Det har varit tufft

Posted on

Som jag tidigare skrivit så har det varit brist på energi hos mig och jag har känt det på så många plan. Jag har känt mig trött, frustrerad, otillräcklig och inte riktigt som mig själv. Att inte komma i ordning här hemma har verkligen tagit så mycket energi från mig, att inte hitta saker och ha mestadels av ens saker nedpackade. Det har varit tufft att vara föräldraledig och spendera mycket tid i ett hem som man vill så mycket med men där dygnets timmar aldrig räcker till för. 

Idag kom min älskade vän Nadja förbi och hjälpte mig att få undan vintersakerna, yes ni läst rätt. När vi flyttade in var det fortfarande ett vinterkallt februari och eftersom våra förråd varit fulla till bredden har det inte funnit plats för vintersakerna där. Eller varit är fel tempusform de är fulla till taket. Fuskpälskappor, UGGs och Moon boots har hånat mig sedan snön smälte bort och det har känts lite som att jag kvävts sakta sakta varje gång jag öppnat garderoberna i hallen. 

Det var så underbart att få barnvakt i lördags och få åka iväg på fest tillsammans, kände oss som 17 igen. Typ.

Min träning har varit lidande då all Jakobs tid när han kommit hem har gått åt till att fixa klädkammaren, jag har inte hunnit med mig själv utan varit mamma från att jag slagit upp ögonen tills jag slutit dem igen på kvällen. Hur mycket jag än älskar det så behöver jag få fylla på med egen tid på olika sätt. Jakob har fått in sin träning genom att kunna springa till eller från jobbet. En ny räddning för mig har varit att jag kört igång med en ny sväng på Sthlm bootcamp factory och nu lovar jag mig själv att aldrig mer ta en paus från träningen. Jag mår så mycket bättre, ser så mycket klarare och känner stor både fysisk och mental styrka när jag får träna. Det har varit en liten mental dipp en period, ni har säkert märkt det, då jag inte har haft energin att vara lika aktiv här. Att skriva är dock lika viktigt för mig som träningen, att dela med mig ger energi på ett fantastiskt sätt och jag älskar när ni är aktiva tillbaka. När jag inte har skrivit på några dagar blir det som med träningen, jag vet inte riktigt vart jag ska börja och jag skjuter upp det till nästa dag.  Älskar att få dela med mig när livet leker och är så där guldskimrande som jag älskar men jag tycker också att det är lika viktigt att våga blotta sig när det är tufft. Jag blir själv påverkad av sociala medier och alla fixade bilder kan stå mig upp i halsen, ibland måste man tvätta bort den där fixade fasaden och säga hallå jag är också mänsklig och livet är inte alltid på topp. Sedan är det det där med ens relation när man är småbarnsförälder, en så fantastiskt vacker sak att dela men också en stor förändring. När två blir tre så får man prioritera annorlunda och vi har varit dåliga att hitta tid att prioritera varandra här hemma. Våra powermöten som jag tidigare berättat om rann ut i sanden och med det blev vi också sämre på att kommunicera med varandra. Lätt att se vad den andra inte gör istället för vad den gör, fokusera på sina egna behov och inte den andras. Det blev ett ärligt inlägg det här, rätt skönt tycker jag att helt enkelt räcka upp handen och säga att det är, eller har varit, lite tufft en period.

Jakob är inne i garderoben nu och målar, enligt säkra källor så ska garderoben vara redo att börja fyllas under veckan. Ska bli så fantastiskt skönt att inte sova med flyttkartonger runt hela sängen eller hoppa över verktygslådor när man ska upp på natten till Elton. Tänker att det är allt annat än feng shui här hemma just nu med kaoset så då är det inte heller konstigt att energin inte flödar som den brukar. Kanske ska leta upp någon av mina gamla feng shui böcker, eller de kommer säkert fram när förråden väl ska tömmas.

Hoppas att ni hänger kvar här inne, för nu är det slut med pauser. Let’s do this!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • Maya
  juni 3, 2019

  Tips från en trebarnsmamma! Ta en kortlek. Välj ut fyra övningar, ex
  hjärter- jumping squats
  Spader- utfall
  Ruter- armhävningar
  Klöver- situps eller sidoplanka

  Sedan lägger du fram fyra kort i taget och gör varje kort, alltså
  Spader knekt- 11 utfall
  Ruter ess- 14 armhävningar

  Gå genom hela kortleken så garanterar jag att du fått upp flåset och Elton fått ett gott skratt åt när mamma hoppar runt som en groda sover han så borde du hinna både träna och en femminuters dusch!

  • Ida
   juni 4, 2019

   Alltså jag ÄLSKAR det! Tusen tack för pepp och rolig idé. Jag känner mig så mycket gladare sedan jag kom igång med träningen igen men jag vill ju att den ska fortsätta även efter att bootcampet är över så tack för inspo! Kramar fina du <3

 • E
  juni 3, 2019

  Livet kära Ida det är livet , var sak har sin tid och just nu är det intensivt i versaler. Alla går igenom det och de flesta kommer ut på andra sidan fortfarande som ett par. Bra att ni vill hitta tid tillsammans men kanske ni kan vara hemma då och inte hitta på ngt mer än att se varandra och prata med varandra. Äta ngt gott och dricka ngt gott och kanske blir det lite efterrätt 😉 det behöver inte vara så mkt o märkvärdigt det som skapar den där minneskänslan av varför man valde varann puss puss

  • Ida
   juni 4, 2019

   Du är lika klok som vanligt fina du! Det är verkligen en skillnad att få ihop både ”egen tid” och ”tillsammans tid” sedan man fick barn. Så viktigt att prioritera båda och inte ta varandra för givet <3 Stor kram

Previous
Discokulan