Att vara ”föräldraledig”

Posted on

Jag måste säga att det är en rätt konstig känsla att gå runt här hemma och vara ”föräldraledig” särskilt när man inte har en busungen att vara föräldraledig till ännu. Jag valde att gå på ”föräldraledigt” två veckor innan vårt beräknade datum för att försöka få en chans att vila upp mig innan Larven kommer. Även om det kändes tråkigt att lämna arbetskollegorna så känns det rätt skönt att ha ”checkat ut” i tid innan förlossningen, Larven hade ju lika gärna kunnat komma två veckor innan BF. För att få någon ordning på dagarna och för att jag ska må bra försöker jag lägga upp dem efter ”ett projekt om dagen”- tänk. Häng med så ska jag berätta! 

DS58CLhLQwSqpZI%P5GMLQ_thumb_35a3

Påskfjädrar från dagens promenad, tänk om vi får en påskbebis!

Jag är ingen ”älskar att dega i soffan” person utan jag trivs som allra bästa när jag har planer för dagen att förhålla mig till. Därför har jag försökt att ha ett projekt om dagen att fixa med. Igår var det t.ex. att städa, organisera och rensa i köket, i måndags var det badrumsskåpet som skulle städas och sminkpenslarna som skulle rengöras. Som ni hör är det rätt vardagliga saker men jag tycker att det är så skönt att vakna på morgonen och veta vad dagens fix är att göra. Jag vill även att allt ska vara så fint och ordningssamt som möjligt här hemma när vi väl kommer hem från BB så lika bra att passa på innan någon liten rackare kräver all ens uppmärksamhet. Energin är fortfarande hög för att föda vilken dag som helst men jag har absolut dragit ner på tempot och därför ser jag allt utöver dagens projekt som en bonus.

jJzKNTmeSe66jNtrSmiVsw_thumb_359d

Mina systrar känner mig väl så de har försett mig med glammiga ”termosar” till barnvagnspromenaderna!

Sedan har jag haft som mål att gå ut på två promenader om dagen, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Igår var det ett riktigt skitväder i Stockholm så det fick bli en promenad på eftermiddagen när det snöblandade regnet hade lagt sig. Jösses vilka sammandragningar jag hade förresten, det kändes som att magen skulle spricka!

Det har varit skönt att få lite ”egen tid” även om jag har träffat vänner, haft besök av mina systrar och blivit överraskad med bus. Det kommer ju av naturliga skäl inte bli så mycket tid för ”bara mig” framöver så det känns faktiskt skönt att få lite tid för mig innan förlossningen att bara vara.

ouGX%Y7ES1up+20Tm8v11w_thumb_359f

Dagens outfit – en silvrig rackare som jag köpte i Hong Kong för 10 år sedan. Visste väl att den skulle komma till användning en dag!

Varje morgon sminkar jag mig och fixar håret som när jag ska gå och jobba. Att sätta upp håret i en tofs och såsa runt i mjukiskläder är bland det värsta jag vet och det får mig att känna mig sjuk, ni vet så där febrigt ofixad. Alla är vi olika men det är sådant som funkar för mig. En viktig sak eftersom jag är dålig på att sova på dagen är att inte ställa någon väckarklocka. Jag sover helt enkelt tills jag vaknar vilket i och för sig brukar bli max 8 timmar men det är perfekt för mig och sedan väntar alltid dagens bästa måltid- frukost, som gör att jag älskar att stiga upp ur sängen på morgonen. I natt var det dock en sämre natt, kunde inte sova och låg och oroade mig för en massa saker som jag ändå inte kan styra över. Därför har jag varit extremt trött idag så jag är så otroligt tacksam att min nageltjej kommer hem till mig i dag för att fixa mina naglar för jag känner mig som en riktig sengångare.

Hur har ni andra gjort som gått på föräldraledighet? Har ni tagit dagarna som de kommit eller har ni haft särskilda planer vissa dagar? Ska bli så spännande att se hur dagarna kommer bli efter att Larven kommit till världen.

 

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • Sofia
  mars 14, 2018

  Jag önskar nu att jag hade varit ledig längre innan lille V tittade ut. Jag gick hem med fler en måndag och på torsdagen ( dom var dag ett på min föräldraledighet) tittade han ut. Jag var så otroligt säker på att jag skulle passera mitt BF datum och ville inte hinna bli rastlös, jag hade inga känningar innan alls, det började på onsdagskvällen sent med att vattnet gick och direkt kom värkarna som en klocka var tionde minut. Jag kände mig oförberedd eftersom jag som sagt var så säker på att föds efter mig BF som var den 6/3 men då kom prinsen den 1/3! Du har gjort så rätt att ta egentid! Stor kram!!!

  • Ida
   mars 19, 2018

   Åh ja men det är ju så svårt att veta när de får för sig att det är dags att titta ut! Jag har varit så övertygad om att Larven ville titta ut tidigare än beräknat så därför kände jag att det var skönt att gå hem två veckor innan BF men nu börjar jag fundera om den helt enkelt kommer var punktlig eller får för sig att vilja stanna i magen… Börjar bli ”övervänt” som man säger i norr och så sugen på att den ska komma nu! Kramar <3

 • Linnéa
  mars 16, 2018

  Men barn nr 1 var vi mitt uppe i en flytt. Alltså MITT I. Han föddes 38 + 1. Det var hemskt att inte veta till vilken lägenhet vi skulle åka hem till från BB. Den var alla grejer var, ALLA barnkläder blöjor osv, eller i den var vår säng stod..

  Barn nr 2 föddes i v 40+5 så den gången hann jag ”vila” upp mig. ”Vila” pga storebror var endast 1,5 år då lillebror föddes.

  Du har tajmat himla bra med ledighet och så skönt med ett projekt per dag samt promenad och vila! Perfekta uppladdningen!

  • Ida
   mars 19, 2018

   Åh oj kan tänka mig kaoset och förvirringen när NR1 fick för sig att titta ut i förtid! Det är ju verkligen helt omöjligt att veta när de får för sig att de vill ut! 🙂 Jag känner faktiskt att det blev rätt bra även om jag tycker att det börjar bli dags nu efter att ha varit hemma i två veckor, men en skön känsla att känna sig ”färdig” eller vad man ska säga. Stor kram <3

Previous
I’ve got some news!