Att lösa situationen

Posted on

Herregud vad händer med tiden, den flyger verkligen förbi! Inser att jag inte hunnit med att uppdatera på nästan en vecka men det har varit fullt upp med vår lille skrutt som Jakob skämtsamt brukar säga är familjens boss och det stämmer verkligen. Har så många inlägg som jag vill hinna skriva som bl.a. min förlossningsberättelse, om ni fortfarande tycker att det vore kul att läsa, och visa er min fantastiskt vackra push present!

kDmnyvFcSr+djNxsrUWtEA_thumb_36ed

Lugnet före stormen, läs lunchen, hemma hos Sanna. Elton sov som en stock…

Idag har bossen Elton utsatt mamma för en rad olika situationer som jag helt enkelt behövt lösa utan att kunna använda några livlinor. Idag har jag och Elton äntligen träffat en av mina bästa vänner Sanna och hennes dotter Livia. Vi har haft så otroligt oflyt och behövt ställa in våra tidigare dater då jag blev magsjuk och vi fått åka med Elton till akuten.

Hur som helst så tog jag bilen till Sanna och vi hann precis åka ut på Tranebergsbron när Elton tappade nappen och satte igång och tokvråla i bilen. Inte blev det bättre när vi kom ut på Essingeleden och det var bara att hålla huvudet kallt men det är få saker som är så stressande som när ett barn tokvrålar tycker jag. När vi var i höjd med Årsta kunde jag svänga av och ge Elton hans napp och då blev det en nöjd och glad kille igen. Elton brukade tidigare älska att åka bil och somnande snabbt, som med vagnen, men varken bilen eller vagnen är en hit just nu och jag undrar när det ska vända. Det gäller verkligen att hålla lugnet när man kör bil med en plutt som vrålar och det som funkar för mig är att sjunga, idag var det Mariah Carey och kanske var det därför Elton skrek när mamma inte riktigt prickade de höga tonerna…

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_36f2

… tills det var dags för mig att ta första tuggan av Sannas supergröt!

Jag sattes rejält på prov när vi var på väg hem för precis när jag skulle sätta fast babyskyddet i bilen ser jag att det börjar forsa diarré ur blöjan vid ljumskarna. Alltså paniken! Dels för stackars Eltons skull, dels för att jag inser att det är en stor risk att det kommer bli diarré i hela babyskyddet (antar att det går att tvätta?) och dels för att jag står mitt i ett villakvarter där jag parkerat och inte har någon bra plats att byta blöja på. Så snabbt som blixten lyfte jag upp Elton, öppnade bagaget där jag hittade en filt som jag snabbt lade ut på en gräsplätt, upp med skötbädden och av med det snuskiga blöjan och lade dit en ny för att undvika att skötbädden skulle bli fylld med äckelpäckel. Pjuh! Förpackningen med tvättservetterna var i stort sett slut så fick verkligen vara taktisk för att lösa situationen. Till råga på allt verkligen vrålade Elton, tänk gallskrikets gallskrik, och inte ville han ha nappen heller. Så jag fick agera snabbt som tusan för alls, min, Eltons och grannskapets, skull för att sedan sitta på trottoaren och amma och trösta. Herrejösses vilken pärs men jag fixade det! Sådana här gånger försöker jag fokusera på hur imponerad jag blir av mig själv som löser dessa situationer som jag inte är särskilt van vid ännu för att vända kaoset till det positiva. Elton satt sedan nöjd, nästan, hela vägen hem och jag körade till fröken Carey och kände mig nästintill oövervinnelig.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

2 Comments
 • Eva
  maj 20, 2018

  Ja du nöden är uppfinningarnas moder! Men ni kommer kompa bättre o bättre, tur du har lätt att få fram maten! Jag vill gärna både se pushpresent o läsa förlossn berättelse- väntar med spänning!

  • Ida
   juni 6, 2018

   <3 Kramar bästa du!

Previous
Operationen