Att bli mamma utan sin mamma

Posted on

Berätta vad du tycker

E-postadressen publiceras inte.

6 Comments
 • Eva
  juli 11, 2018

  Åh du skriver så fint! Rent o ärligt som du brukar och jag har en klump i halsen och vill bara krama dig , du min cybervän som delar så mkt fint och personligt. Hoppas att du kan känna ett litet stöd i kommentarerna. Jag måste fundera lite på vad jag ska svara i dag för att ge dig mitt stöd men orden tryter så just nu blir det bara detta och massa cyberkramar

  • Ida
   augusti 17, 2018

   Finaste du som alltid stöttar, peppar och finns där. Värmen känns och tas emot, tack! Kramar Ida

 • Jessica
  juli 11, 2018

  Du sätter ord på det otroligt svåra. Jag känner en enorm tomhet efter mamma. En tomhet som ingen kan fylla, det är hennes plats som saknas i mitt liv. Jag har en snart 4 åring och en 1 åring och mamma gick bort för 3 års sen. Så ingen av mina barn kommer minnas henne vilket är en enorm sorg i sorgen på nåt sätt. Men jag har hittat saker som jag berättar om i vardagen för min äldsta. Saker som mormor alltid gjorde eller sa, vad hon gillade och vad hon inte gillade. Det värmer på nåt sätt i hjärtat när han kan säga saker om henne även fast han inte kommer ihåg henne. Det är mitt sätt att få henne närvarande i vårt liv. Vi pratar ofta om mormor som bor i himlen. Han frågar vad hon har för färg på sitt hus där och vilka blommor utanför. Vi har även skickat upp heliumballonger till henne <3 så tungt alla dagar att inte få ha henne här. Men jag vet att våra mammor ser oss och ler som bara de kunde göra. Kram

  • Ida
   augusti 17, 2018

   Åh herregud så fint ni gör med ballonger, får jag låna idén tills när Elton blir större? <3. Ja det är verkligen som du säger, en tomhet som ingen eller inget kan ersätta. Önskar så att mamma hade fått träffa Elton, om än det vore för en endaste gång. Vet du, en häftig grej. Igår när jag skulle natta Elton i pappas dubbelsäng så låg Elton och tittade så mycket åt "mammas plats" eller sida i sängen och då kom det en sådan känsla att mamma var här. Så häftigt, aldrig känt det så starkt och det kändes som att Elton kanske såg henne. Ibland tänker jag att barn har möjligheter att se sådant som vi inte riktigt kan om du förstår. En fin tanke och känsla i alla fall <3 Största kramen till dig, Ida

 • Sofia
  juli 14, 2018

  Ett så fantastiskt fint inlägg, blir så ledsen! Kan inte tänka mig att inte ha min mamma att ringa till. Mamma är ändå alltid mamma. Största kramen!

  • Ida
   augusti 17, 2018

   Åh tack, och jo så är det verkligen. Ingen kan någonsin ersätta den saknaden som är obeskrivlig. Mamma lever kvar i mig och familjen på många sätt men åh vad jag saknar att kunna höra hennes röst, få krama henne och tänk om hon hade fått träffa Elton bara en endast gång. Tårarna kommer nu, kramar <3

Previous
Marholmen