Veckans höjdpunkt den gemensamma träningen

Hej på er bästa ni! Hoppas att ni har haft en fantastisk helg vare sig ni har varit lediga eller jobbat. Man ska inte ta för givet att man är ledig för att det är helg, det har jag fått erfara många gånger under åren. Min helg har kantats av bubblor i glasen, vinterbad, semlor och träning. Idag var det åter dags för vår gruppträning i området och jag tänkte försöka peppa er andra att börja med samma sak!

I vårt område är det en tjej, Camilla, som jobbar som PT och som har gruppträningar i vårt område där man har kunnat köpa klippkort. Nu ska Camilla flytta och vårt gäng har bestämt oss för att fortsätta träna ihop. Vårt upplägg har sett ut som så att vi har två tider, onsdagar och lördagar, och då kör vi styrka och kondition utomhus. Vi har alltid samma uppstartsplats sedan har Camilla planerat olika ställen i närområdet där dagens pass går av stapeln.

Eftersom datorn krånglade så fick det bli två gamla träningsbilder från i somras. Har blivit så mycket bättre på att nyttja närområdet sedan jag kom igång i den här träningsgruppen. Den här trappen är exempelvis guld värd!

Det brukar vanligtvis vara tre övningar som man gör ett visst antal reps av sedan drar man iväg på en intervall löpning och kommer tillbaka och fortsätter till klockan ringer. Ibland går vi ihop två och två och då köttar den ena av oss på med styrkeövningarna medan den andra springer. När exempelvis 20 minuter har gått kommer nya övningar. Peppen är helt fantastisk och känslan av att ta ut sig utomhus är så underbar.

Camilla brukar ta med sig band och vikter men nu när hon ska flytta är jag en av dem som kommer dra ihop gruppen för att fortsätta med träningen. Vi ska inventera hur det ser ut med vikter och redskap annars tänker jag att alla får gå in med en summa så vi får ihop några redskap som vi sedan använder i gruppen.

Jag kan verkligen rekommendera att dra ihop ett gäng i bostadsområdet och träna tillsammans, det är mitt allra bästa träningstips. Vi är inte ett gäng som hänger på fritiden, eller några känner varandra från förskola osv. men det vi verkligen har gemensamt är just kärleken till träningen. Det är så roligt att ha den här gruppen särskilt när det börjar bli mörkt om kvällarna och energin tryter. Om ni är sugna skulle jag kunna berätta mer om övningarna och ge tips på vad ni enkelt kan köra med bara egen kroppsvikt dessutom. Om ni redan gör något liknande får ni gärna tipsa om bra övningar eller upplägg. Stor kram och sov gott!

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

4 Comments
 • Emma
  februari 9, 2020

  Vad kul att ni ska fortsätta även när tränaren flyttar!
  I området där jag bor kör vi också gruppträning ute ihop, främst grannar men även en del andra har anslutit sig. Jag har aldrig tränat ute på det viset innan men jag älskar det! Tar ut mig på ett annat sätt och sporras att kämpa lite extra.
  Vi gör lite på samma upplägg som ert, fast vi håller oss på ett ställe. Sist körde vi först under uppvärmningen att en i taget fick säga en övning och så gjorde vi den i 30-40sek. Blev kul! Körde sen samma koncept med kettlebells och även på magövningar.

  • Ida
   februari 9, 2020

   Men åh så kul! Håller verkligen med dig om att man tar ut sig på ett helt annat sätt! Har du testat den där squatslåten som jag tipsade om på Instagram för ett tag sedan om du följer mig där? Påminn mig annars så ska jag leta upp vad den heter, perfekt i ett sådant träningssammanhang. Stor kram Ida

   • Emma
    februari 10, 2020

    Ja jag tror vi kört den låten till squats! Var det ”bring Sally up” eller något sådant?
    Vi körde även ”Hej Monica” till situps för någon vecka sedan. Följer självklart dig på instagram! 🙂 Är inte lika bra som du på att glittra i vardagen, men försöker inspireras lite iallafall!
    Kram

    • Ida
     februari 16, 2020

     Åh vad kul att du följer med där med :)! Ha, ha ”Hej Monica” den gamla dängan, får testa! Åh hihi nu började jag tänka på Martins ”Jag vill inte motionera” men den ska vi nog undvika 😉 Kramar!

Previous
Produktivitet, lunchfynd och svett i regnet