Oroliga nätter, flyttrensning och träningsvärk i rumpan

Igår var hela familjen och hälsade på en förskola där vi ställt Elton i kö så därför missade jag gårdagens träningspass. Jag och Elton tog igen det missade passet idag på förmiddagen istället och Elton var så duktig. Barnen i den här gruppen var lite större så Elton hittade en rad kompisar vilket gjorde vissa delar av träningen lite lättare. Är sugen på att köra en omgång till på bootcampet men det här med att träna med barn, nja det är inte helt enkelt. Vår nya bostadsrättsförening har ett gym som ska vara helt okej så tänkte köra på där i januari eftersom det mer eller mindre ligger på andra sidan gatan från vår lägenhet. Tänker att det kommer bli smidigt att dra dit efter middagen eller ta med mig Elton dit på dagen då jag misstänker att det kanske inte är så mycket folk. Hur som helst så är det så skönt med träningsvärk och min rumpa har verkligen fått veta att den lever de senaste veckorna, älskar den känslan!

Kan vi prata om min lille leopardbuse? Hur söt! Shoppar bara grejer till Elton nuförtiden och väldigt sällan till mig själv. Gissar att det blir ”bättre” ha ha eller vad man säger när amningen är över och jag får mer tid att vara Ida och inte ”bara” mamma. Många ”-tecken men ni fattar vad jag menar. 

Läste ni också böckerna om Max när ni var små? Max balja går varm här hemma och han klär liksom Elton ruskigt bra i leopard!

Sedan Elton föddes känns det som att vi slår nytt tvättrekord varje vecka. Att få egen tvättmaskin och torktumlare kommer att bli så lyxigt! Nackdelen är väl att det alltid kommer hänga tvätt på tork eller kan man torka vanliga kläder i torktumlare? Jag brukar bara köra handdukar, strumpor, kalsonger och sängkläder i tumlaren. Till helgen ska vi försök få tid att gå igenom förrådet eller en del av det i alla fall. Ibland känns det som att vissa kartonger släpats fram och tillbaka i mina flyttar och att de ”är bra att ha” men aldrig kommer till användning. Så nu måste jag verkligen bli hård med mig själv och inte bli för känslosam med mina saker. Har ni några bra tips? Kör ni på det klassiska att har man inte använt plagget på ett år så ryker det (återvinns)? Ahhh har sådan hatkärlek till att flytta och rensa. Alla dessa böcker också från den tid man studerade som också är ”bra att ha” men sällan, läs aldrig, används…

Vår älskling ligger och vilar nu men det gäller att vara effektiv för han vaknar säkert snart. Han har blivit så lättväckt och våra knakande golv här hemma som jag tidigare älskat är numera vår värsta fiende. Elton har dessutom börjat sova så dåligt om nätterna, vaknar och är orolig. Kanske drömmer han eller så är det kanske förkylningen. Hur som helst så blir det en tidig kväll här hemma, den här mamman behöver sömn. Pjuh! Imorgon är det fredag, ändå en mysig känsla fast man tappar lite koll på dagarna men det innebär också ett tungt träningspass. Kram på er!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • Helen
  november 15, 2018

  Kanske inte det bästa för miljön, men mina barns kläder åker för det mesta i torktumlaren, annars hade det hängt kläder över allt. Lite finare kläder hänger jag. Älskar att ha en egen stor tvättstuga, trodde aldrig att jag skulle tycka att det är värsta lyxen, men med två barn, en som leker på förskolan och alltid kommer hem skitig och en liten som kräks hela tiden är det verkligen lyx att kunna sätta igång en maskin när jag har tid. Blir nästan två maskiner om dagen.

  • Ida
   november 20, 2018

   Hej och tack för tipset! Jag har alltid tänkt att saker krymper i en torktumlare men så är det kanske inte? Finns ju i och för sig olika program så man behöver kanske inte använda samma som till handdukarna ;).

   Vad hände, plötsligt älskar man att få handdukar och sängkläder i julklapp och en tvättstuga blev plötsligt ens våta dröm ha ha. Stor kram <3

 • Tess
  november 17, 2018

  Tips för rensning:
  1. Om du tror någon annan har bättre glädje för plagget/saken —> bye bye!
  2. Inget nytt förrän någon annat rykt! Klassiskt men bra. Brukar (ok inte direkt alltid… sällan från, men när jag får ryck) sälja kläder/saker och tänka att det ska kunna finansiera det nya som köps.

  Gaaah sömnen, vi har ju varit bortskämda med relativt bra sömn (treåringen var katastrof så vi kan verkligen säga vad vi snackar om). Men nu vid 7 månaders ålder….. nätterna är typ obefintliga och på dagen sovs det endast i vagnen. Orkar inte gå mer. Tror (hoppas) dock det är både tänder, förkylning och utvecklingssteg som spökar.

  • Ida
   november 20, 2018

   Åh tack för tipsen! Shit måste bli ordning på det här med rensning när vi flyttar. Tänker att jag kommer få chans att rensa både när man packar ner och packar upp. Varje sak ska synas i sömmarna!

   Åh nej har ni också det klurigt med sömnen. Elton sov så tungt i vagnen idag och jag kände precis så ha ha jag orkar inte gå ett steg till. Annat är det med att sova i sängen, sover inte lika tungt. Pjuh! Stor kram fina du

Previous
Hjälp oss att välja golv!