En weekend i Amsterdam!

2Kommentarer

Jag och min vapendragare Nadja har bokat en resa till Amsterdam i mitten av mars. Tre nätter ska spenderas i staden som kanske främst är känd för sina tulpaner, cyklar, droger och prostitution. Amsterdam sägs dock vara så mycket mer och efter att min storasysters mans brorsa och flickvän berättade om deras nuvarande hemstad Amsterdam blev jag så sugen på att åka dit. Däremot har jag noll koll på vad stan kan tänkas erbjuda oss under våra tre nätter där så sitter ni inne på grymma tips om vart vi ska äta, shoppa, dricka drinkar och dansa loss så då måste ni lämna en kommentar! Nadja har bokat hotell som bjuder på afternoonshopping med gratis drinkar för hotellets gäster… och ost. Man kan alltid lita på Najda när det gäller resebokningar! 

Bilder Google

2 Kommentarer
 • Tess
  januari 27, 2019

  Först av allt ni måste ta en drink på Tales and Spirit (ta shut the f*uck up George för en rolig upplevelse). MYCKET folk, men rätt snabb ruljangs. Skulle dock rekommendera att vara där tidigt.

  Restaurang Bussia för fine dining, extremt prisvärd avsmakningsmeny. Är ett måste! Området här är också jättemysigt att strosa runt i (men ligger i anknytning dock till mer tråkiga områden men det märker ni) och hitta små mysiga butiker.

  Momo också lite lyxigare MEN så sjukt gott och här kan du dra på en massa bling och kommer passa fint in: http://www.momo-amsterdam.com

  Sen är ju Vondelpark givet att vandra runt i. Så mysigt och vackert.

  Att bara strosa är mitt absolut bästa tips. Då hittar ni mysiga fik och butiker ni annars inte skulle stöta på.

  Sen har du lyxgatan PC hoofstraat , bara för att kika och få ett glas skumpa hehe.

  Hoppa redlight-district. Bara tragiskt och ger en ont i magen.

  Museumkvarteren, välj och vraka men se till att boka innan ni åker, kam vara extremt svårt annars att få bra plats. Jag tycker personligen tyvärr att Anne Franks hus blivit för kommersiellt, MEN en viktig historia så kan vara värt av den anledningen. Men då snackar vi om att boka innan ni åker. Omöjligt annars.

  Willemsparkweg och området däromkring (googla så får du se, ligger precis vid Vondelpark) är min absoluta favorit. Känns som att komma till en liten mysig del i New York på ngt sätt. Många bra caféer/restauranger.

  Foodhallen är också härligt! Blomstermarknaden behöver man ju gå förbi men det räcker med en gång (och håll i väskan här, mycket ficktjuvar när det är trångt med turister),

  Pjuh långt, hoppas du orkade läsa 🙂

  • Ida
   februari 1, 2019

   Alltså du är ju bara bäst! Så otroligt tacksam att du tog dig tid att skriva ner allt det här, även min resepartner Nadja tackar så mycket <3. Återigen, du är bäst Puss!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *