Att rensa garderoben

Nu närmar det sig sakta men säkert en ny klädsäsong, SS 2017 är på ingång! Med tanke på att ljusare plagg söker sig in i garderoben tänkte jag bjuda på ett efterfrågat inlägg om garderobsrensning. Att rensa andras garderober är lite en piece of cake tycker jag men det är betydligt svårare att rensa sin egen. Att bli ett rensarproffs tar tid och här kommer mina bästa tips på hur du tar tag i att rensa bort och får möjlighet att ge plats till garderobens nya godbitar. 

1TexFgBTQpaAjX3JQ+eXdA_thumb_2c37

Fyra garderobsfavoriter på en och samma gång.

Samma tänk gäller när det kommer till att rensa garderoben som med mycket annat, se till att ha gott om tid och var inte hungrig. Att rensa är tidskrävande och det blir lätt rörigt så det gäller att ha mat i magen för att inte ge upp i förtid.

Outfit
Ett klassiskt misstag är att bedöma plagget utifrån hur det ser ut på galgen utan att ha testat det, och det är nog  just därför som det har fått hänga kvar lite för länge i garderoben. Se därför till att ha bra underkläder på dig när du provar kläderna och att du känner dig fin i håret och sminket. Låter kanske ytligt men få plagg får oss att känna oss snygga och bekväma med ett fettigt hår som accessoar.

00pjRyZJS%ub+9T2wf0mzA_thumb_2bccNär det väl är dags att sätta igång brukar jag göra olika högar- spara, släng, laga, välgörenhet eller sälj. Tänk Samantha, Miranda och Charlotte i Sex and The City när de skulle rensa Carries garderob.

TosstakeJag har en tendens att många gånger, helt utan anledning dessutom, bli emotionellt fast i vissa plagg. Välj en vän med god smak och som hjälper dig att ta steget att rensa när du går in i gamla banor igen.thumb_P1120570_1024

thumb_p2890223_1024Den här puderfärgade tröjan från NoaNoa och den fluffiga busen från Gina hade legat nedpackad länge för att sedan komma till nytt liv i min garderob genom senaste rensningen.thumb_P1120174_1024När du ändå är i farten att rensa passa på att få en överblick i garderoben. Vad har du för mycket av? Vilka plagg gör dig glad? Vad skulle du behöva komplettera garderoben med? För egen del kan jag säga att jag har sanslöst många glittrande plagg och det är faktiskt dem som jag älskar och använder allra mest, som de här guldbrallorna som åkt med otaliga gånger. Det som jag däremot skulle behöva fylla på med är basplagg i god kvalitet.

thumb_P1110250_1024

Våga bära dina plagg på nya sätt. Mina silverglittriga brallor har jag mestadels använt som lite roligare mysbyxor hemma, men gissa om de fick ett helt nytt liv när jag bar dem till skyhöga klackar och en oversize skjorta en kväll på stan. Helt plötsligt fick de ett nytt användningsområde och partygarderoben tackade och bockade.

Sellpy är ett företag som gör det enkelt för dig att sälja dina överblivna plagg, annars funkar alltid Blocket och Tradera om du vill få in en liten slant för dina godbitar.ZGOWWD9FTvmoJTzvwDKaNA_thumb_2c38

Den här kjolen åkte på samma dag som jag köpte den och då vet man att det är ett bra köp!

När du står där i valet och kvalet, ställ dig frågan ”Vill jag bära det här plagget nu?”. Svaret kommer oftast väldigt fort och är svaret nej, då vet du vad du ska göra. Lycka till!

WQhTY4GAQF62s3ayRTbfyQ_thumb_2be8

8K7VorteR1aNHPec%IwKjg_thumb_2be5

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

No Comments Yet.

Previous
Mysteriet löst