Depp pepp

Long time no see…. igen! Förlåt! Den här ekvationen nej den går inte riktigt ihop som tänkt och mycket för att temat ganska länge varit depp. Jag tänker att vi börjar med deppet så avslutar vi med peppet, vad säger ni?

Personligen tycker jag att december kom in med ett välbehövligt mys i den här just nu enligt mig olidliga coronatiden. Januari vad tusan hände?! Det känns som att ett helt års baksmälla av allt bara kom över mig och jag har känt mig ruskigt nere. Föräldraledighet kan, och har många perioder varit väldigt mysigt, men under den här föräldraledigheten har det också känts väldigt ensamt. Dagarna går så fort och när man har lämning och hämtning av syskon så hinner man inte så mycket och därmellan ska det följas tider med sömn, mat, bytas blöja, tvätta, försöka hinna röja och boom där var dagen slut känns det som. Mina vänner som var föräldralediga samtidigt som mig i början jobbar nu så det i kombination med coronan och hur sjukt fel det har känts att röra sig bland människor har satt deppspår hos mig.

Dagen innan jag fick symptom på att jag var smittad av coronaviruset var jag, pigg som en lärka, äntligen i stan för att leta inredningsinspiration. Jag och min granne var tillsammans med barnvagnarna ute och åt lunch och besökte ett showroom där jag kikade på en fåtölj och hann med några second hand butiker innan jag skulle hämta Elton. Jag kan räkna på min ena hand hur många gånger jag varit i stan under föräldraledigheten på grund av pandemin men jag ville inte beställa fåtölj utan att ha testat den.

Dagen efter vaknade jag med ont i halsen sedan kom feber, sanslös muskelvärk och smärta i öronen. Snabbtestet visade positivt och så även hemtestet. Sedan dess har jag hållit mig inomhus tills jag idag vaknade med lite mer kraft och gick en promenad med Maj.

Känslan av att känna frisk luft idag. Elton har också uppvisat positivt test medan Jakob är negativ. Stackars Maj har, liksom. Elton, varit febrig och nätterna har varit horribla. I natt kräktes hon sådana mängder precis när vi hade lagt oss. Låt oss säga att det gör inget positivt för föräldraskapet, äktenskapet eller något annat skap att vara inomhus så här länge tillsammans. Så – enough depp (ni fattar min sinnestämning vid det här laget va?) och över till pepp.

Ungefär i samband med att Elton började gå tappade jag intresset för inredning här hemma men så plötsligt well hello inredningsmagasin komsi komsi! Igår slog jag slag i saken och beställde en magisk matta till vardagsrummet, Jakob vet inget än kände att ska något bli gjort här så kör jag så får vi diskutera när saker väl är på plats. Två nya fåtöljer ska beställas, Pinterest ska äntligen börja användas och förresten hej Stringhyllan i Eltons rum. Den 28 mars börjar jag jobba igen så nu ska jag krama ut det sista från den här föräldraledigheten och försöka strö så mycket glittrande strössel över den som det är möjligt.

Puss!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

1 Comment
  • E
    januari 24, 2022

    Ja nu är man trött på denna pandemiskit! Det tar ngt så bedrövligt på psyket. Tyvärr har inte jag så mkt pepp att förmedla, har haft en jobbig tid med magbesvär och viss utmattning och är fortfarande deltids sjukskriven. Men nu går vi mot ljusare tider och då kanske krafter återkommer. Kram och kämpaglöd skickar jag iaf till dig !

Previous
Maj har sovit hela nätter – så lyckades vi äntligen!