjat med boken och den är skriven med lite humor, men kommer nog vara en hel del igenkänningsfaktorer och det är skönt att man inte är ensam i röran! Köp en bärsele! Har börjat använda min mer inomhus och då får man lite mer gjort. Tips på bra nappflaska förresten om ni vill kunna ge flaska ibland är Dr Browns! Klart den bästa utav de fyra-fem vi testat så kan pappan ge bröstmjölk eller ersättning ibland så att man själv kan få unna sig frisörbesök eller liknande. När är du beräknad?? Stor kram!

 • Nathalie
  maj 29, 2018

  Hej,

  Jag har en dotter som är strax över 2 månader o känner igen mig i det du skriver. Hon sover nästan ingenting på dagen och vill gärna vara nära eller bli underhållen hela tiden vilket gör att en själv knappt hinner kissa utan att vrålandet startar.

  Vi gör precis som er. Min sambo tar henne på en prommis eller tar hand om henne själv någon timme så jag kan koppla bort ansvaret och bara vara. Så viktigt tror jag för att orka och vara en glad mamma 🙂

  Kram!

  • Ida
   juni 6, 2018

   Hej och stort grattis till er dotter! Ja du ha ha de små liven är nog fortfarande vana vid myset och närheten i livmodern. Sitter här och skriver med en hand för idag funkar varken babysitter,gym eller bärsele bara min famn som lockar :).Igår använde jag bärselen en hel del här hemma och plötsligt fick jag lite saker och ting gjorda :). Stor kram!

 • E
  maj 29, 2018

  Har aldrig känt ngn längtan efter egentid när de var små men nu när de är hemma igen pga lgh renovering och avslutade universitetsstudier och vi är fyra igen en tid längtar jag och kan bli galen när de ropar mamma… men jag försöker njuta av det oxå, var sak har sin tid.

  • Ida
   juni 6, 2018

   Ha ha ja livets olika skeden! Hjälpas, tänk att Elton kommer bli så stor en dag, känns overkligt! Stor kram fina du <3

 • Malin Fridolf
  juni 3, 2018

  Hej!

  Jag har en liten son på 6 veckor ❤
  Vi har samma situation som ni, lillen sover bara på oss och helst på mig efter amning.
  Rekommenderar verkligen en bärsele! Efter amning så sätter jag honom i selen och får runt lite hemma, då somnar han som en stock. Han får massa närhet och jag får två händer fria Jag kan hänga tvätt, käka mellanmål, kolla mobilen och till och med damsuga och diska nappflaskor. Hur bra som helst! Kan vara värt att testa, kanske har ni någon vän ni kan låna en bärsele av.

  Hoppas det löser sig med Eltons mage! Förstår att det måste vara super jobbigt. Kram Malin

  • Ida
   juni 6, 2018

   Hej fina och tack för tipset! Som du såg i ett inlägg högre upp så kör vi också med bärsele men jag har varit ganska dålig på att använda den här hemma, använt den mest utomhus. Igår körde både jag och maken på med den hemma och det gick så bra, så förvänta dig många uppdateringar här framöver 😉 Stor kram och grattis till er lille skatt! Kramar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *