Torsk på spenatbädd

0

Som ni vet är jag och matlagning ingen ekvation som brukar gå särskilt bra ihop men nu gott folk har det blivit ändring på det! Jag har lovat mig själv, och Jakob för den delen, att börja laga mer mat här hemma och har därför infört att jag ska testa en ny maträtt varje vecka. Den här  veckan lagade jag en grymt god, och enkel!, torskrätt – här kommer receptet!

thumb_p2890199_1024

Du behöver…

En ungssäker form

Matfett

Färsk spenat

Grädde

Fisk (i mitt fall torsk)

Parmesan

Salt & peppar

thumb_p2890203_1024

Så här gör du…

Slå på ugnen, ca 220 grader

Smörj en ungssäker form med matfett

Skölj spenaten och låt den rinna av på lite papper för att undvika vatten i formen

Placera ut spenaten så det täcker ungsformens botten, jag öser på med ett rätt tjockt lager då spenaten krymper i ugnen

Häll på önskad mängd grädde

Placera ut fisken ovanpå spenatbädden

Ös på med parmesan

Krydda med salt och peppar

In i ugnen! Tiden variera lite men jag har i den ungefär 15 minuter.

Servera med ris och njut!

thumb_p2890187_1024

thumb_p2890202_1024

thumb_p2890191_1024

Nu måste jag skynda på med packningen inför morgondagens resa till London. Den här gången ska jag verkligen packa genomtänkt och ha färdiga outfits klara för mig eller så att allt faktiskt går att kombinera, vi får se om jag lyckas! Får se om jag hinner uppdatera från Arlanda imorgon annars hörs vi från London! Puss

Inga kommentarer ännu

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *