Torr som fnöske

6Kommentarer

När jag var liten fick jag diagnosen atopiskt eksem och den här rackarns bökiga sak har följt med mig under hela livet. Värst var det under gymnaisetiden då stress och en möglig skola gjorde att mina hudproblem blev så jobbiga att jag fick vara hemma en period med ett torrt och samtidigt brinnande varmt ansikte. Med åren har det blivit så mycket bättre men det händer att det slår till som den välkända blixten från klar himmel och det med besked.

llb_130504_5334_w_bw

Den här veckan har varit en klart jobbig vecka för min hy. Torr som fnöske, stramande och en brännande känsla, inte särskilt skönt kan jag lova. När jag ler och skrattar, vilket jag gladeligen kan säga att jag gör stora delar av dygnets timmar, känns det som att ansiktet ska spricka. Värst är dock när ansiktet blir så varmt att det känns som att det brinner från insidan av huden. Jag väljer ibland även att inte gå och träna då det kan svida så fruktansvärt mycket när jag blir varm och svettig.

P1050755

När det kommer till krämer, kortisoner och tabletter har jag sedan liten provat det mesta. Jag har tömt upp och ner på Apotekets recept- som icke receptbelagda produkter samt även  dyra små krämer från såväl NK, små skönhetsbutiker men även provat olika naturläkemedel. Periodvis har jag även gått på solning på sjukhus när det varit som värst.  Nu börjar jag fundera på om jag ändå ska ta hjälp av någon antroposof och försöka för en gångs skull gå till botten men min hy.

P1050748Försöker bli bättre på att dricka mycket vatten och återfukta från insidan.

Lider någon av er av samma problematiska hy som jag? Kommentera gärna nedan så vi kan hjälpa varandra!

6 Kommentarer
 • karin
  augusti 29, 2015

  Jag har börjat läsa på om ingredienser i hhudvårdsproduktoer på senaste tiden, sulfater verkar inte vara någon höjdare alls. Och det verkar finnas i många schampon och duschcreme osv. Jag testar nu balsammetoden för håret och tycker att det är stor skillnad. Ska leta reda på bättre duschcreme osv också. Men måste börja någonstans 🙂

  • karin
   augusti 29, 2015

   Jo föresten! Och citronsyra verkar också vara dåligt för en, inte själva syran men hur den framställs.

  • Ida
   september 1, 2015

   Hej Karin och tack för dina tips! Åh balsammetoden- berätta vad du tyckte om den när du kört på ett tag! Kram Ida

 • Lisa M
  september 2, 2015

  Det låter riktigt besvärligt. Hoppas det finns någon bra lösning. Men du strålar alltid fortsätt le fina du! Kramar

 • Lisa M
  september 2, 2015

  Det låter riktigt besvärligt. Hoppas det finns någon bra lösning. Men du strålar alltid, fortsätt le fina du! Kramar

 • Tomas S
  september 3, 2015

  Hej Ida! Jag vet precis hur det är och känner igen de där burkarna och tuberna! Kan vara skönt att veta att du inte är ensam 🙂 !

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *