Att vilja så mycket och hinna så lite

Posted on

Lördagkvällar nu och då, innan barn och efter barn, innan corona och under corona. Jag är så trött och hade egentligen kunnat gå och lägga mig nu men det känns ju lite deppigt att gå och lägga sig halv nio en lördagskväll så jag ska göra mitt yttersta för att orka vara uppe en timme till eller två. Det har varit en intensiv vecka av att pussla ihop arbetstid med att ta hand om en sjukling och någonstans hinna andas. Det sista, att hinna andas en stund det har varit rätt svårt. När Elton var sjuk så blev också trotsen helt galen och jag har verkligen känt mig som en otillräcklig skurtrasa. När Elton väl har somnat har jag bara däckat. Men nu är Elton äntligen frisk och han är åter tillbaka till sitt busiga jag vilket är så underbart.

Haha måste bara visa den här bilden, insåg att trotsåldern kan jämföras med ens egna pmsdagar. Tur att ens egna dagar är lite mer utspridda…

Varje dag slås jag av hur lite jag hinner, eller kanske snarare hur mycket jag vill, och ändå är Elton inte inne i någon aktivitetsålder ännu så min fråga till er som har fler än ett barn – Hur hinner ni?! Imorgon ska jag åka förbi jobbet tidigt på morgonen och hämta några saker som jag glömde till lite helgjobb och svänga förbi Ikea på vägen hem för att köpa nya dynot till vår balkong. Det blev så mysigt med fikabordet till Elton, han vill bara vara ute på balkongen nu så dynorna måste införskaffas eftersom de andra var helt urblekta och dessutom möglade i min ej genomtänkta dynförvaring.

Att hitta skor i en kruka är inga konstigheter här hemma. Det är oklart om det är jag eller Elton som har lagt dem där. Ett par oanvända Converseskor som jag inte tror att jag någonsin kommer använda så vem som än la dem där gjorde ändå ett bra jobb eftersom jag inte vet vad jag ska göra av dem. Men nu var det egentligen inte det som bilden skulle visa utan att det hänger tjocka fuskpälsar i garderoben som tar upp onödig plats. Ett av mina missions är att försöka byta säsong i garderoben.

Eftersom våren tog sig en paus så kanske fuskpälsarna åker på igen och det gjorde faktisk en av mina leopardpälsar idag med en und dunjacka under dessutom, känns ju rimligt i mitten av maj. Vårkänslorna tog sig lite paus får man lugnt säga med det kyliga vädret men om jag får ut lite växter tänker jag att solen kommer hitta tillbaka så det är också en sak som jag hoppas hinna med imorgon… och tvätta alla fönster, packa ner vinterkläderna och ta fram sommarens plagg och kanske rensa i alla skåpen… haha får vara nöjd om jag hinner med dynorna tror jag. Jag vill alltid så mycket mer än vad jag hinner så nu ska jag göra en lista och försöka få till en punkt varannan dag, det borde väl vara görligt? Jag har förresten lite lightrenoveringsplaner för badrummet och sedan var det ju gästrummet. Har jag förresten sagt att jag blivit sugen på hus, men hur skulle det gå när jag inte hinner med en fyrarumslägenhet? Ahhh sedan var det det där med att köpa sommarhus… som sagt. Vill så mycket. Så lite tid.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

1 Comment
  • Lena
    maj 17, 2020

    Haha Elton

Previous
En liten sjukling, ett extremt sockersug och flamenco