Update- mitt glutenfria liv

4Kommentarer

Minns ni att jag tidigare skrev om att jag och min f.d. kollega Anders skulle ge oss på att försöka köra helt glutenfritt under en månad för att se om våra magar skulle må bättre? Jag körde stenhårt första månaden så när på två tre mjukmackor bakade på vetemjöl som jag inte kunde stå emot. Har efter det fortsatt undvika mat innehållande gluten och resultatet är två klart mycket gladare, och något plattare magar.

thumb_P1120403_1024

Ingredienser till en helt magiskt god Västerbottensostpaj

thumb_P1120402_1024

Jag kan inte sticka under stol med att det har varit rätt bökigt, eller i alla fall lite trixigt, att ändra kosten. Dels är man ju en jäkla vanemänniska och dels så har jag insett att gluten finns i typ allt jag ätit innan. Jag är dock tacksam för bl.a. ICAs grymt bra glutenfria sortiment som har underlättat en hel del och som bl.a. har fått mig att upptäcka Sempers grymma Chiaknäck som alternativ till mitt vanliga bröd.

thumb_P1120384_1024

thumb_P1120585_1024

ICAs supergoda majspasta tillsammans med pesto,fetaost och tomater blev min lunch idag.

Dagar när jag fuskar, unnar mig vanlig pasta ute på restaurang eller norpat ett vanligt mjukt vetebröd då ångrar jag mig bittert för magen strejkar direkt. Jag vet inte om det är inbillning men jag tycker att kroppen faktiskt blivit lite fastare efter att jag dragit in på glutenintaget så summan av kardemumman (åhhh…nu blev jag sugen på en fet kardemummabulle!) är att min kropp gör tummen upp för min kraftiga reducering av gluten.

Har ni några goda glutenfriarecept så skicka gärna en länk!

4 Kommentarer
 • Kristin
  maj 18, 2016

  Vad skönt att höra att fler har samma upplevelse som mig! Min mage är lugnare, mindre svullen och plattare utan gluten. Kan säker vara för att man äter mindre spannmål generellt men för mig funkar det. Sen kan jag självklar ”fuska” ibland, men då prioriterar jag det vid vissa tillfällen. Min kille gillar att påstå att det är psykologiskt, men so might be! Det funkar iaf 😉

  På tal om glutenfria recept så bakade jag bananbröd igår, helt glutenfritt och sååå gott 🙂

  • Ida
   maj 19, 2016

   Men åh, bananbröd lät ju galet gott! Ska kika in på din blogg och hoppas att jag hittar receptet där. Kramar

 • Sofia
  maj 18, 2016

  Har också tänkt försöka ge mig på glutenfritt, kört någon light variant förut men skulle behöva pröva all in 🙂

  • Ida
   maj 19, 2016

   Ja, gör ett rejält försök! Verkligen värt det måste jag säga. Jag försöker vara riktigt noga men blir jag bortbjuden på middag eller nåt i den stilen äter jag det som bjuds även om magen får lida. Rekommenderar verkligen Sempers Chia knäck som är ett hårdbröd som är grymt gott. Tyvärr är många andra hårdbröd hårda som sten. Håll mig uppdaterad hur det går! Kramar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *