Mostermys, tidig trotsålder och en dröm om palmer

4Kommentarer

Sitter med en chokladboll, eller där ljög jag för den tog slut innan jag hann skriva den här meningen, och ska försöka få till ett inlägg innan det är dags att montera ännu en låda till garderoben. Eltons nattning tog mycket längre tid än vanligt, han somnade när jag var på väg hem från Arlanda efter att ha lämnat av syrran som åkt tillbaka till London. Elton sover oftast en gång efter lunch nuförtiden och ingenting på förmiddagen så nattningarna brukar gå väldigt snabbt. Vissa dagar blir det dock två sovstunder och då blir nattningen kaos som idag.

Tre saker att notera 1. Hur lång har Elton blivit?! 2. Älskar Lenas Ganniväska! 3. Lenas hår växer så fort, måste fråga om tips längtar så tills mitt växer ut!

I England var det bank holiday så Lena har hängt hos oss sedan fredagkväll och åkte tillbaka idag. Åh saknar henne redan världens bästa syster, moster och gudmor! Det var även skönt för mig att få lite avlastning för Elton är inne i någon form av tidig trotsålder. Allt slängs på golvet, inte så kul med nytt golv kan jag lova. Han vill helst slänga allt som är lite tyngre som sina träleksaker och tittar på en med en speciell blick när han gjort det som att han vet att det egentligen är fel. Sedan har han börjat med en väldigt jobbigt skrikljud för att visa när han vill ha någonting vilket är typ hela tiden och ibland blir man helt galen av de här skriken. Ahhh snälla säg att era busar var inne i en sån här fas runt 13 månader och att det går över snart?! Att äta lunch ute är inte alltid så kul just nu… Elton är galet bestämd och med ett hett temperament samtidigt som han är världens sötaste och bara vill kramas. Låter som jag själv faktiskt ha ha!

Något roligare var alla helgens upptåg som Fjärilshuset och promenad i Hagaparken, lekparkshäng, upptåg i vårt nya område och idag blev det Ulriksdals slottsträdgård. Jag, Lena och Elton letade inspiration till vår balkong som ligger i norrläge. Det kommer alltså behövas växter som tål en del skugga och jag vill få till en härlig oas som känns lite som en djungel. Världens trevligaste kille som jobbade i Ulriksdal svarade på mina 1000 frågor och nu har jag en någorlunda bild i huvudet över hur det kan tänkas bli. Funderar dock på om man kan blanda några konstgjorda växter… spontant tänker jag usch när jag hör konstgjorda växter men nuförtiden finns det faktist riktigt verklighetstrogna sådana. 

Nu ska jag sluka en chokladboll till sedan ska jag hinna montera upp några lådor, Jakob har spenderat mestadels av helgen i garderoben. Åh nu börjar man äntligen få en känsla av hur det kommer bli längtar så tills jag äntligen får hänga upp mina kläder igen! Insett att vi har haft det mesta av våra grejer nedpackade sedan september… 

4 Kommentarer
 • E
  maj 7, 2019

  Ha ha get used to it – de små liven har perioderoch faser hela tiden individuellt och åldersberoende. Det går över om ca 20- 25 år….

  • Ida
   maj 13, 2019

   Jag har börjat nedräkningen ha ha! Kramar

 • Sofia
  maj 7, 2019

  Känner igen det där med skriken alltför väl, min lille V är lite äldre än Elton han är född 1/3. Jag tycker att det blivit liiite bättre men fortfarande skriker han rött bra när msn inte förstår vad han vill. Tolkar det ibland som frustration över att jag inte förstår vad han vill. Försöker med trappa ner till en sovrings efter lunch men det går sådär. Han vill gärna sova på fm men då sover han oftast bara en liten stund på EM väldigt sent vilket gör att nattningen blir kaos. Vi kämpar på ❤️❤️❤️

  • Ida
   maj 13, 2019

   Hej fina och det känns lite skönt att man inte är ensam i skrikkaoset. Tror också att det beror på frustration, i alla fall de flesta gångerna och de andra ja då vill han kanske bara testa sin härliga röst ha ha. Vi kämpar som sagt, största kramen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *