I min förlossningsväska

Idag har Larven varit riktigt i gasen, har insett att han eller hon älskar att vara på jobbet så kanske kommer busen gå i mammas fotspår? Nu är det kanske snarare så att jag sitter ner lite mer fokuserat på jobbet än när det är helg och jag flänger runt mer. Larven är som mest igång när jag sitter på ett möte eller framför datorn och därför är den såklart mer vild på veckodagarna. 43 dagar kvar till beräknat datum så nu börjar det verkligen dra ihop sig! Det är så häftigt att känna hur vår älskling trycker och bökar i magen, det är tydligt nu att den börjar bli rätt stor. Idag har jag därför packat BB-väskan och här kommer en lista med allt som åkt med hittills. Fyll gärna på i kommentarsfältet om jag glömt något!

x7iwogcjSsa8hBj2DR+7lQ_thumb_3451Jag tänker att väskan blir uppdelad i tre delar, min, Larvens och Jakobs packning. Det är ju otroligt svårt att veta hur länge man kommer bli kvar men jag förutsätter att det blir ungefär två dygn och annars så får Jakob åka hem och hämta mer saker om det kommer att behövas.

Ida 

Klassiska velourbyxor från Juicy Couture, a’la Paris Hilton under tidiga 00-talet, som perfekt nog är låga i midjan. Vill inte ha något som sitter åt så de här brallorna är verkligen perfekta då de lägger sig under magen. Eftersom man inte vet hur länge man blir kvar tänker jag att jag kanske ska packa ner ett par till mjuka byxor.

Amningslinne

Amningsbh

Bekväma trosor i modell större

10XvROUgQKiGZA+IFRX24w_thumb_3455

BnZkmBRdRg6UGc1eR3J1KQ_thumb_3454

Jag har packat ner två stycken morgonrockar, en kortare och en längre, båda i sammet. Kanske lite too much med två men va tusan, heller lite för mycket i packningen än för lite. Min standardlösning!

Tofflor från & other stories

Hårband, i guld så klart!, och gummisnoddar

Hygienartiklar – Förutom det klassiska som man har i en necessär tänker jag att det är bra att packa ner amningsinlägg, kräm för ömma och såriga bröstvårtor. Är lite osäker på om man behöver ha med bindor då jag förstår att man kan blöda jäkligt mycket efteråt, men misstänker att de har sådant på BB.

Bok

Kortspel

Kamera med batteriladdare

Mobilladdare

Dator

Jag misstänker att datorn kommer vara det sista som jag använder men ifall allt tar väldigt lång tid tänker jag att man kanske vill fördriva tiden lite genom att säga hej till er, titta på en film eller slöläsa lite bloggar.

Jakob 

Bekväma kläder, underkläder och extra t-shirt

Hygienartiklar

Äsch vet faktiskt inte vad Jakob ska ta med det får han lösa själv!

Snacks

Höll helt på att glömma bort att det kanske kan var bra att ha med sig lite energi i form av snacks! Det har jag inte hunnit köpa ännu men det får jag inte missa. Festis, fruktsoppa och lite choklad kan nog behövas.

N6z+K8YhSFuzTC3JicYTnA_thumb_3457

Larven 

Eftersom det är mest hud mot hud som gäller så kommer det nog inte behövas så mycket kläder till Larven men jag tänker ändå packa ner två eller tre ombyten.

Pyjamas

XhRx9YIBRfKqM9dTxtRkqA_thumb_3453

K0j%DP2KSiGCCs5OiWYm9g_thumb_3452

Napp, även om jag förstått att man avråder det, får ändå åka med. Man är ju lite nybörjare på det här helt enkelt.

