Gravidkrämpor, en helg i snön och områdets coolaste tvåbarnsmorsa

Hur magiskt är det inte ute med all snö? Jag är så lycklig och mest för Elton och alla barns skull. I vårt område bor det väldigt mycket barnfamiljer och det är så härligt att se lyckan i alla pulkåkande barns ögon. Jag har dock gått och blivit en riktig mes i vuxen ålder, haha jag tycker att alla backar är jättehöga och att allt går jättesnabbt. Rätt skönt att skylla på magen och mer stå och heja bredvid.

Apropå magen… jag känner mig i ärlighetens namn rätt gravidless nu vilket känns lite frustrerande då det är rätt många veckor kvar. Det känns ändå skönt att ha passerat årskiftet och 60% spärren, lite som ett segt upplopp nu! Senaste veckan har jag haft sånt tryck vid revbenen på höger sida. Det är svårt att beskriva, inte som att bebisen ligger och trycker mer som att man spänt upp revbenen med en domkraft som att man ska byta däck. Ehh ni fattar va? Under några dagar har jag även haft så mycket stickningar i ena bröstet och när jag googlade (googla är det svårt att inte göra men jag försöker undvika Familjeliv där svaren i trådarna oftast är kris och katastrof….) så verkar det som att det kan bli så när brösten producerar mjölk men vad vet jag. Dessa två åkommor kommer oftast på kvällen eller så känns de helt enkelt mer när jag slappar av och sätter eller lägger mig ner. Börjar komma ihåg hur bökigt det var att sova på slutet av graviditeten förra gången och det känns som att jag närmar mig.Hittade den här bilden från förra graviditeten. Herremin j*vlar vilken mage haha om det är hit vi är på väg så finns det nog ännu sämre sovnätter kvar att vänta.

Något betydligt mer underbart än domkraftslyftande revben var att jag fick hänga med min bästa Nadja idag. Nadja agerade försenad jultomte och det var tur att jag satt ner när jag öppnade mitt paket för gulsvarta skokartonger innebär skakiga ben hos mig – Buffalo! Åh fick världens coolaste Buffalosneakers i silver och gullungen Nadja hade dessutom beställt både storlek 39 och 40 till mig så att jag kan prova ordentligt. Jag är en riktigt jobbig halvnummersbrutta där valet ändå brukar bli fel i slutändan fast jag alltid beställer hem dubbla storlekar. Gäller att överväga det här beslutet väl, möjligheten att bli områdets coolaste tvåbarnsmorsa vill man ju inte gå miste om.

 

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • E
  januari 18, 2021

  Under höger revbensbåge har man gallblåsan, den kan krångla genom att man bildar stenar när man är gravid. Kanske du skall kolla upp det tänker den här sjukvårdstanten 🙂

  • Ida
   februari 9, 2021

   Oj där ser man! Det har blivit lite bättre faktiskt men ska ha med mig det här i bakhuvudet om det blir sämre. Största kramen, Ida

 • C
  februari 5, 2021

  Hej Ida, stort grattis till graviditeten! Blev jätteglad för er skull, följt dig länge och tycker du verkar helt underbar och förtjänar det bästa!

  Jag fick tidigare i veckan veta att jag är gravid (i vecka 5/6 nånting om jag fattar det rätt), och jag är utom mig av oro. Kan inte glädjas alls över att jag är gravid utan tänker endast katastroftankar och tillåter inte mig själv att vara glad i det här. Läser översllt om folk som har sååå mycket symptom och mår illa, kräks har ömma bröst och kramper så tidigt, medan jag knappt märker av att jag är gravid.

  Du som varit gravid två gånger, hur mådde du i början under tidiga graviditeten, och om du också hade katastroftankar – hur tacklade du dom?

  Fortsatt lycka till med graviditeten, så kul att följa!

  Stor kram och fin helg på dig! <3

  • Ida
   februari 9, 2021

   Hej fina och världens största grattis! Så glad att höra att du följt med mig länge <3 Jag tänker att jag knåpar ihop ett inlägg om det här under veckan, för du är säkert inte ensam om att känna så här. Håll utkik! Puss och kram Ida

Previous
Temadag bebiskoll- så gick dagens två kontroller, den korta livmodertappen och den höga sannolikheten på vårt KUB test