Katastrofkvällen och när man tar till metoder man inte vill…

Posted on

Igår var det dags att ”ta fram utemöblerna” det vill säga att ställa fram klockan en timme. En timme hit eller dit kan man tycka men inte när man har småbarn tydligen vilket vi fick erfara igår. Elton brukar nattas vid kl 19 och han somnar oftast innan klockan slagit halv åtta eller som idag när han somnade på två röda. Igår var det dock vilda bebin här hemma och klockan 22 tyckte Elton äntligen att det var dags att sova.

Elton låtsades som att inget hade hänt imorse… bra pokerface!

Elton gallskrek under nattningen igår och jag lämnade över stafettpinnen till Jakob efter att ha blivit ryckt i håret antalet gånger och fått en fin spark i revbenen. Då var mitt tålamod slut. Det gick inte bättre för Jakob så tillslut fick Elton vara uppe och leka då vi dessutom hade Nadja på besök och det var inget trevligt bakgrundsljud till middagen att höra på Eltons gallskrik.

Jag är så lycklig att vi hade en lunch med vår favorittjej Sanna inbokad idag för annars hade det inte blivit många knop gjorda. Promenerade förresten både till och från Södermalm, en bättre motionssväng!

När hela familjen skulle sova slocknade även Elton mellan oss men efter några timmar vaknade han med världens vrål. Elton kan skrika när han så vill men det här var något annat, ett panikskrik som jag aldrig hört från honom tidigare. Det var så läskigt för det var som att vi inte fick någon kontakt med honom ingeting hjälpte. Vi gick upp, tände någon lampa, tog fram någon leksak och försökte få i honom vatten. Ingenting fungerade. Vi testade att slå på tv:n men skriken fortsatte. Att bo i lägenhet sådana gånger kan vara rätt stressande kan jag lova, jag var helt säker på att någon skulle knacka på och fråga vad som hände. Då gick jag emot det jag egentligen tycker och tog fram… mobilen och slog på Babblarna. Vad tror ni hände? Elton blev knäpptyst och tittade storögt på de hoppande och sjungande figurerna. Efter tre avsnitt så däckade han i min famn och sov ända till klockan 8. Att gå emot sina principer särskilt när det gäller Elton tar emot men som en klok kompis sa idag att ibland handlar det bara att överleva.

Efter lunchen med Sanna knatade vi hemåt och öste på i lekparken!

Fick så många kommentarer på min Instagram idag när jag skrev om vår kaosnatt så vi verkar ha varit långt ifrån ensamma om katastrofkvällen och natten. När jag pratade med pappa om det idag berättade han att han dessutom hört att antalet självmord ökar i samband med att man ställer om klockan. Huvvaligen vad läskigt. Ikväll gick dock nattningen så där drömmigt att den knappt hann påbörjas innan Elton somnade. Dags att vika tvätt och ta en lång dusch, håller tummarna för en fortsatt bra natt!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

2 Comments
 • E
  april 2, 2019

  Nöden har ingen lag! Man är inte mer än människa så tänk inte mer på babblarna , det kommer troligen fler ggr du blir tvungen att rucka på principen that’s the way it is !

  • Ida
   april 2, 2019

   I guess! Tack fina för stödet <3 Hur många gånger kommer man att få dåligt samvete under ens barns uppväxt? Vågar inte ens tänka tanken, får bli bättre på att släppa vissa saker och inse att man inte är mer än människa. <3 Stor kram och tack igen för att du kommentarer, det värmer så!

Previous
Eltons ettårsdag, vinkat av morfar och vaccin