Kökstankar, renovering, mint, spegelblankt och mässing

0

För nästan precis ett år sedan fick vi en vattenskada i köket efter att ett rör från diskmaskinen släppte och gick rakt ner till grannen. Pulsen när grannen ringde och sa att vattnet rann ner från vår lägenhet genom hennes tak var smått hög kan jag lova. Vi höll precis på att spara pengar till bröllopet, mamma var jättesjuk i sin cancersjukdom och ja, energin fanns verkligen inte där för oss.

Skadan åtgärdades så klart men annars har köket sett ut lite som innan förutom att originalgolvet i all sin nakenhet ligger framme. Vi kom fram till att passa på att blåsa ut hela köket så nu jäklar ska det fixas. I helgen ska vi försöka bestämma oss för vad vi riktigt ska hitta på och här kommer mina inspirationstankar.awkök2

Hos fina Emelie hittade jag de här köksbilderna, som från början kommer från Alexander White. Emelie är en jäkel på att plöja Hemnet så det var nästa lättare att googla fram köksbilder hos henne än någon annanstans. Alltid älskat den här restaurangkänslan med upphängda glas, både snyggt och praktiskt!awkök

Well hello världens snyggaste köksluckor!
Kök

I det här köket skulle till och med jag bli inspirerad till att laga mat.

kok_kokso_gratt_marmor-768x959

Bild: Sköna Hem

Jag känner mig sjukt ambivalent när det gäller köket… är galet sugen på luckor i mint men är lite rädd att jag, vi, kommer tröttna på dem. Vill hur som helst göra något som är lite annorlunda. Vår kyl och frys gick också sönder nyligen, ett stort tecken på att alla ska göras om ha ha. Vi valde att köpa en svart kyl och frys så jag tror att det skulle bryta mot det mintgröna så industristilen skulle nog göra sig bättre kanske.

massing_kok

Bild: Sköna Hem

Om vi nu ska spåna helt fritt…. hade ju inte tackat nej till det här överglammiga köket med extra allt. Jakob kläckte faktiskt idéen här hemma idag om mässingsluckor, älskar att vi ändå verkar vara inne på samma vilda spår. Skulle dock inte se fram emot att putsa dessa luckor varje dag… kanske går att ha någon form av glas över? Längtar så tills helgen och våra fixardagar här hemma. Har även köpt nya sängbord som ska monteras och garderoben ska få sig ett rejält lyft så det ska vi också pyssla med. Wiii!

Inga kommentarer ännu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *