Stockholms bästa jazzklubb

Visst är det en magisk känsla när man trillar över något alldeles fantastiskt som man vill dela med hela världen, och så känner jag efter att ha premiärbesökt det jag tror mig kunna hävda är Stockholms bästa jazzklubb! Okej låt mig berätta hur vi hamnade där. Jakob gillar jazz och kan spela det rätt ofta här hemma så när det vankades farsdag googlade jag på jazz och Stockholm. När namnet ”Glenn Miller cafe” dök upp tycke jag att det lät lite udda, och såklart är eller snarare var, Glenn en jazzlirare som restaurangen och klubben döpt sig efter men namnet ja visste inte vad vi skulle förvänta oss riktigt.

Så vad kan man förvänta sig eller vad möttes vi av? Utifrån kan man aldrig ana vad som döljer sig bakom entrédörren, fönstret är så smutsigt så man ser knappt in och det är det som gör det så mysigt där inne det känns som en annan värld. Det känns liksom helt orimligt att man befinner sig ett tar meter från trafikerade och hetsiga Kungsgatan när man slagit sig ner vi ett av de trånga borden i lokalen. Jag vill inte säga för mycket eller jo det vill jag egentligen men det är mysigare att gå dit och bara insupa atmosfären och bli ett med allt. Det är en stor fördel om du gillar musslor när du bokar bord men det finns en del annat med på menyn. Både jag och Jakob åt deras västkustmusslor som var så där härligt stora och de serveras med en rad olika ingredienser. Bandet som spelade var väldigt härliga och med väldigt härligt mellansnack. En i kvartetten,  Jan Allan som bandet är döpt efter, är på riktigt 85 år ahhh hur häftigt! 

Jag är så sugen på att gå tillbaka till Glenn Miller Café och se till att boka bord för det är som sagt väldigt litet och om ni råkar få bord precis bredvid där de spelar kan det vara bra att lägga ner ett par öronproppar i väskan. Njut njut njut och berätta vad ni tyckte!

What do you think?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

No Comments Yet.

Previous
Hur överlever man årsdagarna, utreda magsmärtor, glittrande skor och en eftermiddag att minnas