Babynest

Kläder att åka hem i – mjuk overall, strumpor men tror de kallas för tossor eller så för barn, tunn mössa och en lite tjockare att ha ovanpå.

ouW8uUWNThqSdo6kUUBwYw_thumb_3459

Babyskydd

Filt

Är lite osäker på om man ska ta med blöjor, nagelfil och sådana saker till lilla busen eller finns det på BB? Ska man ta med amningskudde? Åh herregud känns lite som att jag packat för två veckors semester, ha ha en klassiker! Kanske får strutta in med en resväska istället. Snälla hjälp mig nu, vad har jag missat och vad bör jag lämna hemma? jRUcY5GRQsic6+LbSxK5Bw_thumb_3456

kpKnXC%eQAWSpIMVc+gJnw_thumb_3458

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

20 Comments
 • Andrea
  februari 6, 2018

  Om du kommer/tänker använda lustgas så ta med lipsyl eller någon kräm till läpparna! Man blir otroligt torr av lustgasen

 • Eva
  februari 6, 2018

  Att ha låg byxlinning funkar om det inte blir snitt, då vill man INTE ha låg linning kan jag berätta så ta två alternativa byxor nu när det ändå blir resväska bubbelvatten läskar lite bättre än kranvattnet så en sån flarra är ett tips annars har du nog fått med det mesta. / E

 • Karro
  februari 6, 2018

  Åhh vad spännande!!! Asså ni anar inte vilken häftig resa ni ska göra ❤️
  Vi hade med oss ALLDELES för mkt packning
  Bindor å blöjor har de på BB så det behöver du inte bry dig om! Sen är faktiskt ”kassler-trosorna” supersköna () de sitter inte åt!! De finns såklart på BB med.
  Ta med amningskudde!!!! Det är en skön avlastning för armarna när lilla larven ska ligga å sova hud mot hud eller i pj å man vill slappa å njuta av ens underverk, kolla på ngn film eller vad man nu vill göra.

  Eftersom en förlossning kan ta 100 år så e snacks ett superbra alt. Vad man ska tänka på är att det ska vara lättkräkt (ursäkta språket). Pannkakor gjorde susen för oss!! Ni kan ju steka de nu å lägga de i frysen så tinar de upp snabbt å är redo att ätas när suget slår till eller när man behöver fylla på med energi.

  Allt till lilla larven fins på BB, som fil, oljor, tvättlappar osv.

  Håller alla tummar å tår å längtar tills att få se lilla miraklet ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 • Lotta
  februari 6, 2018

  Jag tog med mig alldeles för mkt till förlossningen, men tyckte att det var bättre att ha för mkt än för lite med mig. Men bindor (blöjor) får man, och man behöver tyvärr de där bamsingarna som man får. Annars kan du ta med såna förlossningsbindor som finns på apoteket som är något mindre. Vanliga bindor funkar inte, så se till att ha från apoteket hemma för du behöver dem minst ett par veckor efter förlossningen. Blöjor till bebis får man också, så ta inte med det. Härda bröstvårtorna redan nu om du inte redan har börjat, ta det från en som fick förjäkligt mkt sår! Amma inte så länge varje gång, jag fattade inte det utan lät S snutta i 45 min-1h varje gång = sår. När såren väl kom så hjälpte inte krämer eftersom de stänger in huden, då var det enda som gällde att smörja med bröstmjölk och låta dem lufttorka. J uttryckte att han aldrig sett så mkt naket bröst i hela sitt liv, hahaha! Det är frestande att ta med sig en väldoftande duschkräm till sin efterlängtade dusch efter förlossningen, men jag läste mkt om att man inte ska ha dofter på sig. Bebis vill känna din lukt, och pappas lukt, au naturel….eftersom de använder luktsinnet i början för att lära känna er första veckorna så kan det vara obehagligt med andra dofter för bebisen. Sen gör man ju självklart som man vill med det, men jag kände att det var viktigare än att jag skulle lukta gott. Det är supersvårt att packa till förlossningen eftersom man inte vet vad som händer och hur länge man blir kvar. Eftersom vi bara var kvar ett dygn efteråt så använde jag knappt nåt av allt som jag hade packat med mig. Men det var ändå tryggt att veta att allt fanns i väskan

 • Hanna
  februari 6, 2018

  Extra mjukt toalettpapper, vattenflaska med sugrör och en lång kofta (för att täcka den där blöjbaken man får..) har jag skrivit upp på min packlista, helt utan att egentligen veta ska tilläggas ‍♀️

  • Lotta
   februari 6, 2018

   Ah, jo men just det! Mjukt toapapper var mkt värt efter förlossningen så man slapp det där sträva och hemska pappret de hade på BB. Vattenflaska med sugrör…eller ”sportflaska” är jättebra när man ligger där och flämtar/krystar. Min sambos främsta uppgift då var att hälla i mig vatten och det hade inte funkat med vanlig vattenflaska 🙂 Ett tips är även att frysa in en favoritdryck (min var Festis guanabana/pineapple) och packa ner precis innan man åker in, så man får dricka god och svalkande dryck under värkarbetet. Kanske var det extra gott för att jag födde mitt i varma sommaren, men man blir rätt varm av allt ”jobb”.

   • Ida
    februari 11, 2018

    Smart drag med att frysa ner favvodrycken… synd att min är champagne ha ha! Puss bästa du

 • Sofia
  februari 6, 2018

  Vet inte vad som kommer finnas på sjukhuset där ni föder, men på SöS fick vi fruktsoppa/saftsoppa och liknande drycker i obegränsad mängd både före och efter förlossningen, så på snacksfronten skulle jag skippa drycker som tar stor plats och istället prioritera lättsmält fast föda (typ choklad)
  Instämmer också med tidigare kommentar om att ta med två par byxor så att du har ett alternativ som funkar ifall det skulle bli kejsarsnitt. Annars kan du förstås alltid glida runt i dina sammetsmorgonrockar
  Så fantastiskt att det snart är dags!!

  • Ida
   februari 11, 2018

   Åh tack för tipsen fina! Ska på infokväll på Danderyds sjukhus/ BB Sthlm snart så då kanske man får ska på sådant. Stor stor kram och tack för igår <3 Kramar

 • Marielle
  februari 6, 2018

  Jag var strax innan jul med min syster på BB och även på eftervården. Hon födde på BB Danderyd. Nu vet jag inte om det är skillnad på vårdavdelning och på BB-hotellet (hon fick snitts akut och vi fick vara på avdelning i fyra dygn) men min syster fick en jättesöt liten väska med nödvändigheter från avdelningen med blöjor och så till bebisen. Sen hade hon fri tillgång till köket där och fick ta hur mycket fruktsoppa, smörgåsar och liknande som hon ville/behövde.
  Min syster blev väldigt täppt i näsan efter så nässpray anpassad för nyförlöst fick jag köpa till henne på apoteket. Kanske inte vanligt men ett tips i alla fall. Annars upplevde jag att allt hon och bebisen behövde gick att få på plats. Vad
  Gällde mig så fick jag stå och ordna för saker själv – så Jakob kanske behöver ha med sig nödvändigheter 🙂

  Stort lycka till – så roligt att du är tillbaka med bloggandet och det är så spännande att få följa med er i denna masgiska resa ❤️

  • Ida
   februari 11, 2018

   Åh stort tack för dina tips och för att du hänger med här på bloggen! Känns otroligt roligt att vara tillbaka igen, och jag blir så lycklig att ni hänger med mig på resan. Stor kram <3

 • Diana
  februari 6, 2018

  Strumpor till bebisen som du kan trä över händerna då de klöser sig i ansiktet i början tänk att det är dags snar!

  • Ida
   februari 11, 2018

   Åh tack, packat ner! Kramar

 • My
  februari 7, 2018

  En skön filt till dig eller mannen! Vilken vagn valde du förresten? Jag har bf 2 veckor efter dig och tycker det är en djungel!:)

  • Ida
   februari 11, 2018

   Åh så spännande och stort grattis! Vi köpte en Crescent Infinity, lite ovanlig tror jag så dels tycker jag att det var kul med en vagn som kanske inte är så där supervanlig men sedan var det faktiskt den enda som jag tyckte var snygg. Jag har alltid haft svårt för barnvagnar, låter ju lite hemskt när jag säger det, men jag tycker tyvärr att de flesta är fruktansvärt fula så det här var faktiskt den enda som jag godkände. Jag gillar också att Larven kommer hamna lite högre upp då vagnen är anpassad för lite längre föräldrar… Jakob är rätt lång och jag får väl bära högklackat om det inte funkar ha ha! Stor kram och lycka till i barnvagnsjakten!

 • Eva
  februari 7, 2018

  Två vetekuddar och en nära vän!

  Jag tyckte att det var skönt att ha en vetekudde under/på magen under förlossningen. Den mildrade smärtan. Då man lätt blir ”beroende” av den behövs en till, så när man använder den ena är den andra på värmning i micron. På mitt BB fanns en särskild vetekuddsmicro.

  Jag hade med mig en nära vän (och min man så klart). Hon hade varit ett otroligt stort stöd under graviditeten och för mig var det självklart att hon skulle vara med under förlossningen. Dock inte lika självklart för min man som fick bearbeta detta ordentligt innan han gav klartecken. Hon värmde vetekuddar, torkade spyor, ropade på barnmorskan när det behövdes, gav mig ro när jag var orolig och kraft när jag behövde det. Det är lätt att tänka att ens riktiga partner får en mindre roll men så upplevde inte jag det. Dock tyckte jag det var viktigt att vi kunde vara 100 % ärliga med varandra och att vi till och med skulle kunna be henne att gå ut om vi hade känt så.

  Jag känner mig en smula avis på dig som ska få föda barn. Jag skulle vilja göra det några gånger till!! Många kramar

  • Ida
   februari 11, 2018

   Åh fina du! Tack för dina tips och för att du delar med dig. Min älskade storasyster har bokat en resa till Sthlm helgen innan Larven är beräknad så vem vet om hon kanske hamnar mitt i förlossningen!

   Stor kram

 • Desirée
  februari 10, 2018

  Sportvattenflaska kan jag skriva under på, guld att ha under förlossningen och på BB efteråt. Hormonerna efter förlossningen är inte att leka med, jag blev obeskrivligt varm och svettades något kopiöst, plus den extra vätska som krävs när amningen kommer igång.

  Packa även ner ett par tråkiga Intersport innertofflor, det finns en risk för att det kommer blod när man minst anar, och jag hade inte velat duscha utan tofflor på fötterna.

  Två-tre ombyten till Larven kan vara i mesta laget, vi blev kvar en vecka på BB och min son hade bara blöja på sig tills vi åkte hem. Konstant insvept i filtar och hud mot hud, han vägrade sova själv i baljan, nära mamma och bröstet var bäst men det märker ni vad som funkar.

  Lycka till!

  • Ida
   februari 11, 2018

   Tack för tipsen fina! Sportflaska verkar många rösta på så det får absolut åka med. Tur att Larvens kläder är så små så det gör inget om det råkar bli ett plagg för mycket eller två som åker ner i packningen :).

   Stor kram, Ida

 • Jessica
  februari 11, 2018

  Det funkar att föda barn helt utan medhavd förlossningsväska också då det plötsligt blir superbråttom och ungen är född efter ca 8 minuter på förlossningsrummet. Vi har dessutom åkt hem efter ett dygn så det har inte behövts särskilt mycket men det är ju olika för alla och i ”värsta” fall kan ju ens partner hämta/inhandla det som saknas!
  Mina allra bästa tips är lypsyl, egen duschcreme/schampo/balsam, sköna kläder (särskilt mjuk och rymlig amningsbh) och! ULLINLÄGG! För att undvika mjölkstockning, usch, det är inte alls något roligt att få. Lycka till! ❤️

Previous
Saker som jag längtar efter