Sista dagen som föräldraledig

I min kalender står det ”sista dagen på föräldraledigheten” idag, en tudelad känsla men också början på något nytt. Föräldraledigheten har ibland känts så lång och ibland så kort, konstigt det där hur man kan uppfatta tiden så olika ibland. När jag tänker på hur mycket Elton utvecklats sedan han föddes ja då förstår man att det gått snart 17 månader. Idag springer han oftare än vad han går och han pratar mer eller mindre konstant. Senaste orden är apa efter alla gånger som vi läst Nicke Nyfiken, tåg och melon. 

På förmiddagen kändes det inte som att jag gjorde annat än att städa, plocka, torka upp blandat med kramar. Måste säga att jag är redo att börja jobba. Eftermiddagen firades med en lång lekstund i lekparen med våra vänner Micke och Albin och när småkillarna sov så passade jag och Micke på att njuta på Brioches uteserveringen.

En fantastisk avslutning på några underbara men också stundtals krävande månader. Att vara förälder är både världens mest underbara grej men oj vad man fått både slita sitt hår, jobba med tålamodet och sin oro särskilt när de var som allra minst. Tack för allt ert stöd under dessa månader när livet varit omtumlande och för all glädje ni delat med oss. Nu börjar ett nytt kapitel.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

2 Comments
 • E
  augusti 19, 2019

  föräldrarledigheten en speciell tid i livet och när den är över är det både vemod o glädje. Det drar i navelsträngen att lämna dem men de har ofta så roligt på föris och behöver den stimulansen. Och som vuxen är det också skönt att fp lite annan stimulans – oftast är det lugnare att jobba än at vara hemma….

  • Ida
   augusti 21, 2019

   Jag håller med dig i allt! Elton kommer ÄLSKA förskolan men jag är också så glad att slippa ta inskolningen, mitt hjärta skulle gå i tu om han grät när jag gick. Från att ha känt mot slutet att jag blir galen av att vara hemma så saknar jag det så sanslöst mycket redan nu, tre dagar in på jobbet ha ha. Det svänger fort, jag känner mig mer hormonfylld nu än efter förlossningen ha ha. Kramar

Previous
Förberedelser inför förskolan