Att inte tåla solen

Posted on

Nu när solen äntligen har dykt upp och verkar ha som mål att stanna ett tag lever de flesta av oss upp och njuter så där lite extra av dagarna. Jag är född med atopiskt eksem vilket gör att jag genom all kortison som jag använder och har behövt använda under min uppväxt är så där extra känslig mot solen. Huden har blivit så tunn vilket gör att jag måste vara extra försiktig när jag är i solen.

Passade på att njuta tidigare i veckan med solskyddsfaktor 30 och med sjal runt axlarna. Det verkar inte ha hjälpt för jag har fått så mycket eksem på bröstet, rygg, hals och axlar. Gissa om det svider, verkar inte som att jag kan vara nog försiktigt. Antar att det blir att hänga under parasollet när vi åker till Grekland och något säger mig att min stora solhatt kommer att bli sommarens bästa köp. 

thumb_P1130084_1024

Imorgon ska jag på min smink- och hårkonsultation så jag hoppas verkligen att det mesta av eksemet lagt sig. Ansiktet svider så förbaskat mycket när det blir så där snustorrt och det gör till och med ont att le. På eftermiddagen ska vi dessutom äntligen få träffa prästen, han verkar helt underbar på telefon!

thumb_P1130080_1024

Njut av den soliga söndagen fina ni men var rädda om er och glöm inte solskyddsfaktorn!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

2 Comments
 • Lena
  juli 24, 2016

  Stackare 🙁 Sa orattvist!

  Men maste saga att bilden var ju superfin, och din hatt ar FETAST! 😀

 • Karin
  juli 25, 2016

  Jag fick för några år sedan soleksem, har haft och har kvar atopiskt eksem. Soleksemet blev bättre sedan jag fick gå på förebyggande solning via hudkliniken. Det viktigaste för mig är att solkrämen har väldigt högt både uva och uvb skydd, då klarar jag mig bäst. Många krämer har inte högt av både uva och uvb, så jag blev tidigare lurad att krämen var bra, fast uva skydd saknades. Soleksem är verkligen jobbigt, shit så det kan klia! Hoppas att det lägger sig för dig! Skugga is The shit 😉

Previous
Nedräkning med paket av guld