Vår förlovning

Posted on

Det här inlägget känns helt magiskt och overkligt att skriva, jag är verkligen så lycklig och vill börja med att tacka för alla lyckönskningar på Instagram, här på bloggen och självklart från våra familjer och alla fina vänner.

Förlovning

Efter att vi hade varit i Haugesund stannade vi på en helt underbar plats i Norge som heter Åkra. Vi grillade och bara njöt av den vackra platsen som vi hade hittat. Efter middagen frågade Jakob om någon var sugen på att fiska och jag nappade direkt medan Calle och Stina valde att ta det lugnt i husbilen.

Förlovning

För att komma till stranden gick vi över en vacker liten äng och sedan över en vall. På andra sidan vallen låg världens vackraste strand med kritvit sand och turkost vatten. Jag och Jakob satte igång att fiska men utan någon framgång och Jakob sa att han skulle fixa med ett av dragen som han sa krånglade och gick undan lite. Inget konstigt med det tänkte jag och fortsatte fiska.

Förlovning

Förlovning

Bilderna togs precis innan Jakob hade friat

När Jakob kom tillbaka föreslog han att vi skulle byta ställe och pekade mot några klippor lite längre bort. Framme vi klipporna ställde sig Jakob och började fiska, medan jag satte mig på en klippa och drack lite av vårt goda vin som vi hade med oss. Plötsligt ropade Jakob till att han hade fått napp och jag skyndade upp för att hjälpa till och jag såg hur det drog i linan. Väl vid vattenytan såg jag hur det hängde en massa sjögräs och Jakob bad mig att hjälpa honom att ta bort det. Plötsligt så jag hur något glittrade till vid kroken och jag brast ut ”Men du har ju fångat en ring”. När Jakob sedan gick ned på knä på klippan förstod jag att det faktiskt inte var en slump utan att det faktiskt var en förlovningsring. Det var så otroligt vackert och typiskt min galet busiga numera fästman att hitta på en sådan här sak och glädjetårarna forsade längs mitt ansikte när jag sa ”ja”.

Det roliga i det hela är att Jakob dessutom faktiskt fick bottennapp och han var orolig om ringen skulle sitta kvar eller inte. Det var verkligen ett perfekt ögonblick, bara jag och Jakob på den underbara stranden och jag älskar att han lyckades överraska mig helt.

Förlovning

Förlovning

Under resan var vi på fantastiska Herdi och Sandras bröllop i Lysekil och det var så underbart att gå på bröllop som nyförlovade. Jag kan knappt förstå att nästa år är det vårat bröllop som ska gå av stapeln.

Förlovning

Förlovning

Efter semestern är det dags att börja titta på ringar då den ring som satt på kroken är en symbolisk ring tills vi hittat den rätta. Att få välja ring och börja planera känns så underbart roligt, och ja jag har redan köpt min första bröllopstidning så förbered er på att det kan bli en hel del bröllopsinslag på bloggen framöver.

Ännu en gång- tusen tack för alla gratulationer från oss båda, det värmer så oerhört mycket

 

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

6 Comments
 • Kristin
  juli 14, 2015

  Men ååh! Får rysningar! Herregud vad fint gjort av honom <3 well Done Jakob!! Era kära reskompanjorner måste väl ha vetat om att han planerade något bus? 😉

  • Ida
   juli 14, 2015

   Ha ha nä faktiskt inte de var helt ovetandes om Jakobs planer. Jag dundrade in i husbilen efter frieriet och Stina tjöt av glädje haha så nu börjar planeringen :). Kram på dig fina du! <3

   • Kristin
    juli 14, 2015

    Helt fantastiskt attan fick ihop det så fint ändå. Och tänk bara hur länge han haft den där ringen och klurat på alla tillfällen att fria och nu hittade bästa tillfället! Sådant kan nästan göra mig rörd 🙂 <3

 • karin
  juli 14, 2015

  Så roligt! ! Grattis till er! Jag tycker ringen du fick på kroken ser jättefin ut! Men det ska bli spännande att se vad du väljer!

 • Herdi
  juli 15, 2015

  Ni är underbara! Grattis!!! Vi älskar er och ser fram emot inbjudan… 😉

  • Ida
   juli 17, 2015

   Tusen tack fina du! <3 Var så säker... bara att hålla utkik i brevlådan framöver ;)Puss

Previous
Ironman Haugesund