Sluta amma

Jag är så trött så det är svårt att hålla uppe ögonen och tänka klart. Elton är inne i sitt sjätte språng och det är nog det tuffastes prånget hittills. Han sover så sanslöst dåligt om nätterna, vaknar varje timme mer eller mindre och bara gråter. I samband med Eltons enorma förkylning och förstoppning åt han så dåligt och fick därför amma även på nätterna. Big misstake! Nu känner jag mig så färdig med amningen och helt och hållet slutkörd. Imorse när kaoset fortsatte kände jag bara nu orkar jag inte amma en endast gång till. Så nu sitter jag och googlar hur man gör för att sluta amma och för att undvika mjölkstockning. Nu ber jag om er hjälp från botten av mitt hjärta, hur gjorde ni för att få era barn att sluta amma? Elton ammar väldigt sällan på dagtid numera vilket jag tänker ändå underlättar. Att fortsätta trappa ner känns inte som att det funkar utan jag tror att jag bara måste stålsätta mig. Blandade känslor, känns både sorgligt och nödvändigt. 

Som vi kämpade från början med amningen och Eltons viktnedgång för att sedan hitta svaret i tungbandet som klipptes utan bedövning. Som vi kämpat tillsammans <3.

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

3 Comments
 • Kati
  november 23, 2018

  Jag har en son som är född två veckor efter Elton och jag känner igen mig kring amningen. Han vaknar också varje till varannan timme och vill amma. Är så trött på det! Vissa nätter är bättre än andra men just nu är det bara amning som fungerar när han vaknar. Min son ammar också sällan dagtid. Min plan är att sluta helt med amningen kring jul då min sambo är ledig. Har förstått att man behöver ”avsätta” en vecka och vara beredd på skriknätter och sambon ska trösta honom när han vaknar.
  Jag följer ditt inlägg och ser vad du får för tips för jag behöver också tips kring hur man slutar amma. Kämpa!

 • Sofia
  november 23, 2018

  Jag ammade på natten ca två gånger och på dagen ca 3 gånger nr jag blev för trött på det och slutade tvätt på en gång, brösten blev lite ömma men varm dusch en sportopp som höll hårt och sen var det klart tog ca en vecka, det är jobbigt men det går, till slut! Tänker på dig ❤️❤️❤️

 • Andrea
  november 24, 2018

  Min son är drygt 9 månader, nu ammar vi bara på kvällen vid nattning för att det är mysigt, jag vill också så gärna fortsätta med det ett tag till åtminstone. Vi tappade ned på dagarna och bytte ut en amning i taget, mot vanliga mellanmål, först tex förmiddag efter vilan. Fick aldrig mjölkstockning på så vis. Han ammade på nätterna fram till strax efter 8 månader typ, som tur är så gick det över av sig själv,vilket jag aldrig trodde kunde ske, vi kämpade med välling på kvällarna och vips så drack han hela flaskan och nu älskar han den. Det känns också som att nattamningen avtog när han åt mer på dagen, när vi började med riktig mat till lunch o middag, mellanmål osv. Min son har verkligen varit en liten snuttare som vill vara vid bröstet på natten, så att det gick då bra utan ett ”krig” kändes ju overkligt bra. Heja er, det kommer gå fint! Sen är ju vissa faser så man vill kräkas (ursäkta men sant)… Trösten är väl att man kommer igenom dem också till slut. Läste nån som skrev att man ska unna sig nåt fint vid varje tillväxtperiod, lät väldigt bra tyckte jag, det förtjänar man verkligen!❤

Previous
Elton Jakob Dino