Första dagen på förskolan

Undra om jag någonsin kommer få skriva ”Först dagen på gymnasiet” i bloggen, ha ha men då är bloggen kanske ett minne blott vem vet! Hur som helst nu ska vi inte gå händelserna i förväg utan njuta av att vara här och nu och nu betyder första dagen på förskolan. Det kändes tungt att gå till jobbet imorse dels för att det var just första dagen på förskolan, ingen som missat det nu ha ha, och Elton ville inte släppa taget om mig. Mitt hjärta gick sönder när Elton kramade om mig så hårt så hårt och sa mamma om och om igen. Det hördes ända ut i trapphuset när jag väl kommit ur Eltons grepp och sprungit iväg mot tåget. Tåget missade jag, satte mig med svett på ryggen på en bänk som visade sig vara blöt av dagg… Inte bara ryggen som var blöt, så var min måndagsmorgon.

Efter regn kommer solsken säger man och gissa om det stämde idag. Elton verkar ha älskat att hänga på förskolan. Jakob skickade så fina bilder och filmer på honom när han lekte och jag blev tårögd. Blödig borde bli mitt andranamn, inte ett öga torrt sedan jag började jobba. Måste lägga band på mig själv för att inte springa runt och visa bilder för alla på jobbet, tänk att jag blev en sådan mamma ändå. Elton somnade förresten på sovstunden och sov nästan 1,5 timme fast många andra barn hade vrålat och inte alls varit lika sugna på att sova. Härligt med en så bra första dag, tror att förskolan verkligen kommer vara Eltons grej!

När jag kom hem stod middagen på bordet och sedan väntade kvällsdopp och bus på stranden. Elton som i början av sommaren var lite skeptisk till att bada har numera precis som sin mamma mer och mer börjat lika en sprattlande abborre. Lyxen att kunna avsluta kvällen med ett dopp och gå upp i bara handduken, så glad att kunna ge Elton den lyxen fast vi bor i stan. Efter att Elton hade duschat och ätit sin kvällsgröt slocknade han på två sekunder. Känns som att hela gänget går på inskolning just nu!

Fick sådan klump i magen idag när jag såg på nyheterna om vad som hänt i Malmö. Så fruktansvärt kallblodigt. Allt där barn far illa, det berör på ett annat sätt när man själv blivit förälder. Kände sådan tacksamhet när jag fick pussa och krama Elton godnatt ikväll. Ta hand om varandra <3.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

2 Comments
 • Lena
  augusti 27, 2019

  Så fint skrivet – och så skönt att första dagen gick bra! Verkar som om Elton kommer trivas, du gör det så bra ❤️

  • Ida
   augusti 28, 2019

   Ja det känns så roligt att Elton trivs vilket gör att jag kan slappna av mer när jag är ifrån honom. En sådan stor omställning! Stor kram bästa du <3

Previous
Back to work