Det norrländska lugnet

0

Under tiden som vi har varit uppe i Skellefteå har vi passat på att ta lite stickspår till bl.a. Vittangi, där min mamma kommer ifrån, till min moster i Paksuniemi samt senast till Arvidsjaur. Här kommer lite härliga bilder från vår norrlandstripp.

JockfallEtt klassiskt stopp efter vägen när vi är på väg norrut är Jockfall, alltid lika pampigt.

Vittangi

Vittangi

Vittangi, där min mamma växte upp, har en otroligt varm och stor plats i mitt hjärta. Som liten cyklade jag och mina systrar runt i Vittangi och bara njöt så att få gå in på Konsum eller i den söta skobutiken får mig alltid att le lite extra.

VittangiJag och min fina mamma.

Nästa stopp på vägen efter Vittangi var Paksuniemi till min moster. Paksuniemi ligger så vackert till strax intill Jukkasjärvi vid Torneälv. Där njöt vi av otroligt god mat, fiske och kusinhäng. Återigen hade vi vädergudarna på vår sida och solen sken hela tiden.

Paksuniemi

Idior

PaksuniemiKan det bli mycket vackrare?

Efter att vi hade varit hemma och mellanlandat en dag så åkte vi till Hällberg där min pappa är uppvuxen som ligger utanför Arvidsjaur. Det är otroligt vackert och stillsamt där men tillslut jagade myggen bort oss och vi tog tillflykt till Arvidsjaur. Där blev jag med ett par ursnygga Nike pjux till gymmet som jag ska inviga på måndag.

Hällberg På pappas skifte i Hällberg.

Idag har vi varit hemma i Skellefteå och bl.a. fortsatt kika på platser där vi skulle kunna ha vår bröllopsfest och även fiskat i älven. Det var retsamt hur mycket lax som hoppade men ingen ville fastna på kroken.

Nu ska vi tyvärr börja packa ihop för imorgon åker vi tillbaka till Stockholm igen då semestern nu närmar sig sitt slut. Tack för den här gången Norrland!

JakeMin snygge, om än i detta fall lite suddiga, Jakob tidigare idag vid älven.

Inga kommentarer ännu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *