Dagarna innan Elton kom

3Kommentarer

Tänk att vår älskade lilla Elton fyller hela två veckor idag. Två veckor är ju ingeting tidsmässigt samtidigt som det känns som en evighet. Kan inte föreställa mig ett liv utan vår lilla gobit, tänk att han växt och bott inne i mig… blir alldeles snurrig när jag tänker på hur det faktiskt är möjligt. Hur som helst… jag tänkte backa bandet lite grann och berätta hur vår helg såg ut just innan Elton kom och när jag förstod att han var på väg!

4Sad2qb6RielN%%pYfdj2A_thumb_3621

Minst sagt höggravid två dagar innan Elton kom och här tre dagar över tiden.RZkTpI%fQPSxhbIoiusAeQ_thumb_361a

1L85LInLTI2Fj9f96Olz4A_thumb_3610

Elton föddes måndagen den 26 mars och under helgen kände jag inga som helst tecken på att han skulle få för sig att titta ut så snart inpå. På lördagen åkte vi till Svartsjö slott där vi tidigare hade funderat på att gifta oss. Eftersom vi ville att alla gästerna skulle kunna övernatta föll dock det alternativt bort. Hade läst att det fanns ett tårtcafé på slottet så gissa om jag hade höga förväntningar särkilt eftersom jag under graviditeten slaviskt följt alla bakprogram som sänts på tv. När vi skulle beställa bad vi att få den vackraste tårtan de hade, de finns inte framme vid en disk att se så det var lite en chansning från menyn. Gissa om jag blev besviken när världens minsta tårtbit serverades. Skulle snarare kalla den för bakelse och nja inte var den överdrivet god heller så det blev lite av en flopp.

uXGEbmxzSdmxwayP+q1Qug_thumb_360d

Jag vet inte om man kan kalla det här för tårtbit?

Bättre lyckades vi på söndagen då vi tog bilen till Djurgården för promenad och en lunch på Rosendals trädgård. Älskar verkligen det stället, så otroligt mysigt och fast det alltid är väldigt mycket folk upplevs det aldrig som trångt eftersom det finns så många olika platser att sitta på. Längtar till sommaren då man kan fika under deras äppelträd.

+aNPF6q2QSms3RSuqzl9eg_thumb_3636

dtFpZDvBR4yxrTsBcb69PQ_thumb_3634

W74DsjCIQDmAPVMCP6+Bcw_thumb_3633

6j7qOVU2QCKwxptM9qiUBw_thumb_362e

46t2cTq62rwyn4GDbmQ_thumb_362f

YQA5hzGkT5mIIceevGOBTQ_thumb_362d

JvWhIjQDS+SASWt5dYC+7A_thumb_362c

Typ världens godaste bullar!

kJxL43c4TNu5uIMCEyEbHw_thumb_362aInnan Rosendal svängde vi förbi Hjorthagen där jag inledde min Stockholmskarriär i en charmig andrahandslägenhet. Hjorthagen har verkligen en särskild plats i hjärtat! Hur som helst så var det Myrorna som vi besökte där, fick ett akut infall att leta fynd på söndagsmorgonen men kom tyvärr tomhänta därifrån. Jag längtar otroligt mycket efter vår semester på Gotland i sommar, då ska jag loppisfynd! Kommer ni ihåg att jag hade mitt ”shoppingfria år” när vi var där förra sommaren, huva det var inte lätt.

CHZ7bSyMRQuzH87izwnMiA_thumb_3622

aVd43k%KTWqO5%brCJbYYQ_thumb_3623

Åter till söndagen! När vi promenerade tillbaka till bilen från Rosendal började det känns rätt tungt och jag gick inte med någon större gångfart direkt. Det var otroligt mysigt, solen sken och vi pratade såklart om Larven som vi hoppades skulle titta ut snart. När vi kom hem blev det en lugn kväll, jag vilade en stund och strökollade lite på tv. När jag skulle kissa innan vi skulle lägga oss så fortsatte det liksom att smårinna fast jag hade kissat klart. Eftersom det rann så lite tänkte jag för mig själv att jäklar jag skulle gjort mer knipövningar under graviditeten tills det slog mig att herregud det kanske är vattnet som börjat gå!

smcRZiwaShiARJR+e8z3Pw_thumb_363a

GkVB2co3SYWyPlxLjuX%%w_thumb_3642

Minns att jag gick in till sovrummet där Jakob redan har krupit ner och jag sa till honom att han inte skulle få för stora förväntningar nu men att jag trodde att vattnet gick. Efter en stund pausade det och jag lade mig för att försöka sova men bara efter någon minut ropade jag ”jag tror jag kissar på mig” och då började det rinna betydligt mer även om det fortfarande inte var några mängder. Vi kom fram till att vi skulle försöka sova en stund men vi var båda för mycket uppe i varv för att kunna fokusera på något annat än att det kanske var nu vi skulle bli föräldrar. Vi gick upp och åt mackor och drack te i köket och jag sprang och bytte bindor om vartannat då det fortsatte sippra. Jag ringde till BB Stockholm som sa att vi skulle åka in till deras mottagning klockan 8 på morgonen om värkarna inte hade kommit igång innan det för en koll och om värkarna inte skulle börja efter det heller skulle jag bli igångsatt inom två dygn. Efter det samtalet var det om möjligt ännu svårare att sova och vi fick nog maximalt fyra timmars sömn. Jag hade ställt klockan på sex för att locka håret och duscha innan vi skulle till BB Stockholms mottagning, hade tänkt göra en riktigt bra instastories till er ha ha så klart att håret var tvungen att vara lockat. Det jag inte visste när jag vaknade var att jag två timmar senare skulle ha värkar nästan varannan minut från start och bara några timmar senare få träffa vår livs största kärlek. Fortsättning följer…

3 Kommentarer
 • Lena
  april 10, 2018

  Alltsa sa haftigt! Tack for att du skriver om de spannande dygnen innan! Kramar, snart ses vi!

 • Eva
  april 10, 2018

  Locka håret för vår skull- ja du är gullig du! Men allt blir inte som mamman tänkt, numer bestämmer lillen!

  • Ida
   april 19, 2018

   Ha ha oh ja nu är det någon annan än jag som är bossen här hemma ha ha och håret är numera i en ”Lilla My” knut på huvudet ha ha. Kramar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *