Rörd till tårar och en dag på Huddinge sjukhus

2Kommentarer

Alltså wow! Jag trodde aldrig att responsen skulle bli så stor på mitt förra inlägg, jag är verkligen så rörd och tacksam för varje litet ord, meddelande och stöd som ni skickat på olika sätt. Mailboxen har praktiskt taget svämmat över av era peppande hälsningar men även berättelser och erfarenheter av vad ni själva har behövt gå igenom. Det pratas ju ibland om ”nättroll” men jag säger bara wow vilken kärlek det finns inom social medier och jag är verkligen rörd till tårar. Tack!

Igår blev det en lång dag på Huddinge sjukhus. När jag var på väg hem från jobbet i måndags ringde de från gynmottagningen och undrade om jag kunde komma på ett inskrivningsmöte med narkosläkare och sjuksköterska under tisdagen. Allt lät plötsligt ännu mer allvarligt tyckte jag. Inskrivningsmöte. Samtal med narkosläkare.
Igår kl. 11 hade vi alla fall tid på gynmottagningen och det inleddes med ett kortare samtal med en sjuksköterska följt av blodprov och blodtryck. Vi fick med oss en broschyr med saker att tänka på inför biopsin och eventuell narkos men annars fick vi inte veta så mycket. Två timmar fick vi fördriva tiden innan det var dags att träffa narkosläkaren som till min stora glädje var fantastiskt bra att prata med. Han berättade först om narkosen, att den går att genomföra när man är gravid men att det även finns risker. Han hade fått information om att vi var gravida i vecka 27 men när han fick veta att vi redan var inne mer än halvvägs i vecka 31 så var hans förslag att först försöka genomföra biopsin med lokalbedövning, i andra hand en lättare ryggmärgsbedövning och sedan narkosen som ett sista alternativ. Att det ens gick att få lokalbedövning hade vi inte ens blivit informerade om och jag blir faktiskt rätt frustrerad när jag tänker på att jag inte blev erbjuden det vid varken första eller andra biopsitillfället även fast vår läkare berättade att det kommer göra betydligt ondare när jag var gravid. Om jag hade fått bedövning vid senaste tillfället hade troligtvis den biopsin gått att utföra och jag hade sluppit de senaste veckornas ångest… men det är ingen idé att slösa energi på att vara irriterad.
Efter ytterligare en del kontroller fick vi en tid för biopsin och den kommer att genomföras på fredag. Det finns en ökad blödningsrisk när man är gravid men om allt går bra får jag åka hem samma dag men det vet man inte helt säkert ännu. Vill bara få det överstökat för den här väntan och alla ”tänk om”- tankar håller på att äta upp mig. Efter biopsin måste vi ju även vänta på att den ska analyseras och först efter det får vi veta om det blir en operation före eller efter beräknad förlossning. Om operationen måste ske innan vårt barn beslutat sig för att komma ut kommer de behöva ta ut barnet i förtid och med det kommer ju också tusen tankar. Jag vill få ägna all tid, kraft och energi för att ladda inför en kommande förlossning och att få lite lugn och ro innan det är dags.
När vi kom hem igår så stupade jag i säng, alla dessa tankar och sjukhusbesök tar verkligen på krafterna. Efter att jag hade sovit en stund strök jag en massa bebiskläder som jag har fått låna av min fina vän Sanna och då var det lättare att komma ner i varv och släppa alla jobbiga tankar. Hur jobbiga saker och ting än är så har vi världens finaste sak att kämpa för. Larven. <3

2 Kommentarer
 • Eva
  januari 18, 2018

  Det kommer att gå bra! Du får inte tro ngt annat! Styrkekramar till er!

  • Ida
   januari 18, 2018

   Tack fina <3 Kramar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *