”Ida, hej det är din granne… du måste komma hem jag tror det rinner vatten ner från er lägenheten genom mitt tak”

2Kommentarer

Ja… det sköna samtalet fick jag förra svängen jag var hemma i Stockholm. Jag och Jakob hade haft en underbart härlig brunch för några vänner och efter det gick jag en promenad med en av tjejerna och Jakob drog ut på en löptur. När jag var några kilometer hemifrån fick jag det här samtalet från vår granne Linn och ni kan ju tänka er paniken som uppstod i mitt huvud.

thumb_P1110420_1024

Den här bilden togs några timmar innan kökskatastrofen. I lägenheten har vi originalgolv i alla rum utom i köket där de förra ägarna bytt golv just innan vi köpte lägenheten.

Jag rusade hem i vinterjacka och kängor och slängde mig helt genomsvettig in i köket. Men det var torrt på golvet och inte alls den syn som jag trott skulle möta mig. När jag tog bort en bräda för att komma in under diskmaskinen däremot ja…där var det blött. Allt vatten från diskmaskinen hade alltså gått rakt ner genom vårt golv och ner i Linns tak. Fy fasen för de stressen jag kände när jag var nere hos Linn och såg den enorma vattenbomb som hängde från hennes tak. Eftersom det här dessutom var en söndag så fick vi ringa till en jour som kom hem till oss med en stor fläkt för att försöka få bort den värsta fukten.

4EHQE8HOBELES4K1

Foto Valvets Mäklarfirma/ Hemnet

Jakob har verkligen varit guld som fixat med allt som heter försäkringsbolag och extrainsatta bostadsrättsföreningsmöten. Jag kände att det bara blev för mycket att rådda med med tanke på mammas sjukdom och att jag dessutom befinner mig uppe i Skellefteå med anledning av det.

kok_restaurangkokskansla3

Hur härligt är inte det här köket? Jag är svag för kök med restaurangkänsla och jag gillar kontrasterna i det här köket.

kok_restaurangkokskansla_700

Bilder Sköna Hem

Det går inte särskilt snabbt när det är tre stycken olika försäkringsbolag involverade som man ska rodda med samtidigt och rivandet av golvet har inte börjat. Just nu vet vi heller inte om vi kommer kunna rädda resten av köket eller om fukten även har spridit sig till badrummet som ligger vägg i vägg. Vi har kört temat ”ta-två-djupa-andetag…minst” och försökt hålla våra huvuden kalla. Hur som helst så måste vi börja fundera på val av golv som man i det frustrerade läget får försöka se som något roligt.

Vill ha massvis med inspiration så se till att tagga mig på Instagram i härliga köksbilder!

2 Kommentarer
 • kristin
  mars 9, 2016

  Men fyy vilken stress! Att inte ens veta vad skadan blir än heller 🙁 håller tummarna för att det löser sig på enklaste sätt så ni får ta en sak i taget med bröllop och sjukdom <3

  • Ida
   mars 10, 2016

   Just nu känns det nästan lite övermäktigt så bara att andas och tänka att det ordnar sig. Stor kram!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *