Första dagen som föräldraledig!

4Kommentarer

Nu närmar det sig gott folk för Larvens nedkomst, idag har jag nämligen min första dag som föräldraledig! Eller egentligen är det på måndag som jag går på föräldraledigheten men jag hade en del flextid att ta ut så passade på att gå en dag tidigare. Det var en otroligt konstig känsla igår när jag bjöd på mitt ”vi ses om ett år”-fika, tänk att jag inte kommer jobba på ett år! Konstigt det där när man är van vid sina rutiner och helt plötsligt kommer ingenting att bli som förr. 

yNP457rIQrOsyuDtzt34bg_thumb_3509

Idag unnade jag mig sovmorgon och åt frukost framför Sex and The City, hur underbart! Sedan tog jag en promenad i solen och bara njöt. Det kändes nästan som att jag skolkade! Efter det blev det lunch och skumbad. Jag är så glad att vi behållit vårt badkar även om en dusch hade inneburit extra förvaringsyta. Jag har fått så mycket fint av Jakob från Rituals serie ”Ritual of Dao”, idag passade jag på att inviga badskummet och doftljuset. Finns inget bättre än att glida, läsa plumsa för närvarande…., ner i badet med en inredningstidning och bara njuta.

98KAEExiSJ+yYuKJM5%ixw_thumb_3500

Igår renbäddade vi med ett av mina favoriter när det kommer till sängkläder nämligen det här från Gant Home. Så tacksam för vårt kuddhav just nu, jag bullar upp som en borg runtomkring mig när jag ska sova för att komma i en bra position. Längtar så efter att få sova i en mer normal sovställning framöver.

Det är så mysigt att titta mot Larvens lilla säng när vi ska gå och sova. Brukar stå vid den lilla runda sängen och fluffa Larvens täcke och spela på speldosan som jag ska hänga upp, får bli morgondagens projekt kanske. Jag får verkligen nypa mig i armen, tänk att vi två snart blir tre. sNbqfr2%Rc2mdDoPx4sc9w_thumb_34fb

Vet att många bebisar inte är så förtjusta i att sova själva men jag hoppas verkligen att det kommer att fungera. Jakob är rätt rörlig av sig när han sover och dels har vi en 160 cm säng så vi känner att vi vill undvika samsovning. Larvens säng kommer vi förresten att flytta på till andra sidan av vår säng så att det inte drar från fönstret, men just nu är den minst i vägen där den står då vår garderob är på ”min” sida av sängen. Nu ska jag krypa ner i detta paradis till säng och unna mig en välbehövlig power nap! Kram på er bästa ni och hoppas att ni får en fantastisk helg!

4 Kommentarer
 • Fia
  mars 2, 2018

  Jag gick på föräldraledighet igår och då valde min son att titta ut, men gjorde som du, tog ut lite fler innan, så glad för det! Vill inte heller Samsons så köpte en bedside crib från troll som kan stå precis bredvid sängen så ligger han ändå nära men i egen säng!

  Njut av ledigheten!!

  Kram fia

  • Ida
   mars 3, 2018

   Men åhhh GRATTIS! Hur stort!!! Ja det är ju lite lurigt, vem vet när de har lust att kika ut. Så mycket som Larven rör sig just nu känns det som att han eller hon tycker att det är lite väl trångt i min mage. Jag tror själv att Larven tittar ut senast 17/3.

   Åh ja de sängarna är ju väldigt smarta, får se om vi får Larven att ligga i sin egen säng.

   Kramar

 • Lena
  mars 2, 2018

  Så spännande, ett sådant helt nytt kapitel! Larven kommer trivas så bra i sin säng.

  • Ida
   mars 3, 2018

   Åh ja det känns helt sanslöst! <3 Vi håller tummarna för att sängen kommer locka 🙂 Kramar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *