Morgonen innan vigseln, hår och smink, gåvor till tärnorna, mamma och en nervös brud

0

Efter att våra vänner Maik och Desiree lyckats bryta sig in hos oss, läs mer om det i förra inlägget, kände jag verkligen att jag kunde pusta ut. Strax innan kl 08 dök fina My upp på slottet som jag anlitat för att fixa hår och smink på både mig och mina tre underbara tärnor. Nu började allt verkligen kännas verkligt, idag skulle vi äntligen gifta oss!

thumb_P2870203_1024

Morning! Alltså vilket ställe att vakna upp på…

thumb_P2870173_1024

thumb_P2870179_1024

Här kan jag tänka mig att flytta min adress till…

DSC_0897

Det var sådan enorm lyx att få håret och sminket fixat på slottet, dels för att det är en så otroligt vacker miljö att få starta sin bröllopsdag på men även för att slippa stressa iväg till en salong. Att få vara tillsammans på slottet gjorde allt så mycket mer personligt.

DSC_0760Världens finaste tärnor kom dessutom upp med frukost och ljus på silverbricka. Åhh världens finaste tjejer!

DSC_0896Efter frukosten skickade jag ner mina tärnor till min och Jakobs svit…

DSC_0769

… Där låg det tre likadana presenthögar och väntade på dem.

DSC_0783

En romantisk liten sminkväska…

DSC_0780

Varsitt armband med tre stjärnor, en stjärna för varje underbar tärna.

DSC_0781

DSC_0776

thumb_P2040025_1024

Som present låg även varsin mini-Moët och varsin underbart mjuk morgonrock med spetskanter. Så mysigt att se Nadja, Carolina och Sanna fixas i ordning i likadana morgonrockar.

DSC_0866

DSC_0862

Kände mig som en riktig slottsdam där jag satt vid fönstret och blev ompysslad av My.

DSC_0871

Efter en stund kom tärnorna upp med ett paket från Jakobs mamma Maria. Hon hade ramat in ett fotografi på mig och Jakob och förstorat upp foton från de 9 år som vi varit tillsammans.

DSC_0881

Jag kunde inte sluta skratta när jag såg det här gamla (lovar att det inte är nytaget!) fotot på oss. Ha ha ha, fashion misstake!

Tärnorna förberedde sedan lunch till oss som vi åt tillsammans på slottets övervåning. Jag hade så otroligt ont i magen och blev under fixandet så nervös att jag inte fick i mig särskilt mycket mat. Tjejerna slog igång favoriten East 17s ”It’s alright” ha ha och nervositeten började släppa lite grann.

Mina fantastiska brudnäbbar, Ella och Julia, kom upp till övervåningen tillsammans med min lillasyster och pysslade i pysselböckerna som jag gett dem. Jag passade även på att locka deras hår åhh de såg ut som två riktiga prinsessor.

DSC_0949

Strax efter kl 13 var alls hår och smink på plats och tjejerna hade hämtat våra buketter, fler bilder kommer!, från festlokalen där de förvarats i kyl under natten.

DSC_0926

Nu var det äntligen dags att få kliva i den vackraste klänningen jag någonsin  sett, min brudklänning! Tänkte posta ett eget inlägg om klänningen lite längre fram, så mycket som jag älskar den här klänningen får den säkert minst tre egna inlägg ha ha.

DSC_0965

När alla gäster hade lämnat Rockelstad slott för att åka till kyrkan var det dags även för oss att ge oss iväg. Älskar den här bilden, pappa ser ut som en riktig bodyguard! Åh världens finaste pappa som snart skulle gå med mig längs altargången, åh jag är så glad att just du pappa blev min pappa.

DSC_0972 kopia

Något lättare sagt än gjort att komma in i bilen ha ha! Tanken var att jag skulle åka själv i baksätet då klänningen tog väldigt mycket plats men nu hade jag blivit så sanslöst nervös så jag sa till Carro att snabbt hoppa in i bilen för att lugna mina nerver.

DSC_0982

Älskar hur min underbara vän, tärna och personliga fotograf Nadja lyckades fånga den här bilden på mig och fotot på mamma. Att mamma inte kunde vara med oss på vår stora dag är en obeskrivlig sorg, även om jag vet att hon var med mig ändå. Men åh vad jag hade önskat att hon var där fysiskt, att hon hade fått uppleva festen, att jag hade fått ge henne en stor kram både som nervös brud och som nygift, att hon skulle ha fått se hur otroligt stilig pappa var när han gick in med mig längs altargången men även mig som brud. Mamma var dock med när jag hittade klänningen och den är även en present från mina fina föräldrar så det gjorde också att hon kändes väldigt närvarande.

thumb_IMG_0124_1024

Jag hade fäst en bild på mamma i buketten vilket gjorde att när jag var nervös, som precis innan vi skulle gå in i kyrkan kunde jag titta på mamma och känna ett lugn och mötas av hennes leende, även under vår vigsel. Åh vad jag saknar dig mamma <3.

DSC_0981 kopia

thumb_IMG_9961_1024

Sista bilden på mig innan jag blev fru och fick världens vackraste alliansring trädd på mitt finger men störst av allt världens finaste man till min make. Jag hade aldrig kunnat drömma om en mer fantastiskt, glädjefylld och magisk vigsel än vår. Men som ni vet gillar jag att hålla er lite på halster så det tar vi nästa gång…

 

Inga kommentarer ännu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *