Hur får jag ihop livspusslet?

Jobba, hämta på förskola, laga mat, leka, natta… träna? Tidigare i veckan fick jag frågan på min Instagram hur jag får ihop livspusslet och hittar tid till träningen mellan heltidsjobb, småbarnskaoset, städning, matlagning ja allt vad vardagen innebär. Jag tycker att jag och Jakob har hittat ett vinnande koncept som funkar för oss som jag självklart vill dela med mig av till er!

Planera

Kommer ni ihåg att jag tidigare berättat om våra powermöten? De kom till när Elton var liten och det blev en stor förändring i livet. Vi har fortsatt med våra möten men nu handlar det mest om att stämma av nästkommande vecka eftersom det mesta rullar på nu med förskola och jobb för oss båda. När vi går igenom våra veckor planerar vi in vem som hämtar och lämnar på förskolan, vilka dagar vi ska träna, om någon av oss vill ha egen tid och åka iväg på något och vi försöker även hitta familjetid. På så vis behöver det inte bli en diskussion om vem som ska göra vad och när. Planerat och klart, bara att genomföra!

Peppa varandra

I måndags hade jag egentligen inga planer på att träna men när vi kom hem och Elton var lite ett pain in the ass för att vara ärlig så frågade Jakob helt enkelt om jag inte ville gå till gymmet. Självklart ville jag det men när man kommer hem och man inte har planerat att träna är risken väldigt stor för min del att energin tar slut när plocka, mat och fix är klart och man bara vill gå och lägga sig. Utan peppen från Jakob hade jag nog aldrig tränat i måndags så glöm inte det, peppa varandra när det gäller allt i livet och inte minst träningen!

Träna ihop

När helgen kommer försöker vi få till ett gemensamt träningspass utomhus tillsammans med Elton. Eller Elton tränar ju inte men ni fattar, han hänger med! Vi brukar springa till ett utegymmet med vagnen, eller för att förtydliga så är det Jakob  som springer med vagnen och jag bredvid! Väl framme så köttar en av oss på med en övning och mellan varje set så byter vi av och leker med Elton. Ett roligt sätt att involvera Elton i träningen är att använda honom som vikt, han älskar det! Elton tycker nog att det har blivit lite väl mycket träning för häromnatten så vaknade han och vrålade ”Inte träna!”.

Följ inga serier 

Det är tipset är nog ett av de bästa för visst håller ni med mig om att serier slukar galet mycket tid. Jag måste erkänna att både jag och Jakob blev fast vid Bachelor i år. Ingen av oss hade sett det innan och en kompis sa att det var en deltagare som påminde om mig och att jag skulle se första avsnittet för att gissa vem hon menade. Tror ni att vi nöjde oss med ett avsnitt? Ahhh det är hemskt men jag tror att det var 48 avsnitt, 48!!! Nu ser vi inga serier. Punkt! Gör något vettigt av tiden säger jag och stäng av tv:n.

Där har ni mina fyra bästa tips för att få ihop tid för träningen, tiden finns det handlar bara hur man vill prioritera den. Sedan får man inse att tiden är mindre sedan man fick barn men det går verkligen att hitta tiden men det kräver lite jobb också men jag lovar att ni löser det om ni börjar tänka som vi har gjort. Har ni fler bra tips? Dela med er i kommentarsfältet! Stor kram

 

 

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments
 • Emma
  januari 22, 2020

  Haha, skrattade högt när jag kom till Eltons ”Inte träna!”
  Grymma tips, vi har sedan i höstas tänkt ungefär som ni gör. Peppa varandra och planera in det. Men att sluta följa serier, det har jag svårare för! De är min guilty-pleasure 🙂

  • Ida
   januari 27, 2020

   Ha ha ja Elton tycker nog att det blivit lite väl mkt träning den senaste tiden ;). Åh serier är fantastiska, om man lyckas få in det andra med. Läste i helgen att Gossip girl kommer tillbaka, helt livsfarligt! Måste göra en struktur för hur jag ska göra för att inte bli fast med det varje kväll. Bachelor det vågar jag aldrig titta på igen. Tacka vet jag när Rederiet gick en gång i veckan 🙂 Kram!

 • Lena
  januari 22, 2020

  Haha ‘inte träna’

  • Ida
   januari 27, 2020

   Hahaha man ska träna med måtta ha ha!

 • Jessica G
  januari 23, 2020

  Bra tips men kanske är tipset med tv-serier bäst och så får man applicera det gällande exempelvis timmar av skrollande på instagram eller facebook. Det är lätt att timmarna går och det gäller att utnyttja tiden som man har och verkligen bestämma sig för att träningen är viktigare än det andra som man gillar.

  • Ida
   januari 27, 2020

   Men eller hur! Det är hemskt ibland hur den korta stunden man hade att få något vettig gjort gick till just ingenting. Det är en balansgång det där hur man ska få ihop det, vill bli bättre på att ta upp läsandet igen vilket har blivit lidande sedan jag blev mamma och då måste jag bortprioritera annat, som scrolling! Kramar!

Previous
Att följa sin glittriga instinkt