God jul & Gott Nytt År

4Kommentarer

Sitter i min pappas stora kök och dricker te med tända ljus och diskmaskinen som enda ljud. Jakob sover med Elton, storasyrran är hos en kompis och pappa håller på med olika projekt så jag har för ovanlighetens skull den här julen en stund för mig själv. Det har varit en helt fantastisk jul med så mycket folk i vår lägenhet, begreppet finns det hjärterum så finns det stjärterum har sällan passat så bra som denna jul. Nu har vi flygit upp till norr för att fira in det nya året och jag ville hinna in och säga hej till er innan vi kliver in i 2019 med buller och brak!

Julen har verkligen handlat om att umgås så datorn har varit nedstängd, men ni som följer mig på Instagram har kunnat följa med i julfirandet på Instastories. Min och Jakobs familjer har firat ihop och dessutom så fick vi celebert besök från Nya Zeeland så det har varit en otroligt härlig jul med så mycket kärlek, mat och överdåd av julklappar. Varje år säger vi att vi ska ta det lugnt på den fronten men som vanligt spårade det ur, Jakobs mamma och min pappa är särskilt ansvariga för att skämma bort hela gänget.

Vi kör en liten tillbakablick innan julen känns alltför passé, väl inne i januari vill jag bara andas ny luft och frossa i vita tulpaner så häng med! Julaftonsmorgonen inleddes som alltid med att pappa fick en Kronblom inslagen under granen, vissa traditioner ska inte brytas! Sedan blev det lite stressigt då Elton hade den goda smaken att spåra ur lite under natten så när han väl somnade om råkade det bli en ofrivillig sovmorgon. Klockan åtta vaknade vi istället för klockan sex som jag hade tänkt mig, stressiga mornar är inte min grej så stiger mycket hellre upp tidigare för att slippa stressa. Jakob tog med sig Elton i bilen och åkte runt till sin familj för att hämta upp klappar och julmat. Vi gjorde så att Jakobs familj som också bor i Stocholm hjälpte oss med att förbereda laxen, Janssons och köttbullarna. Tiden att fixa med småbarn är svårare än vad jag någonsin hade kunnat tro.

Jag och pappa fick därför lite extra tid att hinna göra oss i ordning och förbereda inför det stora julfirandet hos oss innan vi begav oss till Gustaf Vasa kyrka vid Odenplan. I vår familj går vi alltid i kyrkan klockan 11 på julafton där det bjuds på underbar musik och det klassiska julspelet. Inget slår julspelet i Gustaf Vasa kyrkan med levande get och åsna. I år fick jag även se en livs levande Guidetti,  det var inte fel det heller.

Man vet att det har varit en gudstjänst utöver det vanliga när det ligger glitter precis överallt på kyrkgolvet.

Efter kyrkan begav sig hela gänget till vår lägenhet där det vankades julmat, långbord och en mycket lång paketöppning. Elton hann till och med somna så han fick fortsätta att öppna julklappar även dagen efter när vi firade julafton nummer två tillsammans med min lillasysters familj.

Min storasysters mans bror och flickvän, eh hängde ni med nu, från Nya Zeeland var som sagt också med och firade så det var spännande att få visa dem våra klassiska jultraditioner. De som i vanliga fall grillar och har en stor skaldjursbuffé tyckte att det var väldigt exotiskt att till exempel använda balkongen som en extra kyl. Efter att vi kom hem från kyrkan hann jag knappt ta en enda bild så minnena sparas på den mentala hårddisken istället.

Så roligt att Elton fick vara med om sin första jul, han fick otroligt många fina klappar som jag tänkte visa er efter att vi flyttat. Januari kommer bli en lite kaosig månad för oss med flytt och renovering men också helt underbar. Åh vad jag längtar!

Nu är vi uppe i Skellefteå hos min pappa och njuter av snön. Gott nytt år världens finaste läsare, tack för all kärlek ni skickat och spridit under året. Ni är bäst, ses 2019!

4 Kommentarer
 • Lena
  december 31, 2018

  Underbar sammanfattning av en fantastisk jul!

  • Ida
   januari 1, 2019

   Tack finaste syster för en smått vild och underbar jul! <3

 • Elin
  januari 1, 2019

  Gott nytt år Ida! Nu håller vi tummarna för att 2019 blir ett år med mer glitter och massor med kärlek 🙂

  • Ida
   januari 6, 2019

   Åh tack snälla och detsamma! Wiii ja, mer glitter, glamour och kärlek åt folket <3 Puss

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *