Bröllopstårta, cupcakes eller donuts?

4Kommentarer

Först vill jag bara passa på att säga tack för alla era gulliga kommentarer här och på Instagram, ni gör mig så glad. Det är mycket roligare att skriva och blogga när ni lämnar spår efter er i kommentarsfältet <3. Ett annat önskemål från er, förutom brudklänningar, har i helgen varit att jag ska skriva om bröllopstårtan. Hoppas ni inte är hungriga, för nu kan det börja kurra i magen!

1394531609727

Hur vacker är inte den här färgkombinationen?

qyAd2RVlqBu_iq9DkPqlUWE60Sewj4mS4SBbC2NRen01

Som att kliva in i en riktig dröm

När det kommer till tårta och efterrätter på ett bröllop kan man ju göra på lite olika sätt. Det vanligaste när jag har varit gäst på bröllop har varit att bli serverad en klassisk trerättersmiddag och sedan tårta lite senare under kvällen. Jag är dels väldigt traditionsenlig av mig men även en liten buse som vill hitta på något nytt och lite annorlunda, så det här med efterrätter och tårta får ni se framöver hur vi löser…

wedding-cakes-e36337029b7ee6b15ffdbbb4b3526c73

Naked cake passar extra bra vid utomhusbröllop eller i lite lantligare miljöer. 

Om vi ska prata lite trender så har tårtor som benämns ”naked cake” blivit alltmer populära. De kännetecknas av att man ser tårtbotten och att den helt enkelt inte är klädd. Älskar att det börjar ”hända lite” på bröllopsfronten, att brudpar mer och mer väljer att gå lite mer sin egen väg och skippa alla klassiska ”måsten”.

VALENTINE0039-2908548281-O-2_AB

Låt tårtan blomma rejält, om inte annat på bild

original_vintage-lace-just-married-cake-bunting

Välj tårta efter er personlighet

En bröllopstårta kan verkligen se ut på så många olika sätt. När man bokar lokal till bröllopet ordnar ibland företaget som äger lokalen både mat och tårta. Om så är fallet, se då till att ni får vara med och påverka både när det kommer till smak och utseende.

770cc17e-8980-11e5-9816-22000aa61a3e

Varför inte ge er bröllopstårta lite extra guldglans?

En bröllopstårta behöver inte vara vit utan tårtan kan inspireras av bröllopets övriga dekorationer och färgtema. Personligen tycker jag dock att en ljus tårta ser mer aptitlig ut än en mörk och och passar bättre till ett bröllop.

brollopstarta_cupcakes5

Att välja att servera bröllopsgästerna varsin cupcake istället för en tårtbit har blivit allt vanligare. Cupcakes går att få i en rad olika utföranden och färger, endast du och din konditors fantasi sätter gränser.

brollopstarta_cupcakes1

Pink-Cream-wedding-cupcakes-Grace-1

Pudriga pasteller som toppats med guldströssel och små sockersöta blommor, magi för ögat.

IMG_0937

Cupcakes med frosting av choklad blir extra eleganta med en vit bröllopsinspirerande detalj.

Cupcakes kan vara enklare att frakta än en våningstårta vilket gör dem till ett perfekt alternativ om ni ska gifta er ute på landet. Glöm inte att det kan bli riktigt varmt under sommaren och att bakverk behöver stå kylt i bilen. Många konditorier erbjuder dock utkörning och de extra kronorna som de kostar kan vara väl investerade.

HT_FD_F09A_00977432_NC_X_EC_0

Bjud på cupcakes i varierad storlek och med olika fyllningar och smaker. 

donut-cake

Gör som amerikanarna och poliserna- satsa på donuts. 

Donuts är kanske inte det som de flesta kännetecknar med bröllop, men vem hade tackat nej till den här donutstårtan?!


macaroon

Eller känner du dig mer fransk och föredrar en tårta av makroner?

dessert-table-5

Älskar ni, liksom jag, att få blanda både tårtor och mindre bakverk ja då kan ett dessertbord vara något. Blanda det allra bästa på ett och samma bord, både en fröjd för ögat såväl som för smaksinnet.

View More: http://featherandtwine.pass.us/thecupits

Ett dessertbord kan även innehålla olika sorters tårtor.

desserttable_blog(pp_w940_h478)

Ett dessertbord kan vara en bra idé om det finns en del matallergier i sällskapet. Märk ut glutenfria bakelser och gör det enkelt för gästerna att se vad de kan äta. Att dessertbord blir ruskigt snygga på bild är ju heller ingen nackdel…

mattparry-photography-1-2

Passa på att fynda uppläggningsfat på vårens loppisar för en mer personlig dukning.

Så… hur tänker ni kring bröllop och den alltid lika uppmärksammade tårtan? Dela gärna med er av era tankar bland kommentarerna. Puss!

4 Kommentarer
 • Sofia
  april 25, 2016

  Dessertborden såg riktigt mumsiga ut 🙂
  Kram Sofia

  • Ida
   april 25, 2016

   Men eller hur! 🙂 Själv vill jag ha ALLT! Ha ha, kram <3

 • Fröken Lundin
  april 29, 2016

  Jag funderar på ett kakbord istället! Tårtan är ju härlig, men är det så många som gillar tårta nu för tiden? Ett kakbord med alla sorters småkakor och mjuka kakor kanske går hem bättre?

  Vi är dock på en restaurang och har middag+fest så ska höra med dem vad som går att ordna.

  /FRöken Lundin

  • Ida
   april 30, 2016

   Inte för att avslöja för mycket men vi är inne på samma spår 😉 Alla bröllop som vi har varit på har haft en klassisk tårta, så jag tycker att det blir kul att göra något lite mer eget :). Stor kram, Ida

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *