Jakten på den perfekta skötväskan

12Kommentarer

Just nu är mitt största shoppingmission att hitta en grym skötväska, en sådan där kalasväska som jag gärna ska kunna hänga på vagnen och över axeln och ändå kännas som ”jag”. Att googla på ordet skötväska ger ingen högre puls direkt det kan jag lova. Om man liksom jag älskar väskor så känns det faktiskt rätt surt att lägga pengar på en väska som jag inte ens vill använda… så mitt mission är helt enkelt att hitta en väska som känns som ”jag”, fyller sin funktion och som går att använda även efter att den inte längre behövs för blöjförvaring.

DSC9714

DSC9715

Hos stilsäkra Sofi Fahrman hittade jag de här bilderna på Louis Vuittons ”Neverfull”.

Jag fick ett mycket generöst presentkort på en vintagebutik i Stockholm av Jakob när jag hade namnsdag så mitt mål är att hitta skötväskan där, men hittills går det lite trögt. Jag var och kikade på en från Stella McCartney och en från Balenciaga men de kändes inte riktigt rätt. Louis Vuittons väskor är ju ruskigt bra på så sätt att de dessutom är enkla att torka av och att de definitivt kommer få hänga med vidare även efter att barnvagnsperioden är över. Hittills känns deras modell ”Neverfull” som ni ser här ovan som det bästa alternativet. Den är ju dessutom otroligt lätt vilket är perfekt! Kika HÄR till exempel hur man kan göra för att få ordning i den!

2011-05-21-3881 (Copy)

Hittade även den här bilden på Louis Vuittons ”Speedy” när jag googlade runt… Också ett alternativ, och fördelen är att den går att stänga vilket inte går att göra med deras ”Neverfull”. Ett mer prisvärt alternativ är franska Longchamp, en väska som går att tvätta, är lätt som en fjäder och troligtvis någonting som även Jakobs skulle kunna tänka sig. Man måste ändå älska Jakob… när jag pratade med honom häromdagen så sa han att det är klart att han skulle använda en Louis Vuitton väska också… det är ju ändå Louis Vuitton. Problemet är att trots att vi har varit tillsammans i drygt 10 år så vet jag fortfarande inte alltid när han driver med mig….
Tycker ni att jag är helt ute och cyklar i mina skötväsketankar? Vilken väska har ni om ni redan har barn? Åhhh hjälp mig i denna något besvärliga väskjakt och go banans i kommentarsfältet!

 

12 Kommentarer
 • Sandra
  januari 18, 2018

  Välj en fin väska som du tycker om! Till första barnet gick vi också all in i letandet och köpte slutligen en littlephant skötväska. Supernöjda och skönt att ha i vagnen. Men när nr 2 kom så blev det aldrig riktigt av, för mycket tenderade att försvinna och till sist förvarades allt antingen i sidofacket på buggan om jag var själv med minstingen eller i en minikånken om båda sitsarna var med då man helst vill ha två händer fria och det därför är lite knöligt med en axelremsväska. Nu börjar vi snart vara nere på plastkassenivå när vi ska iväg inte så fashion men är det man hinner med i kaoset så satsa absolut på en väska du tycker om är mitt tips!

  • Magdalena
   januari 19, 2018

   Hahah exakt samma här Nu när nr tre är påväg så vet jag inte alls hur de här kommer sluta, kan ju liksom inte bli värre än plastkasse…måste ändå hylla donkey utan den där sidokorgen hade jag nog aldrig fått med något hemifrån eller tillbaka hem igen

   Men har en neverfull från LV hemma så ska definitivt rycka upp mig och faktiskt använda den som skötväska också!

   • Ida
    januari 23, 2018

    Åh ha ha ja man får vara tacksam för den lilla korgen på/under/vid vagnen. Säkert en räddare många gånger! Wii, tänk att du redan har en Neverfull – skicka gärna bilder så jag får se hur det blev! Kramar, Ida

  • Ida
   januari 23, 2018

   Ha ha bara älskar din kommentar! Får skylla på att det är första för oss, allt känns så spännande men även klurigt och förvirrat – och då pratar vi nu bara om skötväskan! Ramlade över en skötväska idag på nätet som jag faktiskt gillade, hör och häpna! Har beställt den i två färger så får vi se hur det känns när den kommer. Bilder kommer! Kramar, Ida

 • Eva
  januari 19, 2018

  Jag kör Haglöfsrygga. Funkar finfint! Och nu när jag tänker på det är helt i min stil 🙂

  • Ida
   januari 23, 2018

   Hej Eva och det är ju verkligen det man, jag, vill komma åt – att det ska passa ens personlighet! Sedan spelar det liksom ingen roll vad det är för märke men vill att det ska kännas som ”jag”. Kramar!

 • Eva
  januari 20, 2018

  Jag röstar för Longchamp blir både praktiskt och classy! Viktigt att väskan går att stänga ordentligt tycker jag och precis som du säger att torka av plus att om det är busväder vill man oxå kunna stänga den! All cred till J som kan tänka sig LV men longchamp blir mer unisex tänker jag hoppas du återhämtat dig från i går fredag o att allt gick bra , kram

  • Ida
   januari 23, 2018

   Hej Eva, ha ha eller hur! Jakob överraskar, men som sagt lite svårt ibland att veta om han är sarkastisk ha ha! Har beställt två varianter idag, eller likadana men olika färger från ett annat märke som jag hittade. Bilder kommer! Kram

 • Sofia
  januari 20, 2018

  Jag tycker du ska kolla in bagasi skötväska, tänk på att ha en som går att stänga ordentligt!

  • Ida
   januari 23, 2018

   Hej Sofia och tack för tipset! En enda stor djungel det här med skötväskor. Idag beställde jag en… eller snarare två! Bilder kommer <3 Kram

 • Emma
  januari 25, 2018

  Hu! Skötväska är verkligen inte lätt. Drömmen är en LV Neverfull måste jag säga 🙂
  Med första barnet började vi med att slänga ner lite grejer i en tygkasse inför första Bvc-besöket. Haha, paniken jag kände då.. väskälskare som jag är, nysnittad o hade ont och visste att en väska ”behövde” följa med men var då ganska osäker på vad den skulle innehålla….
  Nu när andra barnet kom så köpte vi en kasse från Day Birger et Mikkelsen. Den är lätt, formbar och fin. Jag gillar att kunna få ner filt, bebisoverall/jacka, halsduk mm för det är sådana saker jag inte lämnar i kapprummet om vi är någonstans..
  Oavsett så är det roligt hur olika vi alla är när det kommer till skötväska! Några vänner har varsin väska, en till mamman och en som pappan har.
  Ser fram emot att se vad för väska det blir för dig!

  • Ida
   januari 25, 2018

   Åh ha ha ja det är verkligen inte lätt! Har också sett många fina hos DAY men ramlade av en slump över ett märke som jag aldrig hade hört talas om som dessutom hade väldigt glammiga barnkläder så hoppas att den kommer bli bra. Upptäckte dock när jag kikade lite närmare på bilderna att den nog inte går att stänga. Men men man kan inte få allt ha ha! Kramar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *