En kväll på akuten

Posted on

Vet ni hur less jag är på att skriva ännu ett inlägg som innehåller frustation och oro. Nästa inlägg kommer bli mycket mer positivt jag lovar men livet är inte alltid lätt och här skildrar jag hur vardagen faktiskt ser ut, utan filter. Det är vår älskade son Eltons mage som fortsätter krångla och som efter ett samtal med en barnläkarmottagning igår kväll fick oss att hasta iväg till barnakuten på KS.

dzSh3o8VTM2uMSrfEjA_thumb_36ca

Upptäckte via en blogg när jag googlade på Maxi Cosi och solskydd att det finns ett solskydd gömt i ryggstödet! Tips för er som inte heller visste det.

Ni som läser bloggen och följer mig på Instagram har knappast missat strulet som varit kring Elton och hans mage de senaste snart två veckorna. Han har haft diarré konstant sedan 11 dagar tillbaka och det blir liksom inte bättre. Läkare har satt mjölkproteinallergi som trolig diagnos men det är svårt att veta än så länge då det inte är tillförlitligt med pricktester på barn under sex månader och det enda sättet är helt enkelt att vänta ut min kostomläggning. Igår när vi hade Elton på skötbordet mer eller mindre forsade det ut illgrönt vatten ut ur rumpan på honom. Det är så svårt att se i blöjorna hur mycket vätska det är eftersom de har så bra absoberingsförmåga och det brukar många gånger se lite mer ut som en mix mellan kiss och vit och grön keso. När jag kontakta den barnläkarmottagning som vi tidigare varit på hade inte vår läkare någon telefontid men kvinnan som vi fick prata med tyckte att vi skulle skynda in på akuten för att förvissa oss om att han inte var på väg att bli uttorkad eller att det var något annat allvarligt fel på honom.

Vi ringde vårt BVC och fick en remiss skickad till barnakuten för att sedan hasta iväg. Efter vår förra sväng dit som tog nio timmar hade vi nu vanan inne och hade med lite mackor och frukt speciellt eftersom jag måste hålla mig till mjölkfri kost och man blir alltid så hungrig av väntan tycker jag.

+Hgj0bGwSkCTdCPm+ZHkyA_thumb_36cd

B%P1QHDmRc2ri1ljY+Xjbw_thumb_36ccVi fick efter en lång väntan träffa en norsk läkare som kändes väldigt bra. Han bestämde att en rad tester  skulle tas och undersökningar göras bl.a. för att försäkra sig om att Elton inte hade någon infektion i kroppen eller var uttorkad. Elton svarade väldigt allert på undersökningarna som gjordes och alla testresultat var bra. Han tyckte att vi skulle fortsätta med min kostomläggning i minst två månader för att kunna se resultat och eventuellt kunna göra en provokation och testa mjölk så smått igen. Även om det inte blev något nytt för oss eller några direkta svar på varför Elton måste brottas med denna maratondiarré så kändes det så skönt att höra att alla prover såg bra ut och att Elton svarade positivt på de undersökningar som gjordes. Vi har blivit ombedda att åka in igen om Elton blir slö, sover mer än vanligt eller börjar se grå ut annars är det bara att hålla ut och kämpa på. Åh blir galen av den här maktlösheten som kommer över en med det är nog bara att börja vänja sig. ndWx6pwnRjWPB%G6ohb6lA_thumb_36ce

TayF3RYDT1OvbUdxGml8bA_thumb_36cb

Elton har under de senaste dagarna blivit otroligt beroende av min närhet och vägrar bl.a. att ligga i vagnen utan att gallskrika. Det enda som fungerar är att han får ligga på mitt bröst och amma eller sova, tror att det är en kombinaten av den typ av fas som är i Eltons ålder men även att han är extra kinkig nu när det svider och gör ont. Jag kan verkligen inte lägga ner honom i mer än fem minuter så jag sitter t.ex. här och skriver med honom sovandes på min arm annars skulle bloggen aldrig uppdateras. För att vi ska få någon som helst sömn så sover Elton sedan snart en vecka tillbaka på mitt bröst från att tidigare ha sovit i sin egen säng, det är verkligen det enda som fungerar. Trodde aldrig att jag skulle kunna sova så innan men tillslut får man laga efter läge men hoppas att det är en övergående fas för att få dagarna att gå ihop bättre. I helgen kommer min älskade lillasyster hit, så otroligt välbehövligt i kaoset. Hon fyllde år igår så det blir att fira henne lite extra. Längtar så!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

5 Comments
 • Eva
  maj 10, 2018

  Köra nån så besvärligt ni har det. Hoppas att allt ordnar sig inom kort. Tarmen är ett känsligt organ som kan ta tid på sig att återhämta sig . Tänker på er kram kram kram

 • Sofia
  maj 10, 2018

  Detta är kanak många som sagt men min räddare i nöden när V inte gick att lägga från sig var bärsjal! Det var inget jag trodde på men köpte en och det var guld! Bebis sitter nära, ergonomiskt och det känns faktiskt bättre än jag nånsin trodde!

 • Karin
  maj 11, 2018

  Heja er vad ni kämpar!
  Inte nog med att livet vänds upp och ner ändå när man blir förstagångsförälder, så ska ni behöva gå igenom detta också. Ni är så starka! Jag hoppas ni hinner njuta lite mellan varven också.
  Ett tips är att införskaffa en bärsjal. Har inte haft någon själv men vet flera som blivit frälsta av dessa. Då kommer Elton få sin närhet och du blir inte så låst =win-win!
  Massor av kramar!

 • Sandra
  maj 11, 2018

  Ergobaby 360. Bland det bästa köpet innan Elsa kom. Använder fortfarande och kommer göra ett bra tag till. Helt plötsligt får man sina händer tillbaks och kan gå och pussa och lukta på bebis huvud samtidigt

 • Elin
  maj 11, 2018

  Tipsar precis som de andra om bärsjal. Det är verkligen underbart! Händer fria, nöjd bebis som sover bättre. Köp köp!

Previous
En räddare i nöden