Tankar kring vårt bröllop

13Kommentarer

Jag försöker sakta men säkert gå vidare i vår bröllopsplanering, otroligt tufft men samtidigt en vacker dag att se framemot. Jag har många gånger fått frågan hur vi tänker kring vårt bröllop, om vi tänker ställa in och skjuta på det eller om vi tidigare haft planer på att viga oss vid ett tidigare datum än det som är planerat.

Redan i slutet av oktober fick vår familj besked från mammas läkare att hennes bedömning var att mamma skulle avbryta sin cellgiftsbehandling och njuta av de dagar som var kvar. Mamma, som varit en enorm kämpe under hela sin sjukdomstid, sa att man kan ju inte bara ge upp och fortsatte med behandlingen.

thumb_P1120863_1024

Mammas stora önskan var att få bevisa för sin läkare att hon hade fel och att mamma skulle bli den första med hennes cancerdiagnos som överlevde. I januari när mamma var inlagd på sjukhuset sa hennes läkare att hon inte trodde att mamma skulle klara sig till augusti, vilket kändes som en rejäl käftsmäll. Varför hennes läkare sa just augusti var för att mamma berättat för henne att jag skulle gifta mig då. Jag tyckte det var hårt sagt av mammas läkare för vem kan egentligen veta hur länge vi har kvar att leva.Tanken har hela tiden funnit där men som man säger, hoppet är det sista som överger en. Mammas läkare har många gånger trott att det handlar om en kort tid kvar innan mammas cancer skulle vinna kampen men mamma fortsatte att överraska med sin enorma vilja och kämparglöd.thumb_P1120857_1024

Att jag och Jakob har haft vårt bröllop att se framemot har både varit extremt tufft men samtidigt vackert. Mamma var till exempel med när jag hittade min brudklänning och följde med i all planering med smakråd och annat. Jag beställde även hem alla bröllopsdekorationer till Skellefteå så att mamma skulle få se dem. Bröllopet var ett enormt mål för mamma, hon var hela tiden inställd på att fixa det. Det var även ett enormt mål för mig. Att gifta mig utan min mamma närvarande har aldrig varit en tanke, men nu kommer hon närvara fast på ett annat sätt. Jag och mamma pratade en del om det, hur det skulle vara om hon inte levde den 10 augusti när vi gifter oss. Mamma sa att hon kommer finnas med mig hela dagen och sa några saker jag skulle tänka på precis innan jag går in i kyrkan. Min busiga mamma kommer göra att jag går in i kyrkan tätt efter mina brudnäbbar med ett stort leende.

thumb_P1120865_1024

Jag pratade med mamma i januari om att jag hade en idé om att jag och Jakob skulle viga oss i Skellefteå med bara familjen närvarande under någon av årets första månader och att vi kunde ha själva bröllopsfesten i augusti. Mamma den sötnosen tyckte det var en helknasig idé och ville att vi skulle köra på med den planering vi redan hade. Hon ville inte känna sig uträknad sa hon. Mamma hade valt klänning till bröllopet, hon var så vacker i den. Vi valde den klänningen som den som mamma fick bära med sig till sin eviga vila.

thumb_P1120866_1024

Idag är det 45 dagar kvar till vårt bröllop och det är finns väldigt mycket kvar att göra men jag känner mig inte särskilt stressad. Med tanke på allt som vår familj gått igen den senaste tiden så blir det även att man sätter saker i perspektiv, jag varken kan eller har orken att bli stressad. Jag tror att det kommer bli magiskt vackert hur det än blir. Jag är så tacksam att få en dag där vi omges av kärlek från alla våra vänner och våra familjer, och jag vill verkligen njuta av både den dagen men även vägen dit.

