Rädsla

Idag har jag varit på min årliga kontroll på Ultra Gyn, Sophiahemmet. Sedan mamma blev sjuk i äggstockscancer har jag börjat gå till gynekologen en gång per år för att se så att allt ser bra ut. Även om mammas cancer inte var genetisk så finns det ändå en förhöjd risk att även jag ska drabbas av denna cancertyp.

När jag klev in genom entrén på Ultra gyn idag så började hjärtat att slå fortare och tårarna trängde fram bakom ögonlocken. Jag började tänka på hur rädd mamma måste ha varit när det var dags för återbesök, uppföljningar och cellgiftsbehandlingar under sin sjukdomstid. Vi pratade sällan om just rädsla och jag tror att det var för att alla vi hade siktet inställt på att överleva och främst mamma. Jag slås så många gånger av hur fantastiskt modig mamma var och alla som delar hennes fruktansvärda sjukdom är. Minns de gånger jag var med henne på Skellefteå lasarett då hon fick sina behandlingar, vilka hjältar som satt där och kämpade.
Min läkare var helt fantastisk. När jag klev innanför hennes dörr och hon frågade hur jag mådde totalt brast det. Jag var så jävla rädd, rädd att de skulle hitta något, rädd att även jag skulle ha drabbats av cancer. Jag har inte varit rädd för att gå till gynekologen innan men jag antar att det kändes extra jobbigt nu när min mamma faktiskt inte överlevt den nästa fyra år långa kampen mot helvetscancern. När undersökningen var klar och min läkare sett så att allt såg bra ut kändes det som en tung sten lyft från hjärtat, jag praktiskt taget flög fram när jag skulle handla de sista julklapparna. Nu firar jag med popcorn, ett glas rött och julmusik på högsta volym.

qvfffqhztvofgegby2bmg_thumb_2b09

Efter tårar kom det ett leende <3.

 

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

10 Comments
 • Karin
  december 19, 2016

  Kran på dig kära du

  • Ida
   december 23, 2016

   <3 Tack

 • Eva
  december 19, 2016

  Åh Ida ! Lova att du aldrig mer går ensam på såna besök där du är rädd , i såna lägen ska man inte vara själv utan ha ngn kär med sig. Kram kram kram

  • Ida
   december 23, 2016

   Förstod nog inte förrän jag kom dit hur rädd jag var, men jag kommer absolut lyda ditt råd till nästa års kontroll. Du är så fin <3 Kramar

 • Sofia
  december 19, 2016

  Många kramar till dig vännen❤

  • Ida
   december 23, 2016

   <3 Tack

 • Carolina som vill lika Gynning
  december 19, 2016

  ❤️❤️❤️ Till dig min bästa vän

  • Ida
   december 23, 2016

   <3 Tack

 • Lotta
  december 19, 2016

  Kram på dig vännen! <3

  • Ida
   december 23, 2016

   <3 Tack

Previous
Kärlek