Besök hos barnmorskan, tid på förlossningen och teorin om könet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Visst är det konstigt att man, i alla fall jag, har en nästintill helt oplanerad kalender under pandemin samtidigt som tiden bara rusar förbi. Skyller på tidsbristen och energibristen för den delen att jag har varit dålig på att kika in här igen. Det här med att vakna till liv igen efter nattningen, ahh hur gör ni andra? Jag går runt som en zombie efteråt och får inget vettigt gjort, trycker några mjukmackor (livets bästa) och somnar framför tv:n då jag ”bara ska vila ögonen”. Ja ja idag nattar Jakob och jag saknar verkligen bloggen när jag inte skriver men det är liksom samma känsla som när man har varit alltför dålig på att pallra sig iväg till gymmet för att lyfta vikter- det tar liksom emot men man ångrar det aldrig efteråt och tänker att det här ska jag göra varje dag.

Okej vi kastar oss in i den här veckan. Jag jobbar mestadels hemifrån men den här veckan har jag två dagar som jag kommer vara på plats fysiskt på jobbet. Har ju insett att jag måste börja tömma mitt rum, inte så kul för M som kommer husera där under min föräldraledighet att ha halva mitt bohag på plats. Undra om hon kommer ta ner skidorna som jag har på väggen eller om jag kanske själv borde ha tagit ned dem nu när det faktiskt äntligen är snö i Stockholm? Hittade skidorna bakom dörren en dag, inte det vanligaste att hitta kanske på en arbetsplats, och för att symbolisera mitt norrländska ursprung borrades de upp på väggen. Kanske är det de skidor som ska upp ovanför vår soffa här hemma? Vi kommer aldrig framåt i den frågan. S(k)idospår.

Det jag skulle komma till var att jag hade tid hos min barnmorska idag. Min älskade Kerstin som jag även gick till under förra graviditeten har nu gått i pension så jag fick träffa min nya barnmorska för första gången idag. Jag tycker faktiskt inte att det spelar så stor roll att byta nu, jag känner mig allmänt rätt chill inför den här graviditeten. Eftersom vi inte hade träffats förut så fick jag dra lite historia, hur det känts under den här graviditeten, tankar inför amning och allt som kommer. Sedan var det dags för blodprov för att kolla sockret, såg kanon ut, och blodtrycken var lika lågt som alltid. Barnmorskan tog även fram den radioliknande hjärtljudsapparaten och det är alltid så mysigt att få lyssna på hjärtat. Vi har ju inte tagit redan på könet och undra om teorin stämmer det där med låga och höga hjärtljud och vilket kön det blir. Hjärtradion som jag kallar den visade på 145, borde väl enligt teorin vara en tjej då men min förra barnmorska Kerstin sa att det där var en myt. Jag tror ju faktiskt själv att det är en tjej så vem vet.

Trapporna på vägen hem från barnmorskan hånade mig idag, så tungt!

Imorgon fortsätter temat bebiskoll då jag har en tid på förlossningen. Jag blev så förvånad när de ringde dagen efter min kontroll på KS, där de kollat livmodertappen två gånger, för en uppföljning även hos dem. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad över alla kontroller jag blir kallad på. På BB Stockholm, där jag är inskriven, skulle vi även prata om den kommande förlossningen (gjorde man det inför den första?) så det ska bli kul. Jag har knappt ägnat en minut åt själva förlossningen men borde nog ta och göra det. Har pinsamt nog fortfarande kvar boken ”Föda utan rädsla” här hemma, sorry Stina för att jag har glömt lämna tillbaka den! Kanske bra att friska upp minnet lite. Tänker att jag kommer skriva ett inlägg snart om mina tankar inför förlossningen, vad kommer jag inte packa med i BB väskan den här gången (läs tre morgonrockar var nog minst två för mycket…), vad vill jag ska vara annorlunda osv. Skulle det vara kul att läsa?

Nu är det nog bäst att avrunda, det farliga med mig är när jag väl sätter mig ner för att skriva finns det liksom inget slut. Nu ska jag nog avsluta kvällen med en ansiktsmask och ett avsnitt Antikrundan eller något sådant. Veckan bästa är när det släpps ett nytt avsnitt Tunna blå linjen på SVT play. Så mycket känslor kring den serien. Kram

 

 

 

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • E
  februari 10, 2021

  Jag tycker att det vore kul och läsa tankar inför förlossningen. Bra att de kollar upp dig vad gäller l- tappen. Kan det vara så att pandemin orsakat info från förlöset på ett annat sätt tänker jag. Vad man ska tänka på och ha en reservpartner osv ? Tunna blå linjen är så bra. Intressant och se tankar o händelser bakom den blå uniformen, förstår att det ligger dig nära till hands Segheten efter nattning – haha det hade jag glömt men visst var det så. Om bebis är flicka eller pojke har för mig aldrig spelat roll, en frisk och att skulle gå bra var min förhoppning, kanske tänker du oxå så. För mig blev det inte så mkt att fundera på inför förlossningarna då jag av medicinska skäl fick lägga mig u kniven båda ggr . Det gick det med även om jag fortfarande kan känna mig snuvad på upplevelsen av att föda vaginalt. Ta hand om dig i kylan. Kram

  • Ida
   februari 19, 2021

   Åh självklart ska jag skriva om tankarna inför förlossningen, hinner knappt med att tänka på det så vore bra för mig själv med haha. Måste även ta tag i att hitta Eltons bebiskläder någon dag att sortera, beställa skötbord och allt vad det är som ska göras. Känner att man var ute i lite bättre tid förra gången haha även om man har mer koll nu.

   Nä jag håller med, spelar ingen roll och det är så spännande att inte veta könet.

   Stor kram! Ida

 • Tess
  februari 10, 2021

  Åh vad mysigt att få uppdatera sig om dig och livet igen när man inte kan ses. Och att du liksom lyckas rocka den där fina kulan som den glitterdrottning du är.

  • Ida
   februari 19, 2021

   Men alltså fina du! Som jag saknar dig <3 Puss

Previous
Gravidkrämpor, en helg i snön och områdets coolaste tvåbarnsmorsa