13 Kommentarer
 • Lotta
  juni 27, 2016

  Vilken kämpe! Din käraste mamma, men även du Ida. Jag kan aldrig förstå hur det känns att förlora sin mamma, men dina ord får mig att snudda vid känslan och tanken…det gör ont. Samtidigt är det så mycket du beskriver som är så fint, och jag är alldeles säker på att du kommer att känna hennes närvaro på er bröllopsdag! Hon kommer att finnas i detaljerna som hon har varit delaktig i, för att inte tala om brudklänningen….hon kommer såklart även att finnas i tankarna och i hjärtat. Jag och Joar tänker på dig, skickar all styrka till dig…och vi ser verkligen fram emot er stora dag den 10 augusti! <3

  • Ida
   juni 28, 2016

   Älskade finaste ni <3 Tack för allt ert stöd under alla åren som vi kämpat inom familjen. Så glad att du och mamma hunnit ses, hon pratade alltid med stor värme om "Pite Lotta" när du kom på tal <3 Kramar i massor

   • Lotta
    juni 29, 2016

    Kramar!! <3

 • Eva
  juni 27, 2016

  Precis det din vän skriver har jag tänkt, det kunde vara mina ord dock inte lätta att säga eller skriva till en cybervän. Så jag instämmer med din vän Lotta och tillägger ord är inte nog som smärtstillande i din situation <3

  • Ida
   juni 28, 2016

   Dina cyberord och kommentarer värmer enormt mycket <3 Från botten av mitt hjärta, stort tack för allt stöd. Kramar

 • Kristin
  juni 28, 2016

  Herregud vad jag gråtit när jag läst alla dina inlägg. Jag tycker du skriver så otroligt fint om din mamma <3 Att du skriver av dig såhär (på bloggen eller privat) är nog dessutom väldigt läkande för din sorgeprocess. Jag tycker det är fint att ni fokuserar på er stora dag, som du skriver, även om det är tungt så är det nästan skönt att få fokuser på något så fint som er bröllopsdag. Skickar all styrka och kärlek jag kan. Äv övertygad om att din fina mamma kommer vara med dig i alla steg på din stora dag. <3

  • Ida
   juni 28, 2016

   Jag blir så rörd av dina kommentarer och avtryck du lämnar här. Betyder otroligt mycket <3 Skickar massvis med kramar tillbaka till dig!

   • Kristin
    juni 30, 2016

    <3

 • Robert s
  augusti 11, 2016

  Hej fina kussen <3 fin blogg jag har inte varit här och kollat på hur länge som helst. Jag fick veta det på facebook. Sen såg jag att morsan hade ringt. Gick upp på ett berg på kvällen nära där jag bor och bara tänkte på er. Och på morfar och mormor som också lämnat oss för tidigt. Vi har ju samma. Mitt senaste minne var att din morsa gjort en väldigt god köttfärspaj och hon och min morsa snackade gamla minnen och bara skrattade. Sommaren 2012 var det. Men inger var med oss hela dagen igår och det kunde inte ha varit bättre <3 Väldigt vackert var det och awesome <3 Hoppas ni får en bra bröllopsresa och njut av varje dag med din karl 🙂 <3

  • Ida
   augusti 18, 2016

   Åh tack fina du för det fina du skrev <3 Det är fortfarande ofattbart och ogreppbart. Men att det gör ont i en betyder att man har älskat och det är det finaste. Men åh vad jag sakar mamma, går inte att beskriva med ord hur saknad hon är. Hoppas att hon har återförenats med mormor och morfar. Ett enormt tack för att du, Eva och Lennart kom och firade oss på vår stora dag, hoppas vi ses snart igen! Kramar

   • Robert s
    augusti 29, 2016

    Hej igen ja jag vill kolla in eran dun butiken när jag åker till Stockholm nästa gång. Och en sak som du inte vet om mig är att jag är faktiskt mode intresserad när det gäller tjej kläder. Brukar kolla på projekt runway hahaha så jag kan vara smakråd om du ska shoppa Tro mig jag vet vad som ser bra ut och vad som passar ihop

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *