Maj har sovit hela nätter – så lyckades vi äntligen!

Inlägget innehåller reklamlänk för Åhléns

Alltså låt oss brista ut i ett gemensamt HALLELUJA för Sverige… vi har ett resultat! De senaste tre nätterna jag varit magiska, himmelska eller ska vi använda ordet gudomliga! Det kan vara slumpen vi har att tacka eller så har vårt arbete gett resultat. Eftersom jag vet att vi är lång ifrån ensamma om att ha kämpat med tuffa nätter och med sanslöst antal amningar så tänkte jag berätta det jag tror är vår framgångssaga till att Maj plötsligt sovit hela nätter.Vi hade turen med att Maj sov väldigt bra när hon föddes. Hon sov för bra för jag fick kämpa med att väcka henne om nätterna för att få i henne extra med mat då hon inte gick upp i vikt (när tungbandet och läppbandet klipptes löste sig vikten för både Elton och Maj). Maj sov så bra ända tills hon var fem månader (visst vi ammade under nätterna men det var inte mer än tre gånger per natt). När hon passerade fem månader spårade det ur fullständigt. Jag började tappa räkningen men 8-10 gånger per natt var jag vaken och tillslut var jag helt slutkörd.

Som ni har läst i senaste inläggen så började jag sova i gästrummet och vi gjorde upp ”regler” för att göra skrikiga nätter (till följd att jag inte gav bröstet) lättare som att Jakob som skulle börja ta nätterna fick be om hjälp men jag skulle inte gå in till dem (lättare sagt än gjort och det funkade nästan alla gånger) .

Vi har verkligen försökt med flaska men Maj har knappt rört den. Vi ett tillfälle hinkade hon i sig 100 ml annars har hon bara tagit något enstaka sug. Så… vad har då lett till denna sömnframgång?

1. Vi bestämde oss tillsammans nu är nattamningen ÖVER och vi har hållit fast vi det förutom de gångerna som Jakob var borta, se tidigare inlägg. För att det ska funka att bryta mönstret så måste verkligen båda vara med.

2. Inför natten har vi varit noga med att försöka se till att hon är ordentligt mätt – middag, gröt och amning. Till en början åkte den mesta maten ur, det här med att svälja maten tog sin tid men övning har verkligen gett resultat. Jag tror att gröten är en stor framgångsfaktor för oss.

3. Vi har en fantastiskt mysig filt KLICK! under Maj när hon sover som jag faktiskt tror hjälper! Det blir varmt och mysigt och hon har efter att den kom in i våra liv (tack Josefin och Rickard!) accepterat att sova i sin säng på ett helt annat sätt.

4. Majs sovstunden följer Rulla vagnens sovschema rätt mycket men sista sovstunden är väldigt svår att få till. Hon visar ofta tecken på att vara trött men efter att hon ammat så brukar hon komma igång igen vilket gör att hon är riktigt trött när vi nattar vid 18:30-19. Vi har senaste veckan tagit bort sista sovstunden och det funkar!

Håll tummarna för oss att de goda nätterna med sömn är här för att stanna och för er som också kämpar – håller mina för er ❤️. Alla barn är olika och det som funkar för oss funkar kanske inte för er men ska jag lista fyra viktiga saker som hjälpt oss är det verkligen dessa.

Stor kram ❤️

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

No Comments Yet.

Previous
Tillbaka på ruta ett och försöker hitta min inredningsstil