I min förlossningsväska – era bästa tips!

14Kommentarer

Ni var så många som kommenterade här och på Instagram samt skickade meddelanden när jag skrev det HÄR inlägget. Inlägget handlade om vad vi hade packat ner i förlossningsväskan och jag fick så många bra och smarta tips av er, både på vad som ska packas ner och vad vi kunde stryka från listan. Eftersom jag vet att ni är många gravida som följer bloggen tänkte jag passa på att dela med mig av era bästa tips!

N6z+K8YhSFuzTC3JicYTnA_thumb_3457Jag vet inte hur många av er som tipsat om Lipsyl eller någon form av läppbalsam eftersom man tydligen blir väldigt torr om läpparna av lustgasen.

När jag skrev att jag tänkte ta med byxor med låg midja för att det var skönt för magen fick jag det kloka tipset att packa både byxor med hög och låg midja. Det finns ju alltid en risk att det blir kejsarsnitt och då var låg midja såklart ingen höjdare. Tack!

Sportvattenflaska är ni många som tipsat om, och kanske inte konstigt när de brukar jämföra en förlossning med ett maratonlopp! Jag har fattat det som att det är just möjligheten att kunna hälla i sig vätska utan att behöva skruva upp en kork eller hålla i ett glas som känns extra smidigt under förlossningen.

Blöjor, bindor och allt sånt finns så packa inte det enligt er bästa läsare!

ouW8uUWNThqSdo6kUUBwYw_thumb_3459

Mjukt toapapper var ni många som tipsade om eftersom man är galet känslig efteråt. Det värsta jag vet är strävt toapapper redan i vanliga fall så det blir nog ett måste.

Apropå mjukt var ett av tipsen att ta med ullinlägg för att undvika mjölkstockning.

jRUcY5GRQsic6+LbSxK5Bw_thumb_3456

Här ser ni bilder på lite av de saker som jag packat ner… Backmans bok har jag inte kunnat hålla mig från att läsa så det blir nog en annan bok som får åka med även om jag inte tror att jag kommer ha ro att läsa när vi väl är på förlossningen.

x7iwogcjSsa8hBj2DR+7lQ_thumb_3451

När vi var på informationsträffen på BB Stockholm förespråkade de verkligen hud-mot-hud så vi har nog packat ner för mycket kläder men eftersom babykläder är så små så gör det inget tänker jag.

Torrschampo, hårklämmor och snoddar och det som underlättar för att få bort håret när det är dags för maratonloppet!

Det råder delade meningar bland er om man ska ta med egen duschkräm eller inte, för att få dofta lite gott. Många  av er har gett det tipset medan många förespråkar a naturell för att er baby ska få känna er doft. Jag tänker att lite god duschkräm ändå kan vara skön efter förlossningen men just upp till bröstet och så kan man ju köra en utan doft. Sedan är jag generellt sätt lite känslig mot starka dofter och har en väldigt känslig hy så kör oftast en oparfymerad duscholja ändå.

Ni gav mig tummen upp med amningskudden!

I Alla hjärtans dag present köpte jag riktigt snygga mjukisbrallor till Jakob, tänker att det är kul för honom att få känna sig både bekväm och fin <3.

Fick som sagt så många tips av er men det här var de som de flesta av er tipsade om. Fortsätt att fylla på kommentarsfältet om ni kommer på något mer!

14 Kommentarer
 • Lovisa
  februari 23, 2018

  Jag gick ungefär på samma tips som du redan fått, bara det att jag inte behövde lypsyl – detta trots att lustgasen gick på maxfart i måånga timmar! Sportflaska – Användes inte, man får sugrör och det kändes aldrig så maratonakut att dricka i sportflaska. Ullinlägg är nog skönt oavsett men jag har läst att man inte kan få mjölkstockning första veckan. Däremot vecka 3… fyy vad ont det gör och hjälp vilken feber jag fick. Rekommenderar kavlade vitkålsblad i bh’n om du har oturen att få mjölkstockning.

  Gällande amning (som man helt klart skulle kunna använda som tortyrmetod) så är mitt bästa tips Medela hydrogelkuddar, såå sköna! Skickar gärna mina till dig om du vill? Tror jag har 6 oöppna förpackningar. Dom kostar en del och mina kommer inte användas.
  Tipsar också om att i nödfall ha en amningsnapp (Märke Medela) med dig. Jag tog inte med det och kunde få en på BB men det var först när bröstvårtorna varade och blödde. Barnmorskorna är rätt snåla med dem så stå på dig om du känner att det inte funkar, för det gör så jäkla ont! Det blir dock bättre efter några dagar. (Vet såklart inte om du ens vill amma 🙂 )

  Finns också kompresser som heter Mam-gyn eller liknande, finns på apotek, rekommenderas också!

  Kläder använder man inte så mycket eftersom hud mot hud är bäst och mysigast! Men jag vet hur det är.. jag hade 8 mössor med mig till bebis. Man blir lite knäpp av mammahormoner haha.

  Varm mössa och varm filt att lägga på bebis i babyskyddet. Vi hade ingen overall på då de rekommenderar så lite tjocka kläder som möjligt när de sitter i bilstolen så en varm filt att stoppa om med är bra.

  Några tips på vägen!

  Kram från Lovisa (från instagram 🙂 )

  • Ida
   februari 25, 2018

   Hej fina och TACK för dina grymma tips <3!Lipsylen är inhandlad men får se hur behovet ser ut.... kanske hur som helst bra att ha med ifall läppglanset som jag alltid använder annars känns klibbigt. Hade tänkt inhandla en ny sportflaska i helgen men då kanske jag kan skippa den...

   Ullinlägg lät logiskt... men kavlade vitkålsblad vid mjölkstockning? Ha ha vilket oväntat tips, det ska jag komma ihåg! Hoppas dock att jag slipper... hört att det kan göra fruktansvärt ont.

   Det där med amning verkar kunna vara klurigare än vad man tror... hört många som har haft stora problem med det.... Mitt mål är att kunna amma men samtidigt är det skönt att höra att man inte är ensam om det inte funkar. Har köpt amningsnapp men har varit osäker på om jag ska ta med eller inte men det är kanske en bra idé. Åh de där gelkuddarna lät ju super, var inne och läste om dem. Hur gullig är inte du om vill skicka dem! Mailar dig <3!

   Alltså stort tack för dina tips, mam gyns kompresserna hittade jag på nätet nu om de kommer att behövas. Hade inte hört talas om innan!

   Återigen stort tack för grymma tips, kramar i massor <3

 • Mimmi
  februari 23, 2018

  Mjuka sköna kläder du är bekväm i, inneskor/tofflor eller bara många par strumpor så du inte behöver noja över golvet på BB. Jag hade personligen inte tänkt på doftfri duschtvål innan någon av våra kids kom till världen men det kändes bara helt extremt fel med alla former av konstgjord lukt nära den helt underbara bebislukten som är magisk! Jag tyckte vår yngsta luktade som smör och äldsta mera..pudrigt och rent? Låter helknäppt att säga haha Stort lycka till om vi inte hinner ses på jobbet nån gång innan

  • Ida
   februari 25, 2018

   Hej fina! <3 Åh ha ha smör... vår kommer säkert dofta tunnbröd ha ha då det är mitt enorma cravings just nu ;). Har ju packat ner mina glamourtofflor men extra strumpor/ ett par andra skor kan nog vara bra att ladda med. Stor kram, och ses om inte annat runt april 2019 då jag tänker vara tillbaka på jobbet igen 😉

 • Renee
  februari 23, 2018

  Tack för glamour i vardagen genom din insta (följer inte så mkt bloggar). Det är ju så rart med allt man tänker sig packa och använda på BB. Liksom en sak som man fokusera på och tycka sig kontrollera mitt i allt som ändå bara blir som det blir. Jag minns att jag kände likadant när det begav sig! Packa all glamour eller mjuka ullgrejer du vill för att känna dig bra när du åker. Sanningen är kanske att (nästan) inget du har i den väskan spelar någon större roll när du väl är där och allt är igång eller klart (möjligtvis lambidasspapper:-). Inget är så viktigt då eller finns det där. Vem behöver kläder när man kan ha landstingets lösa särk som inte sitter åt liksom…Mitt enda råd skulle väl vara att just bara packa en kamera eller iaf undvika internet. Den bebisbubbla som kommer stannar tid o rum och är unik. Njut av den och lycka till med er resa!

  • Ida
   februari 25, 2018

   Åh tack fina <3! Glamour förlänger livet eller gör det i alla fall roligare längs vägen om du frågar mig ;). Tack för dina tips! Ja som du skrev så är packningen det enda som vi kan kontrollera nu men snart byts fokuset ut. Kameran är laddad, ska verkligen försöka dokumentera som minne. Så kul att ha kvar! Kan tänka mig att man som kvinna är väldigt upp i sitt eget och att man kommer kanske ha en del "minnesluckor" efteråt. Stor kram, Ida

 • Linn H
  februari 24, 2018

  Vilken fin blogg du har Ida 😀 Puss & kram!

  • Ida
   februari 25, 2018

   Men åh vad glad jag blir att du har kikat in här <3 Stor kram, och tack för DIN underbara blogg! // Ida

 • Sandra
  februari 24, 2018

  Min lilla tjej dök upp några veckor för tidigt i v 37. Så snart kanske det är dags 🙂

  Jag trodde som många andra att jag skulle gå över och att förlossningen skulle ta 38timmar för så är det för alla som föder första barnet. Men icke 3h på förlossningen!!

  Därför var BB väskan därefter, inte riktigt genomtänkt för den var inte färdigpackad ännu.

  Jag hade typ bara saker till bebis, (dock inget i så liten storlek som behövdes), nästan inget till mig själv. Så mer fokus på mamman!
  Däremot hade jag med yatzy bla för att fördriva pausen mellan värkarna med. Vilken paus ‍♀️ – så mindre underhållning i BB väskan.

  Jag skulle packat mer än en filt till bebis. Lilla E lyckades bajsa ner den på några minuter. Hade också tagit med babynestet om jag fick packa idag.

  Tänk amningkläder på de kläder du packar till dig själv. Första tiden var väldigt naken och bebis vid brösten helatiden. Vill man då istället ha kläder tror jag amningskläder är bra. Jag hann inte duscha eller något på BB. Allt sånt blev hemma så det behövdes inte mycket av.
  Man vet aldrig hur länge man blir kvar på BB däremot.
  Det kan bli flera dagar/nätter så det gör nog inget om man har mycket saker med sig. Har man fler väskor kan man alltid ha någon kvar i bilen.

  Och som många säger och skriver, BB väskan och mycket annat är otroligt viktigt inför en förlossning när man är gravid och jag tror det är viktigt för ”uppladdningen” men mycket förändras och fokus ändras eller försvinner så fort värkarna börjar eller när lillen kommer.

  Passa på att dokumentera så mycket det går och som ni känner er bekväma med under förlossningen och den första tiden. Det hade jag gjort om jag fick ändra något. För man vet aldrig hur mycket man minns efter pga lustgas eller andra saker.

  Lycka till, ni har en fantastiskt resa framför er.

  • Ida
   februari 25, 2018

   Åh hej fina och TACK för dina fantastiska tips! Ja nu är man liksom i ”före” stadiet och fokus kommer ändras snart ha ha men än så länge är ex. packningen det enda vi kan ha kontroll på.

   Kameran är laddad och batteriladdaren är med. Känner också att det är kul att dokumentera som minne, herregud vilken grej alltså som närmar sig <3 Stor stor kram, Ida

 • Ulrika k
  februari 24, 2018

  Hej Ida!

  Spännande att det är så nära nu!
  Vi hade packat lite kläder till luna men det enda vi klädde henne i var pyjamas. Det var smidigast tyckte vi.

  Jag köpte ett par stora svarta mjukisbrallor i L på herravdelningen. Vanlig midja på dessa o det funkade trots snitt då de var så lösa. Rekommenderas! Svart lite längre kofta. Två amningslinnen klarade jag mig på. Jag hade bara parfymfria produkter då jag kände att jag inte ville ha några dofter kring bebisen.

  Nåt som får fart på magen!! Kanske största tipset. Blir du snittad vill du inte sitta o trycka på toa! 🙂 jag kunde inte skratta, hosta el göra nåt annat där magen får jobba!

  Stort lycka till o hoppas allt går jätte bra! 🙂

  • Ida
   februari 25, 2018

   Åh hej fina och grattis! <3 Tänk att det snart är vår tur, längtar så! Tusen tack för dina tips, guld värt! Ska köpa amningslinnen idag tänkte jag och smart att packa ner någon extra pyjamas till Larven. Hade nog bara packat ner en så det tar jag med mig. Stor kram och hälsa A också <3

 • Ulrika k
  februari 24, 2018

  Just det glömde ju, babynest!!

  • Ida
   februari 25, 2018

   Ja! Det har vi faktiskt också tänkt packa ner… bilen kommer vara full ha ha! Stor kram, Ida

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *