För ett år sedan…

4Kommentarer

Satt och tittade igenom lite bilder på datorn som är sorterade i datumordning och såg att för precis ett år sedan befann jag mig i en sjukhussäng på Skellefteå lasarett med mamma kämpandes i sängen bredvid. Så otroligt mycket saker har hänt på ett år, det är svårt att greppa och ta in. Tog en bild på min hand som kramade mammas när hon sov och det var den bilden som jag hittade idag och en när hon mådde tillräckligt bra för att sitta i avdelningens gemensamma fikarum en stund så att vi kunde se på Hem till gården tillsammans. Efter en otroligt tuff vinter fick vi uppleva mammas sista födelsedag i april och morsdag i maj innan hon somnade in den 17 juni.

Att förlora sin mamma går inte att beskriva och för min del har jag även förlorat en del av mig själv och det är nog en rätt vanlig känsla. Saker som var enkla att hantera förut och känna glädje över känns helt annorlunda nu även om jag har fler bra dagar nu än vad jag kände i somras. Jag tar en dag i taget men just känslan att jag inte kan få tillbaka min mamma är många gånger för tung att hantera för jag saknar dig så otroligt mycket. 
4 Kommentarer
 • Lena
  januari 28, 2017

  Tanker pa mamma varje dag, varje dag… Det gar verkligen inte att forsta. Tittar ocksa ofta tillbaka pa bilder senaste aret 🙁

 • Ansgar
  januari 29, 2017

  Hej kära systrar, det är så ofattbart det som har hänt men i varje minne, tanke och tillfälle när vi blir ledsna/arga/förtvivlade och sorgsna så får vi också försöka känna glädje och tacksamhet för allt vi har fått uppleva med finaste mamma – och en tröst i att hon inte behöver plågas längre. Jag brukar titta på filmen från Falkträsket när det känns extra tungt, hennes värme i rösten brukar smitta av sig. 🙂 Jag och barnen läste en så fin bok idag om ett barn vars mormor dog, varpå jag började gråta och Julia sa lugnt ”vi kan skippa boken om du vill mamma men det är nog bra att dina tårar kommer ut”. Kram på er.

 • Sofia
  januari 29, 2017

  Massor med kärlek till dig <3
  Kram Sofia

 • Eva
  januari 29, 2017

  ❣️

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *