Hur ska man få ihop livet och helgen som gått

2Kommentarer

Veckan har verkligen gått i ett och jag skulle behöva en söndag till för att känna att helgen varit tillräcklig. Jag har velat vara i nuet varje stund med Elton nu när jobb och förskola är igång så bloggen blev tyvärr lidande i veckan. Det här med att börja jobba och se varandra så lite, det gör faktiskt ont i hjärtat. 

Även nästa vecka så blir tiderna 9-15 för Elton vilket innebär att jag varken kommer hinna lämna eller hämta förrän i slutet av veckan. Jakob får ihop sitt schema men inte jag just ju. Har en middag inbokad på tisdag men inser att om jag går på middagen så hinner jag inte träffa Elton på hela dagen, känns faktiskt väldigt jobbigt. Undrar om man bara vänjer sig att det kommer behöva  vara så ibland, försöker trösta mig med att hela den här att vara ifrån varandra biten och att få ihop ”hämta och lämna” pusslet är nytt för oss. Det är verkligen sådan enorm omställning att se Elton så lite som jag gjort i veckan. Förutom den planerade tiden ifrån varandra har det blivit övertid och alldeles för lite sömn, tror jag har haft huvudvärk varje dag under veckan. Suck. 

Helgen har i allafall varit så mysig och sensommarvädret fortsatte att hålla i sig så bad och utomhuslek har stått på agendan. Både jag och Jakob har hunnit träna, min träningsvärk just nu är inte nådig, vi har gått på teater och träffat vänner ihop och idag mötte jag upp några vänner från Trollhättan som var på besök i stan. 

Min fina vän Helena! Önskar så att vi bodde närmare varandra men när vi ses känns det som att man aldrig varit ifrån varandra. Jag passade på att inviga mina nya sandaler från Wera som jag fyndade på rean. Tur att jag köpte dem för en spottstyver för den smala remmen mot tårna gjorde så ont eftersom den är så smal. Får bli ännu ett par ”när jag bara ska sitta på en barstolsko” eller ”när jag bara åker taxiskor”. Problemet är att jag åker alldeles för lite taxi och sällan sitter stilla mer än 5 minuter. Ja ja…

Under veckan hoppas jag att vi hinner tömma gästrummet på nytt från saker som tillfälligtvis har behövt flytta in där och hitta en taklampa som vi kan vara överens om. Temat i gästrummet är skog så vi letar efter något i trä men som ändå ska kännas modernt… Har ni tips så hojta! Det är Jakob som kom på idéen om temat skog med tanke på mitt norrländska ursprung och att jag skulle ”känna mig som hemma”. Om jag skulle känna mig riktigt hemma skulle jag nog bara klätt rummet i guld men Jakob är så gullig i sina visioner om rummet så jag tänker att det är bäst att låta honom bestämma därinne… nästan helt i allafall.

2 Kommentarer
 • Karin
  september 2, 2019

  Att ha barn är en enda lång separationsfas, man har dem bara till låns. En dag står de där på egna ben och lämnar boet.

  Allt för många kvinnor och mammor upplever en ohälsosam stress. Det ska både jobbas heltid, ha en aktiv fritid, ta hand om hem och barn osv.

  Allt handlar om prioritering tänker jag. Man kan inte både jobba heltid, träna, träffa vänner regelbundet, ta hand om hemmet, umgås med sin partner och ändå ha massor av tid med sitt barn, inte om man inte vill stressa ihjäl sig.

  Prio tänker jag måste ligga på barnen och familjen, sen måste man absolut ha lite egentid för att orka. Det är jätteviktigt! Men den får man helt enkelt prioritera i, vad är viktigast för mig att hinna göra på min egentid, tex träna eller träffa vänner, man hinner kanske inte båda. Eller så fokar man på ena en vecka och en annan sak nästa vecka.

  Småbarnsåren går såå fort, snart är barnen självständiga med egna aktiviteter och vill inte hänga med mamma /pappa. Man får dra in/dra ner på vissa saker de åren, sen kan man successivt öka på detta igen.

  ❤️❤️❤️

  • Ida
   september 3, 2019

   Kloka Karin och tack för att du delar med dig av dina tankar. Det snurrar rätt mycket i mitt huvud sedan förskolan och jobb satte igång med hur man ska prioritera, känslan av otillräcklighet är stundtals väldigt stor. Jobbar med att sänka kraven på mig själv, kan inte räcka till överallt. När jag får vara med Elton är det 100% fokus och jag får leva på de stunderna de gånger hjärtat går lite isär. Stor kram <3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *