Julgransklädning, spontanshoppat soffa och en stor dos tacksamhet

4Kommentarer

Först måste jag få säga TACK! Ni är verkligen helt underbara som tar er tid att kommentera och kommer med tips när man själv kört fast eller är låg. Jag har inte hunnit svara än men det kommer, blev så rörd när jag läste allt ni skrivit. Ibland när jag har ont om tid eller känner att inspiration tryter funderar jag på om det är värt att fortsätta blogga men ni gör det värt. Så ett enormt stort TACK både för att ni läser och för att ni lämnar ett avtryck efter er! 

Senast jag skrev så var det en trött Ida, eller jag är nästan alltid trött nuförtiden ha ha och kommer säkert vara det även när Elton är tonåring och man sitter uppe och väntar in att han ska komma hem. Plötsligt förstår man sina föräldrar på ett helt annat sätt. Men tröttheten tar ju olika på en under olika tider i livet och nu när det varit mörkt och att göra listan varit lite för lång så har energin varit lite för låg lite för länge. Jag ser mig själv i vanliga fall som ett sprudlande energiknippe men det har varit en liten svacka som jag tror att jag nu är på väg ur. Elton åt dessutom bra idag, ska berätta mer imorgon om vad vi kört på med för knep och vad som funkat respektive inte funkat. 

Julstämningen som varit lite som bortblåst tog sin in till familjen Dehnisch med storm i helgen. I samband med att vi beställde golvet till nya lägenheten, Jakob älskade golvet som jag föreslog!, så passade vi också på att köpa gran. Vi köpte både golvet och granen på Bauhaus och jag måste bara få säga att jag är så imponerad över deras personal. Vi har fått så bra hjälp när vi varit där och när vi köpte granen stod jag en bit bort och bara iakttog några i personalen som verkligen hade så kul ihop. Åh det fick mig att sakna mina arbetskollegor och det slog mig hur tacksam jag är att jag har kollegor och är en del av ett sammanhang, inte helt självklart.

Jag har oftast en stark åsikt i hur jag vill att saker ska vara här hemma och det spelar inte så stor roll om det handlar om hur julgranen ska kläs eller vilken soffa vi ska köpa. Jag har oftast en vision i huvudet kan man säga. Jag vet att Jakob inte var så förtjust i den något gulddränkta granen som vi hade för något år sedan så i år ville jag att Jakob skulle få bestämma hur den skulle se ut. Vet att han föredragit att bara klä granen med röda kulor förut men till min stora förvåning och glädje kläckte han ur sig ”Finns det grenar kvar så ska de pyntas” så nu står den här vår fina gran med kulor i både rött och guld, änglar i papper och guld, en fågel med fjädrar och ett brudpar, som faktiskt är en julgranskula, som vi fått i present av Jakobs mamma. 

Min gamla klassiska kyrka som jag alltid hade i mitt rum när jag var liten. Elton älskar när den spelar musik, så mysigt att se hur glad han blir.

Jag har passat på att slå in julklappar på kvällarna, vi har druckit glögg och juldekorationer har smugit sig fram både här och där. Vi har även skrivit en lista på det som ska inhandlas till julbordet, åh äntligen så är det dags för prinskorv det bästa jag vet på julbordet. Mamma lagade alltid världens godaste köttbullar, de var obligatoriska på jultallriken och att äta köttbullar blir aldrig riktigt detsamma längre.

Nu känns det som att jag tappade spåret om jag nu hade ett. Jo när jag skulle köpa en julklapp till min pappa igår på Bromma Blocks så hade butiken Folkhemmet utförsäljning då de ska stänga ner sin butik. Den soffa som jag varit så sugen på att köpa till vår nya lägenhet var nedsatt, liksom allt annat i butiken, till 50%! Gud hör bön då den var lite för saftig innan. När jag ringde Jakob och frågade om jag fick köpa den rosa soffan så sa han ”Du brukar vara bra på det där, köp den om du tror att det blir bra”. Åh vad jag älskar Jakob, och ibland lite extra! Vi lade ut vår soffgrupp igår på Blocket och de är redan sålda, helt underbart. Vi har haft Blocketförsäljning hela kvällen här hemma, ingen som nappat på mina Buffaloskor dock av någon konstig anledning….

Visst är den fin, åh det var kärlek vid första ögonkastet!

Det fanns ingen riktig röd tråd i det här inlägget mer än att jag är glad, tacksam och helt plötsligt längtar till julen. Återigen tack för att ni finns och att ni följer med min glittriga och ibland brokiga vardag som småbarnsmamma och glamoursuktande norrlänning i storstan.  Imorgon ska vi inleda dagen i nya lägenheten tillsammans med en golvläggare och hantverkare, åh jag längtar så! Stor kram och sov gott <3.

4 Kommentarer
 • Lena
  december 18, 2018

  Du skriver så bra älskade syster! Är ofta för dålig på att kommentera …

  .. men herregud vilken otrolig soffa! Snyggaste!

  Längtar ihjäl mig till helgen. Det kommer bli så bra ❤️

  • Ida
   januari 1, 2019

   Wiii det blev underbart! <3

 • Eva
  december 19, 2018

  Att det inte finns ngn röd tråd i inlägget utan du bars sprudlar och skriver på är ju det som är charmen med dig o bloggen! Julkram

  • Ida
   januari 1, 2019

   Åh ha ha TACK söta! <3 Gott nytt år till dig

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *