Dagen innan ”I do” …

Okej fina ni, är ni redo för lite bröllopsinlägg? Jag tänkte försöka börja i kronologisk ordning så vi sätter igång med vad som hände dagen innan bröllop. Åh känner mig alldeles ivrig när jag ser alla bilderna och vill bara få återuppleva bästa dagen i mitt liv ännu en gång. 

thumb_IMG_9849_1024

Dagen innan vi begav oss ut mot Rockelstad slott, där vår bröllopsfest ägde rum, flyttade vi undan matbordet som står i vardagsrummet för att försöka strukturera upp allt som vi skulle ta med oss. Eftersom min storasyster och hennes kille samt min pappa bodde hos oss dagarna innan så hade jag försökt rensa undan våra bröllopssaker så att det inte skulle bli så rörigt. Jag trodde verkligen att jag plockat fram alla viktiga saker tills jag vaknade i panik kl 03 på bröllopsmorgonen. Mer om det lite senare…

DSC_0696

DSC_0695

Dagen innan hade vi världens bästa hjälp i form av våra familjer, tärnor, best man och ett gäng underbara vänner. När vi kom fram till slottet strax efter lunch var jag helt avslappnad och kände att vi skulle hinna klart med god marginal. Jag hade hoppats på att hinna ge er fina läsare ett gäng Instagram och Snapchat uppdateringar men tiden bara flög förbi och allt tog så mycket längre tid än vad vi kunnat tro.

thumb_P2870241_1024

thumb_P2870172_1024

Dagen innan bröllopet åkte jag, pappa, storasyrran, Tom och tärnorna till kyrkan så att de skulle veta hur den såg ut men även så att jag och pappa skulle få ”prov gå” längs altargången tillsammans en gång. Där och då kändes det fortfarande helt overkligt att vi dagen efter skulle skrida fram, jag i min brudklänning, och pappa i sin fina kostym. Efter en tur till kyrkan var det bara att åka tillbaka till slottet för att fortsätta och då hade även min lillasyster och hennes familj anlänt.

DSC_0704

Så här såg jag ut dagen innan, ledigt klädd i den HÄR skapelsen och flipflops på fötterna.

DSC_0707

Världens finaste pappa <3

Som tur var hade vi förberett väldigt mycket men allt tog ändå en enorm tid, och det kluriga var också att hitta alla saker bland vårt hav av kartonger och dekorationer. Vi grillade vid 21 tiden på kvällen och då hade jag lite smått panik och insåg att vi inte skulle hinna klart. Tur att jag hade världens bästa tärnor, vänner och familj som satte mig på en stol med en hamburgare i handen och sa ät och fixade i ordning alla lösa trådar. Det var nog först nu som den stora nervositeten kom och jag är så tacksam för all den hjälp vi fick, helt ovärderligt!

DSC_0738

DSC_0737

Vid midnatt insåg jag att jag inte hade hunnit tvätta håret inför morgondagen så jag satte fart mot slottets övervåning där jag så här dagen innan skulle sova med min vän Stina, som är gift med Jakobs best man. Jakob sov med Calle i ett annat hus och tärnorna sov i slottets andra sviter som ligger på nedervåningen.

thumb_P2040016_1024

Runt kl 03 vaknade jag i mer eller mindre panik och insåg att jag saknade en viktig påse med lika viktigt innehåll till vår bröllopsdag. Jag försökte tänka att påsen kanske låg i vår eller pappas bil men samtidigt hade jag en stark känsla att den inte var med och den natten kunde jag inte sluta tänka på den försvunna påsen. Så när jag, efter att inte ha sovit så många hela timmar, vaknade strax efter kl 06 skyndade jag ut till festlokalen, vår bil, pappas bil och även tills släpet för att leta efter den försvunna påsen men nix.

thumb_P2870222_1024Då slog det mig plötsligt att jag i min städmani hade gömt inte bara en påse utan troligtvis flera påsar bakom vår fåtölj i vardagsrummet. Eftersom vi har haft hantverkare i vår lägenheten med anledning av vår vattenskada i köket har vi haft vår extranyckel utlånad till dem så jag insåg att ingen skulle kunna åka förbi vår lägenhet innan bröllopet. Jakob, som jag var tvungen att ringa och bekänna mina bortstädade påsar för, ringde till hantverkarna för att se om de någon av bröllopsgästerna kunde hämta vår nyckel hos dem.

thumb_P2870220_1024

Okej men hur häftig är inte miljön på Rockelstad slott? Det här är ett ”litet” allrum utanför en av sviterna.

Just där och då började jag tro på högre makter för  det visade sig att hantverkarna, helt utan förvarning, lämnat extranyckeln i vårt postfack i trapphuset kvällen innan bröllopet. Vi ringde våra vänner Maik och Desiree som på ett förstklassigt sätt gjorde inbrott i vårt postfack, tog sig in i vår lägenhet och hittade 5 (!) missade påsar prydligt undangömda bakom vår fåtölj. Efter att de hade ringt och berättat om sin inbrytning lossnade all nervositet hos mig och jag kände mig oövervinnelig – nu skulle vi äntligen gifta oss!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

6 Comments
 • Kristin
  augusti 24, 2016

  åååh så kul med bröllopsinlägg!! Blev ju nervös av den där kassen och inbrottsförsöket hahaha. Men också en sån härlig känsla när alla vill hjälpa till och helt enkelt erbjuder sig att bryta sig in i postfacket åt en 😀 Underbart!

  Också glad över att du väntat lite med att skriva detta och passat på att njuuuta av din bröllopsresa. Nu har du ju njutit i 1,5 vecka helt utan allt detta. Mycket bra 🙂

  kramar

  • Ida
   augusti 26, 2016

   Åh tack bästa du! Det har varit så härligt att få titta tillbaka på ”lite” bilder nu, längtar tillbaka så mycket! Har så många fler inlägg att posta men som du skrev har det varit skönt att njuta av resan så kommer inläggen lite längre fram. Puss PS:Snart tar vi den där drinken!

 • Lena
  augusti 24, 2016

  Alskade syster och varldens tjusigaste brud! Vad roligt det var att lasa inlagget om allt pirr – och det dar med pasarna hade jag ingen aning om 🙂 Vilket underbart brollop!

  • Ida
   augusti 26, 2016

   Åh bästa storasyster och mest effektiva Flenbesökaren! Ha ha ja du det var lite ”kristider” på morgonkvisten får berätta ännu mer på telefon sen. Puss!

 • Eva
  augusti 25, 2016

  underbart att läsa om ert äventyr, men såå frustrerande med cliffhangern….but the best is yet to come antagligen 🙂

  • Ida
   augusti 26, 2016

   Ha ha men absolut Eva, många fler inlägg dessutom! Kramar

Previous
Dagens outfit