Förberedelser inför förskolan

Kan ni förstå att Elton ska börja förskolan? Jag har själv svårt att förstå det, vart tog tiden vägen?! Har lika svårt att förstå att jag har varit hemma från jobbet i nästan ett och ett halvt år, känns mer som sex månader på sin höjd. Att Elton börjar förskolan blir något nytt för oss alla eftersom Elton är vårt första barn och med det kommer nya rutiner som att ”hämta och lämna”. 

Jag som är så van att spendera all tid med Elton kommer nog få en saknadångest när jobbet och förskolan sätter igång. Tänk att bara hinna träffa honom runt två timmar innan han ska gå och sova. Jag jobbar lite olika arbetstider så förhoppningsvis kommer vi att kunna njuta lite mitt i veckan tillsammans lite nu och då.

Inför förskolestarten har vi beställt lappar med namn och telefonnummer som vi ska sätta på hans kläder, förstått att det mer eller mindre är ett måste. Vi försöker även att avvänja Elton från att ta nappen och nu har han den oftast bara till natten när det är läggning. Får barn ha napp på dagarna på förskolan? Ser framför mig hur de går och tar varandras nappar, inte konstigt att det blir mycket vab i så fall.

Elton har blivit så duktig på att äta själv även om det oftast slutar med matkaos på golvet…

Vi har laddat med regnkläder, nya skor då hans fötter växer för fullt så att han har ombyte och stövlar. Har kvar att köpa en ryggsäck men där har jag och Jakob lite olika tänk. Jakob vill köpa en ”Kånken” och jag något annat. Inget riktigt problem men det är iallafall något vi har kvar att köpa. Nu ska jag försöka få Elton att sova, hann skriva det här inlägget när han för en gångs skull satt och lekte själv och var nöjd över det. Plötsligt händer det!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • E
  augusti 13, 2019

  Det är stort när de skall blrja på föris! Du verkar bra förberedd materiellt och mentalt så det går säkert galant men en omställning är det verkligen. Tror inte de får ha napp hur som helst på föris men i början är de säkert mer frikostiga med den trösten om det behövs. Har ni nära till förskolan ?

  • Ida
   augusti 21, 2019

   Pjuh jag tror att vi är rätt förberedda! Några saker som vi kommit på att vi inte köpt men allt är nästan i sin ordning :). Det har löst sig bra med förskola, var lite stressad över det innan. Begreppet ”allt löser sig” funkade även denna gång 🙂 Kramar

 • Sofia
  augusti 16, 2019

  På valdemars förskola får de ha napp när de ska sova och om de typ slår sig och ör otröstliga annars hänger de napparna på en ”sovakrok”. Jag var lite nervös för detta då V kan bli galet arg när vi tar nappen hemma, men på föris så gick det som en dans och han har bara haft den vid sovning, glad mamma!!!

  • Ida
   augusti 21, 2019

   Men åh det låter ju fantastiskt, tror minsann att många småttingar lyder bättre på förskolan ha ha. Ska fråga på intromötet imorgon på Eltons förskola hur de kommer göra med nappar. Stor kram <3

Previous
Tillbaka i Stockholm och när kroppen hindrar mig