Back to work

Imorse stod klockan redo att slå 05:45 men jag vakade flera gånger under natten och vid 05:30 tyckte jag att var lika bra att stiga upp. Innan jag slängde ner benen från sängen låg jag och bara tittade på Elton som smålog i sömnen, finns inget bättre sätt att vakna på än så. Elton som har kommit in ett sovmorgonsmode låg tätt intill Jakob och sov som en stock så det blev frukost på egen hand och möjlighet att göra mig klar i lugn och ro. 

Känslan imorse var som när man skulle börja en ny del av skolan, ni vet låg-, mellan- och högstadiet för att sedan traska vidare till gymnasiet och i mitt fall högskola och universitet. Alltid samma känsla, ett härligt pirr men också lite nervös. Det enda som jag inte gjort nu är köpa nytt bänkpapper, åh hade ju varit lite humor för finns det något som känns mer nystart än bänkpapper? Frågan är om bänkpapper fortfarande finns? Elton kommer tro att hans mamma var född på stenåldern och jag börjar prata bänkpapper med honom och hans kompisar framöver. Undra om han kommer tycka att jag är en sådan där pinsam förälder? Sidospår.

Efter att jag hade lockat håret och ätit frukost klev jag i min silvriga mundering, var som en silvrig diskokula från topp till tå. Det var en riktigt fuktig luft ute när jag klev ut genom dörren så redan efter ett par steg var håret spikrakt igen, ovärd tidsprioritering att locka håret alltså.  

Jag tänker fortsätta att lämna mitt jobb åt sidan i bloggen men tänkte i alla fall säga att det kändes både så kul och så konstigt att vara tillbaka. Fixat med praktiska saker som telefon, mail och alla dessa lösenord som jag glömt bort sedan jag och discokulan sa tack för oss i mars 2018. Saknaden efter Elton i slutet av dagen var så stor och jag mer eller mindre sprang hem från tunnelbanan. Jakob hade klippt Eltons hår idag så han såg så mycket större ut där han lekte på vardagsrumsgolvet när jag kom hem. Älskade Elton, måste erkänna att det kom några tårar när jag kom hem, trodde inte att jag skulle vara så blödig men det är jag.

Efter middagen så gick vi ner till bryggan i badrockar och badade. Är så tacksam för så mycket och känslan av lycka slog mig verkligen där vår lilla familj stod tillsammans ikväll. Hoppas att ni alla har haft en fin start på veckan.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

8 Comments
 • Tess
  augusti 19, 2019

  Å vännen visst blir den där tacksamhetskänslan så stor när man börjat jobba igen? Alla de där fantastiska känslorna som inte alltid är lätt att känna kvart i fem när man varit föräldraledig länge, samtidigt som man funderar på om livet ska vara så här, att träffa sina barn så få timmar på ett dygn. Men jag är framförallt så tacksam ändå, för tiden man får tillsammans nu tar jag inte en minut för givet. Min närvaro är 100% tills barnen slår igen sina ögon, och det är en sån harmoni i det.
  Men ok, låt oss se hur det känns om några månader med slask och inställda bussar

  • Ida
   augusti 21, 2019

   Åh bästa du! Dina kommentarer är alltid lika träffsäkra! Ja nu är det 100% fokus, vill inte missa en endaste sekund. Vill aldrig släppa taget <3 Höll på att bli lite knäpp i slutet av föräldraledigheten och nu saknar jag det redan så otroligt mycket.

   Största kramen <3

 • Lena
  augusti 19, 2019

  Så jättefint inlägg ❤️

  • Ida
   augusti 21, 2019

   Tack snälla <3 Kramar

 • sofia
  augusti 20, 2019

  det är en speciell känsla att börja jobba igen efter FL, jag har ju varit FL i två perioder då vi delade mitt i så jag börjar jobba igen nästa vecka! har redan förberett mig och packat min väska, precis som inför att börja skolan som du skrev. Får jag fråga hur ni har tänkt göra med arbetstider? jag sitter och klurar nu på om jag ska gå ner lite i tjänst eller jobba 100% .

  Ha en härlig andra dag på jobbet!
  kram!

  • Ida
   augusti 21, 2019

   Hej fina och åh dags att börja jobba för dig med <3. En otroligt konstig känsla, jag blir så blödig varje gång jag kommer hem nu och många tårar har trillat. Jag kör 100% direkt... vi får väl utvärdera tänker jag och se hur det kommer funka. Min man driver eget så han kan styra sina arbetstider lite vilket är en fördel. Stort lycka till till hela familjen <3

 • Maria
  augusti 23, 2019

  Men oh vilka läckra skor vart har du köpt dem?

  • Ida
   augusti 26, 2019

   Åh tack snälla! De är från Replay om jag inte minns fel men har däremot runt två år på nacken. Fanns även i guld… Köpte dem på Nilssons men har dålig koll på om de fortfarande finns i sortimentet men helt klart värt en googling för de är så sköna… och snygga ;).Stor kram!

Previous
Sista dagen som föräldraledig